Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Dunlop Banden

Beoordeling van de producent
3,9
  111500
op basis van 8710 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Dunlop Tyres is ontstaan in 1985. De onderneming is de voortzetting van het bedrijf Dunlop Rubber, dat sinds 1889 bestaat.

Het bedrijf is voor 75% eigendom van Goodyear Tire and Rubber Company. De overige 25% zijn eigendom van Sumitomo Rubber Industries.

Dunlop is een van de marktleiders. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie bij klanten. In het aanbod van de onderneming bevinden zich banden klasse medium, HP en UHP van hoge kwaliteit. De onderneming heeft al vele successen behaald in onafhankelijke bandentesten.

Dunlop-banden maken deel uit van de originele uitrusting van auto's van merken als bijv.: Alfa Romeo, Audi, AMG, Aston Martin, BMW, Honda, Jaguar, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Seat, Skoda, Toyota en Volkswagen.

Dunlop was in de jaren 2003-2006 bandenleverancier voor British Touring Car Championship. Sinds 2002 levert het bedrijf banden voor de teams die starten in het V8 Supercars Championship. Daarnaast werkt Dunlop samen met de deelnemers aan Deutsche Tourenwagen Masters en American La Mans Series.

Merk geschiedenis Dunlop

Het verhaal over het begin van Dunlops betrokkenheid bij de bandproductie is legendarisch, net als het verhaal van Archimedes en zijn 'Eureka'. De Ier observeerde in 1888 zijn zoontje die op zijn driewielertje over hobbelige keien rond het huis reed. Het fietsje was van harde rubberbanden voorzien, waardoor het kleintje weinig comfort had en niet hard rijden kon. Om zij zoontje te helpen plakte hij een dunne rubberlaag op het wiel en pompte die op met een ballenpomp. Als ventiel gebruikte hij... het bovenstuk van een baby zuigfles! Dit onschuldige spel bracht een van de belangrijkste uitvindingen uit de geschiedenis van de bandenindustrie voort. John B. Dunlop legde de basis voor de eerste luchtband. Nog geen jaar later werd de uitvinding van de veearts uit Belfast al toegepast op het traditionele, tweewielige rijwiel. Een nauwelijks bekende wielrenner boekte op deze banden een aantal makkelijke overwinningen in een serie wielerwedstrijden. Het geheim van zijn succes? Luchtbanden.   Het moge duidelijk zijn dat Dunlop zijn vinding onmiddellijk patenteerde (31 oktober 1888). In 1889 richtte hij samen met een aantal zakenlui uit Dublin het consortium The Dunlop Pneumatic Tyre Company op. Een jaar later opende hij in Dublin zijn eerste bandenfabriek en na slechts enkele maanden belandden de eerste fietsbanden in Australië en rond ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • Thijs 4,2 111150

  Dunlop SP Winter Sport 4D

  Dunlop SP Winter Sport 4D banden zijn zeer interessant. Ik woon in Nederland maar ik hou van reizen dus deze winter had ik een gelegenheid om de banden te beoordelen na de vakantie in bergen. Op de snelwegen kan ik iedereen verzekeren dat de band veilig zal zich gedragen en ook onder wat natte omstandigheden bij lage temperatuur blijft de band stil. Als ik echt snel bij de stoplichten ben weggereden was er geen sprake van het glijden bij de temperatuur die zeker lager dan 0 Celsius graden was. Op een droog wegdek had ik geen problemen ermee. Je hoort bijna geen geluiden misschien wat wel maar niet zo veel als bij andere banden zoals deze die vernieuwd worden of van lagere, economische Meer > klasse bijvoorbeeld. Dunlop SP Winter Sport 4D banden zien er uit vanwege zijn interessante loopvlak. Ze zien modern en geavanceerd eruit en dit is iets waarvan ik hou. Wat de rijeigenschappen in de winter betreft, weet ik zeker dat de sneeuw en modder geen grote problemen voor Dunlop bandjes zijn. Sneeuw, modder, ijs…ik ben niet bang ervoor! Eerder had ik Michelin band niet helemaal niet goedkoper was en eerlijk gezegd was die band niet beter. Deze band Dunlop lijkt een goede aankoop te zijn hoewel een rubbermengsel lijkt een beetje meer geavanceerd te zijn dan de concurrentie, maar het maakt niet uit. Aanraden!
 • Opel 4,1 111150

  Dunlop SP Sport 01

  Band 195 / 60R15 88H, de productie van 2010 jaar Germany. Gekocht in de zomer van 2010. Gedreven ongeveer 30000 km. Auto echt leuk om op de toonaangevende, betrouwbare, niet zwemmen erg Pen van de hoeken. Het enige nadeel is het lawaai dat ongeveer na jaren van gebruik kwam - maar het zou kunnen, want het is moeilijk. Maar het is niet luid - net gehoord van de band. Het lijkt duurzaam. Naar mijn mening is beter dan Bluresponse (tenminste dit maakte in Polen), die op zijn beurt is zeer zacht en biedt niet langer een dergelijke zekerheid tijdens het rijden (zwemmen auto). Het is jammer dat de SP Sport 01 is niet meer geproduceerd. Over het algemeen zou ik aanraden, maar let op: ik denk dat Meer > het belangrijk is om het land van vervaardiging. Ik SP Sport 01 is geproduceerd in Duitsland, terwijl Bluresponsy in Polen - misschien wel de bron van dit verschil
 • Michał 4,8 111150

  Dunlop SP Sport Bluresponse

  Ik kocht Dunlop BlueResponse, omdat bezweken aan de reclame voor een laag brandstofverbruik en moderne mengsamenstelling wykorzystwywanej in productie. Daarnaast verleid me parameter voor lage geluidsniveaus. Met betrekking tot geluid en verbranding is moeilijk voor mij om commentaar te leveren, omdat we slechts 2 stuks hebben gekocht. Op de voorkant. Ik kan alleen maar schrijven dat je niet hoort rollen. In tegenstelling, kan ik een band te bevelen, als het gaat om grip. Het gebeurde mij een paar keer sterk remmen. Ze overtuigde me. Aan de andere parameters in verband. De naleving uit te spreken zal ik niet, want ik rijd een busje (Citroen C8) en dus niet in paniek raken. PS. op de rug, Meer > maar waarschijnlijk banden met een profieldiepte van de traditionele (8mm) te kopen als het 5 of 6 mm voor de nieuwe Dunlop, een beetje ben ik niet overtuigd
 • Michał JRG. 3,8 111500

  Dunlop SP Sport 01

  Helaas, het saldo van deze banden is bijna onmogelijk. 3 workshops gedood, de vierde deed - met checkwegen banden op de auto (lichtmetalen velgen - nieuwe - met andere Michelin banden - geen probleem), deze Dunlopami - schudden stuur rond 120km / h Alleen wegen in op de auto geholpen. De kosten van deze "fun" is ongeveer 350PLN. Voor de massa verloren tijd. Zelfs monteur wilde dat ik de helft van de vering te vervangen, maar ik begon om winterbanden te testen met stalen velgen. Problemen met de besturing bevende nam zijn hand en verdween. Dat na deze acties, leerde ik dat een vriend had soortgelijke problemen met het balanceren van hun Dunlopów - symmetrisch jaar. Om deze reden Meer > heb ik niet meer banden van dit bedrijf te kopen. Ik wil hieraan toevoegen dat de banden waren niet "muf", visueel leek OK.
Vind uw Dunlop banden