Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Banden voor Toyota

Merk wijzigen

Voertuigmodel zoeken

Toyota

Het merk Toyota

Het begin. De firma Toyota Motor Corporation werd in 1937 opgericht door Kiichiro Toyoda. Voordien bestond ze al als Toyota Industries. In 1936 verliet de eerste personenwagen, het model AA, de Toyotafabriek. Maar al drie jaar eerder produceerde de firma een zescilindermotor met een cilinderinhoud van 3,4 liter. Aanvankelijk werden de auto’s verkocht onder de naam „Toyoda” (naar de naam van de oprichter van de firma).

De ontwikkeling. In het begin van de jaren '50 werd de Toyota BJ gelanceerd, waarvan het model gebaseerd was op de Jeep MB. Hiermee werd de serie Land Cruiser ingezet. In de tweede helft van de jaren ’60 begon de firma meer personenwagens te produceren (een stijging van 20 000 tot 165 000 stuks per jaar). In 1964 opende Toyota zijn eerste vertegenwoordiging in Europa (in Denemarken). Twee jaar later werd de productie van de grootste hit van het concern, de Corolla, gestart. Dit model werd in tien series (generaties) geproduceerd. In 1980 ontving Toyota de eerste prijs voor kwaliteitscontrole, en vier jaar later ging de firma een joint venture aan met het Amerikaanse concern General Motors. In 1989 werd besloten om het merk Lexus te creëren. Dit luxemerk van Toyota was een antwoord op de Amerikaanse en Europese wagens van de hogere klasse.

Vandaag. Aan het einde van de jaren ’90 verkocht Toyota op de Europese markt meer dan 4,5 miljoen wagens per jaar. In 2007 werd het concern Toyota met een resultaat van 9,6 miljoen stuks per jaar de grootste autofabrikant ter wereld. Een nevenresultaat van deze massale productie was het feit dat de Toyota's, die tot nu toe als erg betrouwbaar werden beschouwd, steeds vaker voor reparatie werden teruggehaald (zgn. terugroepacties). In Polen heeft het concert twee fabrieken: een fabriek voor versnellingsbakken en benzinemotoren in Wałbrzych en een fabriek voor dieselmotoren in Jelcz-Laskowice.

Interessante weetjes. De firma staat bekend om zijn productie van ecologische auto’s. In 1997 werd de productie van de Prius opgestart, die wordt aangedreven met een verbrandingsmotor (1,5 liter cilinderinhoud, vermogen 58 pk) en een elektrische motor (vermogen 40 pk). De Prius is de meest populaire wagen met hybride aandrijving. In 2004 werd de auto onderscheiden met de titel van Car of the Year.

Toyotamodellen die in Polen verkrijgbaar zijn: Toyota Auris, Toyota Avensis III, Toyota Aygo FL, Toyota Corolla, Toyota Hilux, Toyota iQ, Toyota Land Cruiser, Toyota Land Cruiser V8, Toyota Prius, Toyota RAV4 FL, Toyota Urban Cruiser, Toyota Verso, Toyota Yaris FL.

Banden. In de originele uitrusting van de wagens van het merk Toyota vinden we banden van bijna alle grote bandenproducenten terug.