Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Subaru

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Subaru

Het merk Subaru

Het begin. De firma Subaru maakt deel uit van het conglomeraat Fuji Heavy Industries. Het logo van de autofabrikant, zes sterren, verwijst naar de naam Plejaden, en ook naar de zes firma’s die samen FHI vormden. De eerste Subaru reed in 1954 van de productielijn. Het model P-1 (later de Subaru 1500) bood een goed rijcomfort en stabiliteit.

De ontwikkeling. 1971 was voor Subaru een doorbraakjaar. In dat jaar werd het model Leone op de markt gebracht. Dit was de eerste auto met 4WD. Deze afkorting betekent dat de auto een aandrijving op alle wielen had, en meer precies op beide assen. Het systeem in auto's met twee assen verschilt van het 4x4-systeem doordat de aandrijfkracht dynamisch kan worden verdeeld over de assen, en het volledige vermogen op een van de concrete assen kan worden geplaatst. Bij de 4x4 wordt het vermogen daarentegen vast over alle vier wielen verdeeld.

Vandaag. In 1992 werd het model Subaru Impreza gelanceerd, dat een revolutie teweegbracht op de markt voor rallywagens. De Subaru Forester kwam in 1997 uit en veranderde de kijk op terreinwagens. Hij ziet eruit als een traditionele combi, maar door zijn schitterende tractiekwaliteiten levert hij uitstekende prestaties op moeilijk terrein. Tijdens de motorshow in New York in 2009 werd de nieuwste Subarucollectie voorgesteld. Het model Legacy werd onder meer gepresenteerd en lokte heel wat controverse uit door zijn stijl. Bij het ontwerpen werd grote nadruk op functionaliteit en elegantie gelegd. Tot 2008 produceerde de firma tien miljoen auto’s met een vierwielaandrijving.

Bijdrage aan de automobielindustrie. Subaru staat erom bekend dat het in de meeste wagens motoren van het type boxer toepast met een cilinderinhoud van meer dan 1,5 liter. De firma staat ook bekend om zijn overbrenging op alle wielen. Het merk wordt ook geassocieerd met turbomotoren, die onder meer worden gebruikt in de Impreza WRX. Subaro legt ook veel nadruk op ecologie. De firma benadrukt dat de montagelijn in Lafayette (Verenigde Staten) de eerste is, waar niets wordt verspild. In de wagens van Subaru zijn heel wat elementen uitgevoerd uit aluminium (onder andere de motor, de versnellingsbak, de ophanging), zodat deze onderdelen gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd.

Interessante weetjes. Ondanks het beperkte aandeel in de markt, worden de wagens van het merk Subaru gewaardeerd om hun hoge betrouwbaarheid (onder andere door ADAC). Subaru kan prat gaan op de wagen met de laagste luchtweerstand (0,29 CD), namelijk de Leone die sinds 1985 wordt geproduceerd. De populairste modellen zijn onder meer: Subaru Forester, Subaru Impreza, Subaru Legacy, Subaru Outback.

Banden. Subaru rust zijn wagens uit met banden van 14 tot 19 inch. Enkele voorbeelden van bandenmaten zijn: 175/65 R14, 205/70 R15, 215/65 R16, 205/50 R16, 215/45 R17, 225/45 R18, 245/45 R19. Voor de banden voor de originele uitrusting werkt het merk Subaru samen met verschillende bandenproducenten. Op de Subarumodellen vinden we onder andere banden van Michelin, Pirelli, Bridgestone, Goodyear en Continental terug.