Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners
Super verkoop

Hankook Ventus Prime3 K125 205/55 R16 94 H XL, MFS

Dit product is momenteel bekeken door 4 mensen

Vergelijk

Ga naar de
lijst banden 205/55 R16

Bandenmaat:
205/55 R16
Snelheidsindex:
H = max 210 km/h
Belastingsindex:
94 = max 670 kg
Type:
Zomerbanden
Type voertuig:
Auto
 • Gratis bezorging
 • Levertijd: 3-4 dagen

Dit artikel werd gekocht Vandaag om 17:30

5 REDENEN OM HIER TE KOPEN
 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners

Gebruikerservaring

Overzicht: 4,4 Overzicht: Overal rating is een gewogen gemiddelde van de individuele prestaties, niet het rekenkundig gemiddelde. Enkele van de banden kenmerken hebben een grotere, enkele kleinere impact op de beoordeling van het totaal. 122 meningen

voldoende
 • Beheerskosten: Invloed van een band voor auto bedrijfskosten. 111120 4,2
 • Rijcomfort: Invloed van de band op rijcomfort 111120 4,2
 • Rij-eigenschappen: Invloed van een band voor bestuureigenschappen. 111150 4,5

122 personen hebben deze band beoordeeld

 • 5 54 Personen
 • 4 65 Personen
 • 3 3 Personen
 • 2 0 Personen
 • 1 0 Personen

98% van de gebruikers raadt deze band aan

98%

De gegevens over de band worden verzameld voor 1301 dagen verzameld. Gedurende deze periode hebben we 122 beoordelingen.
De totale afstand gereden door onze klanten is 670000 km.

De hoogst gewaardeerde eigenschap is: de grip op droog wegdek.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers woonachtig in: Meestal in de stad.

Deze band werd beoordeeld door gebruikers, die hun rijstijl beoordelen als matig.

Laatste beoordelingen:

Aantal beoordelingen per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Anton87
  Beoordeling: 4,5 111150

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  5 Personen 0 Personen

  De banden heb ik dit jaar onder mijn aut gezet. Hoewel ik alleen 1 duizend kilometers heb gedaan wil ik mijn mening geven want er niet zo veel meningen op de site staan. Over het algemeen is Hankook Ventus Prime3 K125 super. Rustiger dan mijn vorige Bridgestone. Wat betreft de brandstofverbruik kan ik niets zeggen want ik heb geen grote verschil opgemerkt. De banden zijn niet luid en heb een goede contact met de wegdek. Ze zijn door mij getest zowel bij zeer lage als zeer hoge temperaturen. Op en nat wegdek heb ik nooit stuurcontrole verloren. Uitstekende stuurreacties bij het nemen van de bochten. Wanneer het regent blijven de banden stabiel en hebben geen problemen met noodremmen. Over duurzaamheid kan ik nog niets zeggen. Tot nu toe heb ik geen slijtage opgemerkt. Op een droog asfalt maken de banden geen lawaai zelfs bij zeer hoge snelheden. Hankook Ventus Prime3 K125 kan ik rustig aan elke bestuurder aanbevelen. Tegen deze prijs is dat de beste keuze.
 • een mening buiten NL Gebruiker: Luca
  Beoordeling: 4,6 111160

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 9 Personen

  Omdat Hankook Ventus Prime3 K125 geheel nieuw op de bandenmarkt zijn heb ik hen alleen maar 1 seizoen onder mijn auto en tot nu toe kan ik niet klagen. Ik heb geen bezwaar tegen de grip op een droog of nat wegdek. Goede aborptie van ongelijkheden, de banden zien er zeer aantrekkelijk uit, op ene foto even beter. ;) Het enige nadeel is de geluidsniveau maar hij heeft geen belangrijke gevolgen voor de rijcomfort. Volgens mij hebben de banden redelijke prijs een bieden uitstekende kwaliteit aan. Op de EU-bandenlabel krijgt de band A voor prestaties op een nat wegdek en C in rolweerstand. Van deze prijsklasse is het voor mij de beste resultaat, de enige rivaal kan Uniroyal Rain Expert 3 zijn. Het is nog te vroeg om duurzaamheid te beoordelen, maar volgens de meningen over de opvolger van Hankook Ventus Prime3 K125 hebben Hankook banden uitstekende kwaliteit. Tot nu toe ben ik hiermee zeer tevreden en ik heb geen spijt ervan. Voor mij een aanrader. TOP
 • een mening buiten NL Gebruiker: Lodewijk89
  Beoordeling: 4,2 111120

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  2 mensen 0 Personen

  Hankook Ventus Prime3 K125 heb ik voor een vrij korte periode maar ik kan al iets positief hierover zeggen. Het maakt niet uit of het droog of nat wegdek is – de banden zijn gewoon uitstekend. Eerst dacht ik dat ze te delicaat voor mijn zware auto zijn maar nu ben ik zeer tevreden hierover. Hankook Ventus Prime3 K125 hebben een goede wegcontact met een asfalt waardoor het rijden plezierig is. De geluidsniveau is ook gemiddeld. Ik zou nooit meer tweedehandse banden kopen. Zelfs de goedkopste nieuwe banden overvleugellen alle tweedehandse banden. Mijn mening is zo eerlijk mogelijk. Op en schaal van 0 tot 10 geef ik 9 (want ik heb te weinig kilometers meegedaan). Eerder heb ik Fulda EcoControl gehad en volgens mij is het verschill enorm. Volgende keer zal ik zeker een complete nieuwe set banden kopen. Hankook Ventus Prime3 K125 kan ik rustig aan iedereen aanraden ;)
 • een mening buiten NL Gebruiker: Bernard
  Beoordeling: 4,6 111160

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  2 mensen 0 Personen

  Hallo. Ik wil graag enkele gedachten over Hankook Ventus Prime3 K125 met jullie delen. Keuzes maken is problematisch voor mij, eerder heb ik ventus prime 2 gehad en ik was hierover erg verheugd dus ik besloot het nieuwste model te kopen en dat was de juiste keuze. Hoewel ik geen snelheidsduivel ben en mijn auto is echt zwaar maken de banden een genot om te gebruiken. Op droog – goed. Geen lawaai bij het nemen van de bochten. Veilige rijgedrag op een nat. Wiebelen of wegschuiven is uitgesloten. Hankook Ventus Prime3 K125 vertonen geen tekenen van slijtage. Ik gaat elke dag 130km met mijn auto naar het werk dus voor dit soort van gebruik kan ik zeker aanbevelen. Ik heb die banden in winter tegen zeer aantrekkelijke prijs gekocht. Ik raad aan iedereen die een probleem met de keuze van de meest aangewezen banden hebben, je zult er geen spijt!
 • een mening buiten NL Gebruiker: Marc1991
  Beoordeling: 4,5 111150

  Is dit een nuttige beoordeling? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Ik heb de banden al lang gezocht en eindelijk heb ik Hankook Ventus Prime3 K125 gevonden. Ik heb die banden niet alleen omwille de redelijke prijs gekozen maar omdat het een nieuw product op de markt was. En dat was de juiste keuze. De banden bieden voortreffelijke prestaties op een droog wegdek, op een nat is er ook geen verschil. SUPER. Goede absorbatie op de wegen met veel hobbels. Ik moet ook toegeven dat ze rustiger dan de banden van concurentie zijn. Ik heb vertrouwen in Hankook banden. Zijn banden zijn tegen redelijke prijzen verkrijgbaar en bovendien dankzij het gebruik van uitstekende technologieën bieden ze kortere remweg dan zijn voorgangers. Ik kan nog toegeven dat de brandstofverbruik ook lager is. Hankook Ventus Prime3 K125 kan ik rustig aan iedereen aanraden. Top.

Aantal beoordelingen per pagina:

Productbeschrijving

Hankook Ventus Prime3 K125 205/55 R16 94 H XL, MFS

Hankook Ventus Prime3 K125 is een uitnemende oplossing voor de bestuurders die de hoogste prestaties en veiligheid waarderen en op zoek zijn naar een band die korte rem weg en goede grip garantert. Het koreaanse bedrijf Hankook verkocht tot voor kort de banden van midden klasse. Een tijdje geleden is hij beschouwd als premium fabrikant.

Beste eigenschappen van dit model:

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Hoge prestaites
 • Betere grip
 • Kortere remweg

De zomerband Hankook Ventus Prime3 K125 behoort tot de van de middenklasse, en wordt dus gekenmerkt door beste prijs-kwaliteitverhouding.
Je bekijkt nu een band in de maat 205/55 R16.
De band is nu beschikbaar in de maten van 15 tot 20 inches.
Het is een band met snelheidsindex H – de maximale snelheid waarmee je met deze band kunt rijden is 210 km/h. De band heeft een draagbaarheidsindex 94 - de maximale belasting die de band kan hebben is 670 kg.
De band heeft de volgende klassen op het label: A (rolweerstand), B (grip op een nat wegdek), 71 db (geluidsniveau).
De band die je nu bekijkt:
 • heeft een verstevigde constructie (het is meer bestendig tegen spanningen dan het standard model).
 • heeft een velgbescherming (de markering van deze type banden is afhankelijk van de producent).

Label

De band Hankook Ventus Prime3 K125 met de maat 205/55 R16 94 H, heeft de volgende parameters zoals opgegeven door de fabrikant:

 • A
 • B
 • 71 dB
A B 71 dB

Brandstofverbruik (rolweerstand)

Brandstofefficiëntie als beoordeling van A tot G op een kleurgecodeerde schaal. A-klasse (groen) staat voor het kleinste brandstofverbruik (= de laagste rolweerstand). G-klasse (rood) markeert het grootste brandstofverbruik (= de hoogste rolweerstand). Rolweerstand beïnvloedt het brandstofverbruik en de dampen uitstoot, dus hoe kleiner de rolweerstand, hoe lager brandstofverbruik en uitlaatgassen uitstoot.

Het remmen op nat wegdek

Grip op nat wegdek is het vermogen van de band om zich te houden aan de weg in natte omstandigheden. De EU classificatie richt zich alleen op een aspect van de grip op nat wegdek - de remprestaties op nat wegdek van de band. Grip op nat wegdek als beoordeling van A tot G: A klasse staat voor de beste remprestatie, terwijl G-klasse staat voor de slechtste remprestaties. Het is een van de belangrijke parameters die de verkeersveiligheid.

Geluidsniveau

Banden bijdragen aan de hoeveelheid passeergeluid een voertuig genereert. Het kiezen van een band met een goed geluid rating zal de impact van uw rijgedrag op het milieu te verlagen.

Bandentesten

2019 test Auto Bild Allrad met de maat: 225/55 R17 beoordeling: uitstekend
test Auto, Motor und Sport met de maat: 215/55 R17 beoordeling: aanbevolen
test ACE/GTÜ met de maat: 205/55 R16 beoordeling: aanbevolen
test ÖAMTC met de maat: 205/55 R16 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test TCS met de maat: 205/55 R16 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen
test Gute Fahrt met de maat: 205/55 R16 beoordeling: goed
test Motor met de maat: 205/55 R16 beoordeling: aanbevolen
test ÖAMTC met de maat: 195/65 R15 beoordeling: aanbevolen
test TCS met de maat: 195/65 R15 beoordeling: aanbevolen
test ACE/GTÜ met de maat: 215/60 R17 3. plaats beoordeling: aanbevolen