Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Suzuki

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Suzuki

Het merk Suzuki

Het begin. De firma Suzuki werd in 1909 opgericht en droeg aanvankelijk de naam Suzuki Loom Company. In het begin was de firma erg succesvol in ... de zijde-industrie. Michio Suzuki vond echter dat zijn bedrijf in verschillende sectoren actief moest zijn. In 1937 begon Suzuki met het ontwerp van een kleine auto en twee jaar later lagen er al enkele ontwerpen klaar.

De ontwikkeling. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zag Suzuki af van de autoproductie en keerde terug naar de productie van weefgetouwen. In 1952 produceerde de firma een fiets met motor onder de naam Power-Free. Deze constructie verschilde van andere systemen door de twee tandwielen. Ze lieten toe om te trappen terwijl de motor werkte. Hierdoor kreeg de firma een staatssubsidie en kon motorfietsen gaan ontwerpen. In 1955 ontstond de eerste wagen van Suzuki in massaproductie, de Suzulight. De Suzuki Jimny 4WD was een kleine terreinwagen met vierwielaandrijving. De wagen ontstond in het begin van de jaren ’70 en was een van de mijlpalen voor de firma. Aanvankelijk had het model een motor met een vermogen van 359 cc. De volgende auto, die ook in het buitenland populair werd, was de Suzuki SS80 (Alto). In 1981 ondertekende Suzuki een overeenkomst met Isuzu Motors en General Motors. Twee jaar later werd de Swift gelanceerd, een wagen met een motor met cilinderinhoud van 1 liter. In de volgende jaren produceerde Suzuki zijn tien miljoenste auto (1988) en bracht de Vitara op de markt (1989). Dit model is een van de best ontvangen auto’s van de firma.

Vandaag. Halfweg de jaren '90 bouwde Suzuki in Hongarije een productiebedrijf. Dankzij de overeenkomst met General Motors wordt de Grand Vitara naar strategische markten geëxporteerd. In 2000 verliet de dertig miljoenste wagen de fabrieken van Suzuki. Zes jaar later bracht de firma in samenwerking met Fiat het model SX4 (crossover) uit.

Bijdrage aan de automobielindustrie. De eerste auto's van Suzuki hadden een vloeistofgekoelde viercilindermotor. Interessant om weten is dat de motor in vier takten werkte, wat ongewoon was voor die tijd. Deze motoren hadden een vermogen van 13 pk en een cilinderinhoud van 800 cc. De firma wordt geassocieerd met innovaties. Het model Suzulight werd aangedreven op de vooras en had een onafhankelijke ophanging van elk wiel. Deze oplossingen werden pas een halve eeuw later algemeen toegepast.

Interessante weetjes. De firma Suzuki staat ook bekend om zijn productie van uitstekende motorfietsen. In de jaren ’70 presenteerde Suzuki ook zijn mogelijkheden in races en won verschillende wereldkampioenschappen.

Populaire Suzukimodellen: Suzuki Baleno, Suzuki Vitara, Suzuki Grand Vitara, Suzuki Ignis, Suzuki Jimny, Suzuki Samurai, Suzuki SX4, Suzuki Wagon R.

Banden. Suzuki produceert auto’s die zijn uitgerust met eerder kleine banden. Voorbeelden van maten die bij de Suzukimodellen passen, zijn: 155/65 R13, 165/70 R14, 185/60 R15, 195/65 R15, 205/70 R15, 215/70 R16. Suzuki rust zijn auto’s uit met banden van verschillende producenten. Voorbeelden van samenwerking: Bridgestone ER300 in de Suzuki SX4, Yokohama Geolandar G046 in de Suzuki Grand Vitara.