Ben je op zoek naar zomerbanden in maat 225/45 R17 maar kun je niet kiezen? Bij het maken van de juiste keuze kun je kijken naar de beoordelingen van gebruikers van onze website. Aan de hand van hun beoordelingen hebben we een overzicht gemaakt van de beste banden. Profiteer van de rijke ervaring van andere weggebruikers en kies de ideale banden voor jouw auto!  

Zomerse reizen eisen goede bestendigheid en prestaties van de banden.Zomerse reizen eisen goede bestendigheid en prestaties van de banden. 

De keuze van een geschikte set banden voor de auto kan een lastig karwei zijn, zelfs voor de ervaren automobilist. Er is immers enorm veel keuze op de markt en het is moeilijk inschatten welke banden het beste zijn.

Daarom is de mening van andere weggebruikers, die de producten elke dag kunnen testen, ook zo waardevol. Op basis daarvan hebben we een overzicht gemaakt van de beste zomerbanden in maat 225/45 R17. De ranking houdt rekening met modellen uit alle prijssegmenten en de uiteindelijke score is bepaald door de gemiddelde beoordeling over de betreffende periode.

Bij welke auto's kom je banden in maat 225/45 R17 tegen? 

Banden in maat 225/45 R17 vind je op auto's als de: Alfa Romeo Giulietta, GT, Spider; VW Golf, Jetta, Passat, Scirocco; Volvo C70; BMW M3, 3-serie, Z4; Opel Zafira; Seat Leon; Mercedes CLK, Klasse A en C; Audi A3, RS4, TT; Renault Megane en vele andere.

Als je niet zeker weet welke banden op jouw auto passen, maak dan gebruik van onze bandenconfigurator.


De ranglijst van zomerbanden maat 225/45 R17 volgens gebruikers van Oponeo 

Model Gemiddelde beoordeling*
5,7
5,7
5,7
5,7
5,7

*De ranking is tot stand gekomen op basis van de beoordelingen van enquêtes na aankoop door klanten van Oponeo over de periode van 1 januari 2021 t/m 7 maart 2022. Het overzicht omvat alleen banden die een bepaald aantal beoordelingen hebben gekregen binnen deze periode. De gemiddelde beoordeling heeft alleen betrekking op deze periode en kunnen verschillen van de huidige cijfers op de website. In het geval van een identiek resultaat was het aantal opinies doorslaggevend.

Uniroyal RainSport 5

De winnaar van dit jaar is wellicht een verrassing. Het is namelijk een band uit het middensegment die alle premiumbanden heeft verslagen. Dat is echter geen vergissing. De Uniroyal RainSport 5 krijgt sinds zijn debuut in 2020 positieve beoordelingen in tests van experts in de branche en net zoveel respect van de automobilisten zelf, die de banden waarderen om de zekere sturing en veiligheid bij regenachtig weer.

Deze eigenschappen zijn te danken aan de huiseigen Shark Skin-technologie, die we al zagen bij eerdere generaties van dit Belgische merk. Het karakteristieke ontwerp is geïnspireerd door de schubben van dit zeeroofdier en voert bijzonder goed water af, zodat het risico op aquaplaning minimaal is. Het nieuwe asymmetrische loopvlak heeft geprofileerde randen die de levensduur van de band aanmerkelijk verlengen.

De versterkte constructie van de schouders en versterkte centrale rib verbeteren de controle over het spoor tijdens manoeuvres bij hoge snelheden.Wat zeggen de gebruikers over de Uniroyal Rainsport 5? 

De banden zijn erg geschikt voor het Nederlandse regenachtige klimaat. Ik had voorheen de Rainsport 1, 2 en 3 en de RainExpert. Dit jaar heb ik de 5 gekocht en heb er al zo'n 10 duizend kilometer op afgelegd. Op droog wegdek is de band erg goed maar echt genieten doe je pas bij regen. De auto komt letterlijk direct tot stilstand zonder te slippen en zelfs zonder dat de ABS inschakelt. Ik heb de indruk dat de band het beter doet dan de 3 en ook langzamer slijt. Ik rijd een Golf V 1.9 Tdi 136km/320Nm. Mijn volgende banden worden ook weer Rainsports. (Alexander

Uniroyal is het beste wat ik voor mijn auto kon doen. De banden zijn geniaal op het droge en nog beter bij nat weer. De auto rijdt onder alle omstandigheden als een mes door de boter. Na eerdere ervaringen met de uniroyal rainsport 3 was de keuze evident. Mijn nieuwe keuze is gevallen op de rainsport 5 en het was weer een schot in de roos. Ik kan ze iedereen aanraden! (Luuk)

Goede banden tegen een aantrekkelijke prijs (zeer goede prijs-kwaliteitverhouding). De band doet het geweldig op droog en nat wegdek. Ik heb er tot nu toe zo'n 7000 km op afgelegd. Absoluut een aanrader. (Arne

Michelin Pilot Sport 4

Dit voorstel van de Franse premiumfabrikant is al enkele seizoenen verkrijgbaar en staat onafgebroken in het overzicht van banden met een sportief karakter. De band is ideaal voor dynamische ritten dankzij de nylon-aramide Dynamic Response-gordels. Het verbetert de precisie van de reactie op bevelen van het stuur aanzienlijk, zodat je vloeiender kunt manoeuvreren bij hoge snelheden.

Het asymmetrische loopvlakprofiel van het model heeft talrijke inkepingen die wielblokkade door water tussen de blokken voorkomen, zodat de band gelijkmatiger werkt over het hele oppervlak. Het innovatieve rubbermengsel met functionele elastomeren en toevoeging van silica helpt bij het behoud van optimale stijfheid, wat de stabiliteit van de auto ten goede komt.Waarom houden automobilisten zo van de Michelin Pilot Sport 4? 

De banden zijn geweldig. De auto stuurt perfect bij hogere snelheden (op de snelweg). In de stad zijn ze ook erg goed en relatief stil. Ik heb een auto met achterwielaandrijving en ben tijdens regenval niet bang om dynamisch de bocht te nemen, omdat ik weet dat de banden voortdurend aan de weg "kleven". Ook heel fijn is dat je het voelt wanneer je te hard door de bocht rijdt zodat je genoeg tijd hebt om te vertragen. Ik kan ze van harte aanbevelen. Je zult er geen spijt van krijgen. (Karel K.

De beste band die ik ooit heb gehad. Het is gewoon niet mogelijk om grip op de weg te verliezen. De band kleeft perfect aan de weg, zelfs bij een agressieve en sportieve rijstijl. Ze zijn top (Paco

De banden doen het geweldig op droog en nat wegdek. Ze vragen bijna om een dynamische rijstijl. Ook zijn ze erg stil. Het loopvlak slijt niet snel en ziet er mooi uit. (Nani

Continental PremiumContact 6

De volgende op onze lijst van zomerbanden in maat 225/45 R17 is de PremiumContact 6. Deze band van Continental is ontworpen voor luxe-auto's. Het doel van het concern was om banden te produceren voor hoge prestaties in combinatie met volledig comfort en veiligheid.

Tot de belangrijkste gebruikte technologieën behoren de kristalstructuur van het silica en het geavanceerde ontwerp van macroblokken. Beide onderdelen verbeteren de sturing en grip van de auto, vooral op natte wegen.

Bovendien bevat de PremiumContact 6 een geoptimaliseerd polymeermengsel waardoor hij een langere levensduur heeft dan de vorige generatie (PremiumContact 5). Bovendien is het lawaainiveau gering, wat vooral erg prettig is op de lange afstand.

De banden worden niet alleen aangeprezen door automobilisten maar ook door de professionele testers. De afgelopen paar seizoenen hebben de tijdschriften Auto Zeitung en Auto, Motor und Sport het model in precies deze maat aan hun lezers aanbevolen.Wat zeggen automobilisten over de Continental PremiumContract 6 in maat 225/45 R17? 

Ik heb veel recensies gelezen voordat ik overging tot koop. Ik heb uitgerekend deze banden gekozen vanwege de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De banden hebben me gered in een gevaarlijke situatie waarin een BMW bij regen op de snelweg bijna op mij botste toen hij geen richtingaanwijzer gebruikte. Ik raakte in de slip maar kwam gelukkig vrij snel weer tot stilstand zonder ergens tegenaan te botsen. Mijn rijstijl is nogal rustig. Ik rijd meestal langere trajecten over de snelweg. Het enige minpuntje van deze band is misschien de prijs. Onthoud wel dat je met deze aankoop investeert in je eigen veiligheid. (Bart P.

Ik maak jaarlijkse vele lange ritten onder alle weersomstandigheden van felle zon tot hevige regen, en ik kan ze met een gerust hart aanbevelen. Ik heb nog geen betere banden gehad. De auto stuurt er heel goed mee. Ook voorkomen deze banden dat er aquaplaning optreedt. (Arne D.

Absoluut een aanrader. De auto blijft goed in het spoor. Ook bij hoge snelheid heb ik geen moeite in de bochten. Op nat wegdek doen ze het uitstekend. (Mathias

Dunlop SP Sport Bluresponse

Het Britse Dunlop wordt al sinds jaar en dag beschouwd als een van de marktleiders voor dynamische modellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Dunlop SP Sport Bluresponse tot de beste banden in maat 225/45 R17 behoort. De ranking is tot stand gekomen op basis van de beoordelingen van gebruikers, van wie 97% dit model aanraadt. Vanwaar deze goede reputatie?

Dit is vooral te danken aan het moderne loopvlak met huistechnologieën ten behoeve van een korte remweg. Short Barking-blokken maken de remweg aanmerkelijk korter, zelfs wanneer de weg helemaal nat is. Bovendien past het rubbermengsel met polymeren zich aan het weer aan en behoudt het de juiste stijfheid bij hoge snelheden.

Wat echter ongewoon is voor een model voor dynamisch rijden is dat de SP Sport Bluresponse ook goed vibraties en lawaai in de cabine reduceert. Dat is te danken aan de gesloten groeven op de schouders van het loopvlak.Wat zeggen dagelijkse gebruikers over e Dunlop SP Sport Bluresponse? 

Ik heb deze band gekocht vanwege de kwaliteit en het feit dat de banden van dit jaar zijn. Ze doen het geweldig op droog en nat wegdek. Ik leg jaarlijks wel 30 duizend km af op één setje banden. Daarbij ga ik voornamelijk over de snelweg. Ik raad deze aan en zou ze zeker opnieuw kopen. (Gebruiker

Deze banden zijn getest op een speciaal circuit in Bednary. Het supernatte en glibberige wegdek was geen enkel probleem, de auto was steeds zo weer onder controle. Grip verliezen was bijna niet mogelijk. De lange levensduur is een pluspunt. (Max L.

De beste banden voor de zomer! Ik heb dezelfde banden op 3 andere auto's, met verschillende maten, en ze zijn allemaal even goed. Het lage brandstofverbruik en de stille werking kunnen mij het meest bekoren omdat ik vooral veel op de snelweg rijd. (B.

Pirelli Powergy

De laatste door gebruikers onderscheiden zomerband in maat 225/45 R17 is een model van een van de meest ervaren fabrikanten op de markt. Het Italiaanse Pirelli heeft een rijke historie met veel betrokkenheid bij motorsport en op basis daarvan ontwikkelde technologieën voor de behoeften van personenauto's. De Powergy is daar een ultiem voorbeeld van. Hij is ontworpen voor zwaardere voertuigen met veel vermogen en moest dan ook een stijf loopvlak krijgen dat goed overweg kan met hoge snelheden en dynamisch manoeuvreren. 

De aangebrachte massieve centrale ribben zorgen voor een stabiele rit terwijl het systeem van inkepingen in de vorm van een haaienvin maken dat de wielen vloeiend rollen. Dat betekent niet alleen meer tevredenheid achter het stuur maar ook een langere levensduur en minder lawaai.

Het consistente systeem van groeven en kanaaltjes helpt de remweg te verkorten op nat wegdek zodat het risico op aquaplaning veel lager is.Wat kunnen we lezen over de meningen van andere automobilisten over de Pirelli Powergy? 

Ik heb deze band in april 2021 gekocht. Er waren toen nog niet veel opinies omdat de Powergy nog nieuw was. Ik ben gewoon afgegaan op de naam van het merk en dat bleek een uitstekende beslissing. De banden doen het fantastisch op droge wegen maar ook bij regen. Ik kan weinig zeggen over de rolweerstand omdat ik geen grote verschillen in brandstofverbruik heb gemerkt. Ze zijn in ieder geval wel stil. Een aanrader. (Marten

Ik kan deze band ten zeerste aanraden want ze zijn zowel goed op het droge als in de regen. Als je prijs stelt op veiligheid maar toch dynamisch wilt rijden dan is dit een band voor jou. (Romano

Zeer comfortabel. Ze houden de auto geweldig op de weg en zien er sportief uit. Alleen de beschermrand had iets beter mogen werken. (Peter S.

Goed gekozen banden garanderen goede prestaties en veilige ritten.Goed gekozen banden garanderen goede prestaties en veilige ritten. 

Hoe kies je geschikte banden voor de zomer? 

De beoordelingen van andere weggebruikers zijn voor velen de meest waardevolle informatiebron omdat particulieren onafhankelijk zijn en een zeer grote testgroep vormen. Ook krijg je hierdoor een weergave van de voor- en nadelen van een band vanuit het perspectief van mensen met verschillende behoeften. Toch is het een goed idee om nog enkele andere bronnen te raadplegen. Waar vind je nog meer informatie over banden? 

Het is erg nuttig om te kijken naar de tests die ieder seizoen worden uitgevoerd door erkende motorrijtuigenorganisaties en tijdschriften. Zo kun je de beoordelingen van gewone automobilisten vergelijken met de recensies van professionals om te kijken of er verschillen zijn.

Raadpleeg ook het etiket, dat aan elke band is toegevoegd. Het geeft de belangrijkste parameters van het model aan, zoals de grip op nat wegdek, de rolweerstand en de geluidsemissies.