Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Bandenmaat op kenteken zoeken

Zoeken op kenteken

Zoeken

Banden zoeken op autotype

Banden zoeken op maat

Selecteer

alles uitklappen

Selecteer

Selecteer

Selecteer

x

Selecteer indien u alle banden die binnen 48 uur geleverd worden wenst te zien. Anders wordt uw bestelling in ongeveer 4 werkdagen geleverd.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op Contactformulier

Klantenservice:

020 790 2079
(Tegen lokaal tarief)

 

De keuze voor een autoband is niet moeilijk indien je over de juiste informatie beschikt. Als uw voertuig de standaard uitvoering is, wat bijna altijd het geval is, dan heeft de fabrikant al jarenlang onderzoek naar de te gebruiken band gedaan.

Met onze kenteken test kun je op Oponeo eenvoudig de details controleren van wat voor banden op je voertuig gemonteerd moeten worden, zoals het soort voertuig en welke bandenmaat (hoogte, breedte en diameter). Afhankelijk van uw personenauto -een grote sedan of een kleine stadsauto- zal er bij een bepaalde grootte van het wiel een autoband passen. Kleine autobanden op kleine velgen zijn gemakkelijker voort te bewegen in de stad met het vele stoppen en optrekken. Met hogere snelheid geven grotere autobanden meer comfort.

Banden voor bestelwagens hebben eigenschappen van zowel autobanden als vrachtwagenbanden. Bestelwagenbanden worden vaak blootgesteld aan zware gewichten en hebben daarom een extra versterkte basis en karkas, de zogenaamde reinforced band. De hoge druk op de zijwand bij een volle bestelwagen kunnen hierdoor prima gedragen worden. Een ander kenmerk van goede bestelbusbanden is een opvallende lage rolweerstand, waardoor de band weinig slijtage vertoont en voor een lange levensduur zorgt.

Zomerbanden zijn gemaakt van een hardere rubbercompound die minder grip geeft bij koud weer, een winterband is gemaakt van een zachter rubbercompound die met een speciaal en dieper profiel een betere grip geeft op de sneeuw. Een all-season band zit hier tussen. Met goede banden mag u een lange levensduur, constante kwaliteit en een laag brandstofverbruik verwachten.

4x4 banden leveren grip die nodig is op onverhard terrein en voor topprestaties op verharde wegen, zelfs in de winter. Veel 4x4 banden zijn voorzien van een speciale rand die de velg beschermd om beschadigingen aan het wiel te voorkomen.