Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Dunlop SP Sport Bluresponse

Kies de bandenmaat:

Merk:
Dunlop
Type:
Zomerbanden
Aantal:
69 / stuk
Bestel
4,5
Beoordeling: Goed 111150 1013 reviews

Dunlop SP Sport Bluresponse beschrijving

Dunlop SP Sport Bluresponse is de opvolger van het model Dunlop Sp Sport Fastresponse. In vergelijking met de voorganger verzekert Dunlop Sp Sport Bluresponse een 30% lager brandstofverbruik! Aan de andere kant, als wij het model met concurrerende bandenmerken vergelijken, heeft Dunlop SP Sport Bluresponse een 2,8 meter kortere remweg op nat en met 3 meter op droog wegdek!Dunlop SP Sport Bluresponse is een band die die autorijders fascineert die de hoogste kwaliteit en maximale prestaties op elk wegdek waarderen. Bij de productie van dit model wordt speciaal polymeermengsel gebruikt dat een zeer goede grip garandeert. Bij het bereiken van de beste parameters op een natte weg helpen ook brede groeven in het centrale deel van het loopvlak wat het risico op aquaplaning elimineert. Het loopvlak heeft een asymmetrisch patroon – het is de perfecte oplossing voor wisselende weeromstandigheden, daardoor presteert de band goed op zowel nat als droog wegdek.Dunlop SP Sport Bluresponse ontstond op basis van milieuvriendelijke oplossingen – zijn constructie beperkt brandstofverbruik en hierdoor vermindert uitstoot van CO2 in de lucht. De aerodynamische vorm en het mengsel dat de hoeveelheid uitgestraalde warmte vermindert, dragen hiertoe bij. Dankzij Dunlop SP Sport Bluresponse is het rijden meer comfortabel en gemakkelijk.Een groot voordeel van het model is zijn lage geluidsniveau door gesloten groeven op de bandschouder, die de door de band geproduceerd geluid dempen en hiermee geluiden van buiten reduceren. Het model verschaft dankzij een plat profiel van het loopvlak grotere contactoppervlakte tussen de band en het wegdek. Het verzekert betere stabiliteit en helpt bij het behouden van de rijbaan. Een interessante oplossing is een meerhoekig loopvlak dat met behulp van 10 langs-en dwarslopende groeven een betere nauwkeurigheid bij het besturen verzekert en de bestuurder betere controle over het voertuig in bochten verschaft.Over het merk Dunlop: Dunlop in het Britse merk dat tot de onderneming Goodyear behoort. De naam komt van de naam van de oprichter van de eerste luchtband - John Dunlop. De firma is actief op vele gebieden van de auto-industrie en zijn producten worden met succes in verschillende races gebruikt. Dunlop is het hoofdmerk van de banden in de beroemde 24 uur race Le Mans. De firma levert op de markt de hoogkwalitatieve banden (HP en UHP segment) ontworpen voor de meest veeleisende autorijders

Dunlop SP Sport Bluresponse beoordeling

Overzicht: 4,5 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 1013 reviews

goed
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111140 4,4
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111140 4,4
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111160 4,6

1013 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 604 Personen
 • 4 387 Personen
 • 3 13 Personen
 • 2 4 Personen
 • 1 5 Personen

96% van de gebruikers raadt deze band aan

96%

De gegevens over de band worden verzameld voor 2893 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 1013 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 9272000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal in de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Konrad

  Maat: 205/55 R16

  Beoordeling: 4,8 111180
  Mijn bestaande Dunlop SP Sport Max was aan vervanging toe. De keuze was moeilijk. Ik wilde comfortabele banden met goede grip. Ondanks de vele positieve commentaren over hen, was ik er eerst sceptisch over. Ik dacht dat het een marketingtruc was en dat me waarschijnlijk niets interessants zal overkomen. En hier is het. Na de overstap van winterbanden van Kleber, blijkt dat de band zachter en comfortabeler is dan de winterbanden, en tegelijkertijd beter over de weg rijdt. Rijden in een auto die stijf is voor een VW is heel aangenaam geworden, zelfs op hobbels. VW dempt hobbels goed, breekt niet, is "comfortabel" geworden voor een auto van deze klasse, en tegelijkertijd met een stevige grip op de weg - houdt zich bijna sensationeel staande. Het maakt niet uit of je start of remt, de auto blijft op de weg. Strakke bochten zijn niet indrukwekkend. De auto rijdt alsof hij aan de weg is gelijmd. Natuurlijk kun je van de weg vallen, maar alleen als je het met opzet doet. De banden zijn stil en er was geen enkele noodzaak om ze te wrijven. Ze gleden niet uit bij het verlaten van de vulcanisatie of piepten niet zoals sommige goedkopere. De rijsporen vol water, dynamisch snel rijden op droog en nat wegdek, zijn geen uitdaging voor deze banden. Ik ben positief verrast - al is het pas de eerste 900 km. Als het zo doorgaat, wordt het echt een uitstekend product.

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja 0 Nee 0

 • een mening buiten NL Gebruiker: Marcin

  Maat: 195/60 R15

  Beoordeling: 4,1 111110
  De band is eigenlijk fatsoenlijk, maar... Ik vergelijk hem met de Goodyear GT3 en Dunlop StreetResponse 2 waarmee ik heb mogen rijden. Wat tractie op droog en vooral nat wegdek betreft, is de Sport BlueResponse beter. Het woord "Sport" in de naam vind ik wel een beetje veel. De band is te zacht aan de zijkanten om naar sport te streven. Na de overstap van de vorige banden heeft de stuurprecisie veel te lijden, vooral tijdens snelle (slalom) stuurbewegingen. Voordat de auto draait, moet hij "buigen" op de banden, eenvoudig omdat een deel van de beweging aan de zachte kant blijft. Het gevolg is dat de auto langzamer de bocht ingaat. Ik hou niet van dit gedrag, en ik hou er veel van. Ware het niet voor deze tekortkoming, dan zou ik tevreden zijn, en zo blijft het onbevredigd. Misschien zou de snelheidscategorie V (in plaats van H) hier helpen - de rubbersamenstelling zou harder zijn en de band stugger. Maar ik moet zeggen dat dit slechts mijn speculatie is. Ik heb het niet getest. In mijn ogen past de Sport BlueResponse meer in de premiumklasse dan in de sportklasse; bij Continental bijvoorbeeld waren de equivalenten ContiPremiumContact banden, niet ContiSportContact. Over het algemeen is het rubber OK. Als de auto al in de bocht zit, houdt de band zich goed. De input zelf laat echter veel te wensen over.

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja 2 Nee 6

 • een mening buiten NL Gebruiker: Tomek Gorzynski

  Maat: 195/65 R15

  Beoordeling: 5,0 11111
  Ik beveel de band aan! Ik rij voornamelijk op de weg. Mijn auto is een Octavia 1.9 TDI, voorheen had ik Baruma Brillantis. De Dunlops verslaat de vorige band! Ik heb net de winterbanden vervangen en ik kan de 20.000 km die ik op de Dunlop zomerbanden heb afgelegd samenvatten. Het eerste wat me opviel was... remmen. Ze stopten de auto veel sneller dan de vorige, ze lijken "zacht" te zijn omdat ze hobbels mooi dempen. Het is moeilijk te zeggen over het lawaai, want ik rij een TDI, dus de motor maakt genoeg lawaai, maar een paar keer heb ik ze bij hogere snelheid in neutraal gezet om te luisteren en... was aangenaam rustig :) Een ander pluspunt is het brandstofverbruik. Hij daalde van 5l/100km naar 4,5l/100km. Zeer mooi resultaat. De levensduur wordt geschat op 50.000 km, dus ik zal er nog 2 seizoenen mee rijden. On-road eigenschappen. Ze voeren water zeer mooi af en hebben een uitstekende grip op de weg, in bochten houden ze ook de lijn, maar in scherpe bochten, bij een snelheid van ongeveer 90 km/u, hoor je de lugs (zijdelen van de band) als ze weerstand overwinnen. Op het rechte stuk worden ze stil. Op een droge weg rijd je alsof je op rails rijdt. Houdt zich perfect op de weg (belangrijk: ik zorg voor de ophanging, de remmen, de lagers, enz. - tijdig vervangen). Samenvattend: IK beveel het aan !!!

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja 1 Nee 0

 • een mening buiten NL Gebruiker: Dries

  Maat: 205/55 R16

  Beoordeling: 4,7 111170
  Ik kocht de Dunlop SP Sport Bluresponse in de maat 205/55/16 dit jaar. Ik heb al paar duizend km gemaakt en ik ben tevreden en zeker verrast van de keuze. Verrast omdat de band welke bij de naam van de model heeft sport , is meer comfort, still en economic ! Ik maak zelf veel km per dag , en door de nieuwe banden ik ken mij auto niet ;) De auto rijd als geeplaakt op de weg, ze maakt een lust oom sneller de bochten omrijden. Met de Dunlop SP Sport Bluresponse komt er meer comfort op de weg. Eerder had ik een andere top banden van de Franse bandenfabriekant , en de Dunlop SP Sport Bluresponse zijn wel better. Eerder de branstofgebruik bij 150-170 km/h was 8,2 l / 100 km , nu dezelfde weg de auto gebruik 7,3 l / 100 km. Bij het regen auto rijd veilig , stabiel, zonder onzekerheid. In het betrefd van de slijtage kan ik nog niet beoordelen , maar tot nu toe zie ik geen gebreken, en eigenlijk geen gebruik. Tot slot , de band heeft de sport resultaat in de bochten , met de comfort bij de lande rijd en wel spaar de brandstof  Bij korte tijd ben ik in de plaan om nog een grotere auto gaan kopen en zeker ga ik ook deze banden kiezen . Ik raad deze banden op mijn eige verantwoordelijkheid ;)

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja 3 Nee 0

 • een mening buiten NL Gebruiker: Peter

  Maat: 205/55 R16

  Beoordeling: 5,0 11111
  Ik heb de Dunlop SP Sport Bluresponse gekocht na het lezen van de verschillende meningen van de gebruikers en na het checken van de alle parameters welke door de producent waren aangegeven. De banden zijn al een jaar onder mijn auto , dus is het moeilijk om de echte mening schrijven over de levertijd. Volgens mijn gevoel en eigenschappen van de tractie ook de gebruik op eerst ik zou de stille banden hebben de Dunlop SP Sport Bluresponse verwachtingen mijn voldoen. Niveau van de lawaai conform met de parameter van de producent. Eerder had ik een andere premium banden onder mijn auto en ze waren door de producen aanbevelen maken meer lawaai dan mijn winterbanden. Nou kan ik alleen wind en motor horen. Bij tweede remmen en rijden zeker van TOP klasse. Natuurlijk gedrag van het voertuig is niet allen door de banden afhankelijk. Ik ben geen rallyrijder dus ik rijd ook niet te snel, maar bij mij rijstijl de auto bij de bochten zonder last loopt. En de laatste derde volgens de producent de Dunlop SP Sport Bluresponse hebben laarge rolweerstand. Op eers ik geloof niet in 100 %, maar toch de gebruik van de brandstof is veranderd. Nu maak ik 100 km meer op een benzinetank.

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja 3 Nee 9

Aantal beoordelingen per pagina:

Maten en prijzen van Dunlop SP Sport Bluresponse

Kies bandenmaat

Aantal aanbiedingen per pagina:

Sorteer:

Naam van band: Maat: Indices: Prijs: Aantal:
205/55 R16 91 H 69 Bestel
205/55 R16 91 V 72 Bestel
225/45 R17 94 W 85 Bestel
195/65 R15 91 V 58 Bestel
195/65 R15 91 H 55 69 Bestel
185/65 R15 88 H 64 Bestel
165/65 R15 81 H 74 Bestel
165/65 R15 81 H 64 Bestel
175/65 R15 84 H 69 Bestel
175/65 R15 84 H 66 Bestel

Aantal aanbiedingen per pagina:

Dunlop SP Sport Bluresponse test

2019 test ACE/GTÜ met de maat: 205/55 R16 2. plaats beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test Auto Bild met de maat: 195/65 R15 beoordeling: ruim voldoende
test ÖAMTC met de maat: 195/65 R15 beoordeling: aanbevolen
test TCS met de maat: 195/65 R15 beoordeling: aanbevolen
test ADAC met de maat: 205/55 R16 beoordeling: goed
test TCS met de maat: 185/65 R15 3. plaats beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test Auto Bild Allrad met de maat: 215/65 R16 beoordeling: aanbevolen
test Auto, Motor und Sport met de maat: 225/50 R17 2. plaats beoordeling: aanbevolen
test ADAC met de maat: 205/55 R16 beoordeling: goed
test ACE/GTÜ met de maat: 205/55 R16 2. plaats beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test AUTO Straßenverkehr met de maat: 225/50 R17 2. plaats beoordeling: aanbevolen
test Gute Fahrt met de maat: 205/55 R16 beoordeling: goed
test Auto, Motor und Sport met de maat: 205/55 R16 1. plaats beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test AUTO Straßenverkehr met de maat: 205/55 R16 1. plaats beoordeling: zeergoed