Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Cooper Banden

Beoordeling van de producent
4,2
  111150
op basis van 160 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

De beste prijs-kwaliteitsverhouding, optimale prestaties en veiligheid op elk wegdek – dat alles wordt U verzekerd door Cooper-banden. Het Amerikaans merk van de middenklasse is de tweede grootste onafhankelijke bandenproducent in de VS. Dankzij een ervaring van meer dan honder jaar in de bandenproductie worden de banden van deze firma gekenmerkt door perfecte parameters en vervullen ze de verwachtingen van een brede groep afnemers.


Een aantrekkelijke prijs gaat hand in hand met de goede prestaties, waardoor de Cooper-banden budgetvriendelijk zijn voor de gemiddelde bestuurder. Als u wilt genieten van een veilige en comfortabele rit, en terzelfdertijd niet te veel wilt betalen voor de bekende merken, dan zijn deze banden een ideale oplossingen voor U.


„Hoogkwalitatieve goederen, een eerlijke winst en goede zaken” – dat is het credo van Cooper vanaf het ontstaan van de firma. Het naleven hiervan heeft de firma reeds succes vanaf de eerste activiteitsjaren en een intensieve ontwikkeling met name in de VS bezorgd. Momenteel heeft Cooper meer dan 60 vestigingen over de hele wereld, waarin ongeveer 20 000 werknemers worden tewerkgesteld.


Wetenswaardigheden:


Na de Amerikaanse toetreding tot de tweede wereldoorlog raakte het bedrijf betrokken bij activiteiten voor het leger en startte de productie van onder andere banden voor militaire voertuigen, reddingsvesten en pontons.


De geschiedenis van het Cooper-merk dateert uit 1914. In dat jaar kochten twee ondernemers - John F. Schaefer en Claude E. Hart - de firma M&M Manufacturing Company die bandenreparatiematerialen produceerde.


Intensieve ontwikkeling zorgde ervoor dat Cooper zich in de jaren 80 engageerde in de markt van vervangbanden (in die tijd was het al ongeveer drie keer winstgevender dan de markt van de originele uitrusting).


De firma Cooper is opgericht in Akron in Ohio – het Amerikaanse bandenindustriegebied. In de eerste decennia van de XX-ste eeuw waren 140 firma's uit de bandenindustrie actief in de stad.


Lange tijd was Cooper niet sterk vertegenwoordigd in het buitenland. Dit veranderde slechts in 1997 dankzij de overname van het Britse bedrijf Avon Rubber.

Meningen van onze klanten:
 • Kristof vd xx 4,2 111150

  Cooper Discoverer MS

  Zeer goede banden voor 4x4 SUV, ik heb Cooper Discoverer MS gekocht voor BMW X5 E53 in de maat 255/55/18.Ik rijd op hen al drie jaar, dit jaar is dat derde winter, ik heb de banden niet op zomerbanden omwisseld in de zomer- in totaal heb ik 65000 km gereden en ik heb er nog wel veel loopvlak. Bij vulkanisatie konden de monteurs het niet geloven dat ik al drie jaar deze band gebruik en nooi liet die veranderen. Op de sneeuw-uitstekend-ketens zijn onnodig, ik ga vaak skiën in redelijk moeilike terrein en Cooper Discoverer MS heeft me nooit negetief verrasd. Op een droge oppervlakte is die ook geweldig, je moet wel op een natte weg meer opletten want soms heb ik gevoel van het glijden, in de Meer > regen en hedat geregend heeft weet ik dat ik de snelheid moet verlagen – althans is dat veiliger. Cooper Discoverer MS zijn stil en comfortabel, ik zal ze absoluut opnieuw kopen.
 • Nabil Billal 3,5 111500

  Cooper Discoverer MS

  Ik ben blij met deze banden. Goed gevoel op droog. Op natte een beetje minder, maar ook geen ramp. Je moet oppassen op een sneeuwpap omdat ze je onaangenaam kunnen verrassen. Op gewone sneeuw zijn die echt uitzonderlijk goed. Op de gladde in hun gedrag fatsoenlijk. Diepe profiel en een goede reiniging van de groeven zijn ook goeie eigenschapoen in de terrein. Cooper Discoverer MS is relatief stil, in ieder geval veel stiller dan MK’s. Bovendien is er mogelijkheid om spikes te monteren, dus gaat er zelfs door de ijs. Verbruik beoordeel ik nietomdat ik er te weinig kilometers op deze banden gedaan heb (op dit moment zien ze als nieuw eruit). Het is jammer dat ze geen witte letters hebben, dan Meer > zouden Cooper Discoverer MS beter uitzien onder een auto, maar zonder dat kan ik ook leven ;)
 • Olan Lynch 3,9 111500

  Cooper Weather-Master Si02

  De band hebben 10.600 mls op hen en ze nog steeds slechts de helft gedragen. Ik gebruik de banden het hele jaar door in Ierland voor het land rijden. Ik heb geen gebruik in de sneeuw / ijs want we hadden geen. Maar in de regen, die hebben we veel van het hele jaar door deze band is fantastisch en je kunt vertrouwen dat uit te voeren. De banden zachte compound en patroon helpt dit en snijdt door het wegdek regen gemakkelijk zonder enige zweem van verloren grip / aquaplaning. Voor de prijs die betaald het bewijst dat je niet hoeft te premium prijs te betalen voor een premium band (die deze zijn) Meer >
 • Marcin 4,8 111150

  Cooper Zeon XTC

  Zeer goede banden, maar het rijden op hen langer, 7 seizoen - helaas gedraaid om loopvlak op een band die veel lawaai veroorzaakte. Ik denk Tyre uitstekend voor de prijs, ware het niet dat het rubber al is begonnen en is iets scheef parcieć jeździłbym loopvlak op hen verder (helaas weet niet de oorzaak van het falen loopvlak, misschien remmen). Gedreven om hun afstand is ongeveer 90 duizend. mijlen, uitstekende rijeigenschappen, auto kleiło het asfalt, de band goed om de beurt. Op nat asfalt ook perfect uw strategie. Meer >
Vind uw Cooper banden