Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Porsche

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Geen auto gevonden

Geef een correct merk op

Geef een correct model op of

Geef een correct type op of

Porsche

Het merk Porsche

Het begin. Ferdinand Porsche richtte zijn eigen autobedrijf op in 1947. Hij was echter al eerder actief in de automobielsector. In 1931 had hij al een ontwerpbureau opgericht. In 1949 liep het model 356 van de band, dat vele onderdelen had geërfd van de Volkswagen Kever (onder andere de luchtgekoelde motor, de 4-cilinderboxer en de ophanging). Beide wagens hadden ook dezelfde carrosserieontwerper gemeen, namelijk Erwin Komenda.

De ontwikkeling. In 1963 kwam er een doorbraak toen het model Porsche 911 werd gelanceerd. Dit icoon van de automobielsector had achteraan de wagen een 6-cilindermotor van eigen makelij. Vanaf de helft van de jaren ’70 tot de helft van de jaren ’90 waren de Porschemodellen opgedeeld in kleine (4-cilindermotor), middelgrote (6-cilindermotor) en grote wagens (8-cilindermotor). De geschiedenis van de firma Porsche is sterk vervlochten met de geschiedenis van Volkswagen. In de auto’s van Porsche worden tot op vandaag heel wat onderdelen van Volkswagen gebruikt. Het model Cayenne hebben dezelfde bodemplaat en bepaalde motoren gemeen met de Touareg.

Vandaag. De lancering van de Porsche Cayenne Turbo S (2002) en de Porsche Carrera GT (2004) aan het begin van de 21e eeuw hadden een grote invloed op de huidige positie van de firma. Het tweede model was uitgerust met de krachtigste motor in de geschiedenis van het merk. De Porsche Carrera GT had onder de motorkap een motor met een vermogen van 605 pk. In mei 2006 behaalde Porsche de titel van meest prestigieuze automerk. Deze titel wordt toegekend door het Luxury Institute uit New York. Halfweg 2009 besloot het automobielconcern Volkswagen uiteindelijk om 42 procent van de aandelen van de sportwagenproducent Porsche over te kopen en betaalde hiervoor 3,3 miljard euro. Eind 2011 werden de beide firma’s volledig met elkaar geïntegreerd. Porsche is hiermee het tiende automerk waarvan Volkswagen eigenaar is. Het is de moeite waard om op te merken dat de huidige hoofdaandeelhouder van Volkswagen de firma Dr. Ing. h. c. Ferry Porsche AG is, die 50,76 procent van de aandelen in het concern in handen heeft.

Bijdrage aan de automobielindustrie. De firma is een van de meest beroemde sportwagenmerken. Tot 2000 wonnen de wagens van het merk Porsche meer dan 24 000 rally’s en races. Porsche is in de eerste plaats gespecialiseerd in langeafstandsraces.

Interessante weetjes. Ferdinand Porsche was de hoofdconstructeur van de Volkswagen Kever. Begin 2009 voerde Porsche een dieselmotor in in zijn aanbod. Die motor met een cilinderinhoud van 3 liter en een maximaal vermogen van 240 pk werd gemonteerd in het model Cayenne Diesel. De motor is afkomstig van het concern Volkswagen AG en wordt onder andere gemonteerd in Audi’s. De firma PorscheDesign produceert gadgets voor chauffeurs en fans van het merk. Het logo Porsche wordt ook door andere firma’s gebruikt (schoenen van Adidas, uurwerken van Eterna, huishoudapparatuur van Siemens en binnenhuisdesign van onder meer Franke). Het duurste Porschemodel dat ooit is geproduceerd, is de Carrera GT van 2004, die 450 000 euro kostte.

Populaire Porschemodellen: Porsche 911, Porsche Carrera GT, Porsche Boxster, Porsche Cayman, Porsche Panamera, Porsche Cayenne.

Banden. Porsche is een merk dat samenwerkt met alle belangrijkste bandenproducenten ter wereld. Banden met een Porschehomologatie zijn aangeduid met N0, N1, N2, N3, N4. Michelin levert de banden voor de Porsche Cayenne (Michelin Diamaris). Dunlop levert dan weer de banden voor de Porsche 911 Boxster en de Porsche Cayenne (modellen Dunlop SP Sport 9090 en Dunlop Grandtrek WT M2). Ook Bridgestone kan zich beroepen op een uitgebreide samenwerking met het merk en levert de modellen S02, RE050, RE050 A, S02A, ER30, Dueler HP Sport in maten gaande van 205/50 R17 over 255/40 R18 tot 275/40 R20. Hiermee komt Bridgestone tegemoet aan de behoeften van de Porsche Boxter, Porsche 911, Porsche Cayman en vele andere modellen. Andere bekende merken die het vermelden waard zijn, zijn Yokohama (de modellen Advan Sport V103, AVS S1-Z, AVS Sport), Pirelli (P Zero Rosso) en Goodyear met de Run On Flat technologie.