Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Nissan

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Nissan

Het merk Nissan

Het begin. De firma Nissan Motors werd opgericht in 1934. In het begin vervaardigde de producent vrachtwagens en vliegtuigen. In 1935 reden de eerste wagens onder de merknaam Datsun van de productielijn van de firma. Nissan exporteerde ze naar Australië en had er heel wat succes mee op dat continent. De auto’s van Nissan namen ook deel aan autorally’s.

De ontwikkeling. In 1936 ging Nissan samenwerken met de Amerikaanse corporatie Graham-Paige Motors. De Japanners leerden hoe ze nieuwe technologieën konden ontwikkelen en nieuwe auto's konden ontwerpen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Nissan het hard te verduren. De firma verloor haar fabrieken, en de fabrieken die niet werden vernietigd, werden door de Amerikanen bezet. In 1953 werd een overeenkomst met het Britste Austin ondertekend. Algauw werd in de Japanse fabriek de productie van auto’s met een licentie van Austin opgestart. Precies 10 jaar later kwam er een echte doorbraak voor de firma. De auto’s van Nissan werden voor het eerst naar Europa geëxporteerd. De Japanners gingen een verbond aan met faillerende Alfa Romeo, maar deze samenwerking was niet van lange duur. Aan het begin van de jaren '90 stelde Nissan zijn techniek ter beschikking van de Koreaanse firma Samsung, maar ondanks enkele ambitieuze projecten weerstond deze samenwerking ook de tand des tijds niet. In 1989 creëerde Nissan een nieuw merk van luxewagens onder de naam Infiniti, bestemd voor de Amerikaanse markt. Het einde van de jaren ’90 was erg belangrijk voor Nissan, dat toen een overeenkomst met Renault ondertekende. De Fransen kochten een derde van de aandelen van de Japanse firma op. Het herstelplan „Nissan 180” werd opgesteld om de situatie van de firma te verbeteren.

Vandaag. Het plan "Nissan 180" werd sneller dan gepland gerealiseerd. Er werd aangenomen dat er een miljoen wagens per jaar zou worden verkocht en dat de bedrijfsmarge 8 procent zou bedragen. De wagens van Nissan en Renault gebruiken dezelfde onderdelen. De nieuwe Nissan Micra en de Renault Clio III hebben bijvoorbeeld dezelfde bodemplaat, motor en versnellingsbak.

Interessante weetjes. Nissan is van plan om vanaf 2011 elektrische auto's te verkopen. De auto met elektrische aandrijving, de Nissan Leaf, kan een snelheid van 140 km/u halen en na één oplaadbeurt 160 kilometer afleggen. Er moet nog worden toegevoegd dat dit model in 2010 de titel van Car of the Year (auto van het jaar) kreeg.

De populairste Nissanmodellen zijn onder meer: Nissan 350Z, Nissan Almera, Nissan Primera, Nissan Sunny, Nissan Maxima, Nissan Micra, Nissan Patrol/Safari, Nissan Qashqai, Nissan Skyline, Nissan Terrano.

Banden. Er bestaan vele Nissanmodellen, gaande van personenwagens met kleine afmetingen, over compact cars, tot terreinwagens en sportwagens. Zo’n grote diversiteit betekent ook een groot aantal mogelijkheden voor de toepassing van verschillende bandenmaten. Dit gaat van maten van het type 145/80 R12, 165/70 R14, 185/65 R15, 195/65 R15 tot maten van 16 en 17 inch zoals 205/55 R16, 205/60 R16 en 225/45 R17. Nissan werkt samen met verschillende bandenproducenten. In de originele uitrusting van de wagens van het Japanse merk vinden we onder meer banden van de merken Dunlop, Michelin, Continental en Bridgestone. Enkele voorbeelden: Nissan Maxima (Dunlop SP Sport 5000), Pathfinder (Grandtrek TG35), Nissan Tiida en Livina (Firestone FH705), Nissan 200Z (Bridgestone EG3), 350Z (RE040KZ), Micra (B391), Qashqai (Dueler HP Sport), Nissan Primera (Michelin Energy).