Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Firestone Banden

Beoordeling van de producent
3,6
  111500
op basis van 7067 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Firestone Tire and Rubber Company is in 1905 opgericht door Harvey S. Firestone. De eerste fabriek stond in Akron (Ohio, USA). Sinds 1988 maakt het merk deel uit van het Bridgestone-concern.

Het bedrijf was een pionier op het gebied van de massaproductie van banden. De onderneming was de eerste leverancier van seriebanden voor Ford Motor Company.

Firestone heeft een zeer breed aanbod: te beginnen met autobanden, vrachtwagenbanden, banden voor bedrijfswagens tot specialistische agrarische banden. De door het bedrijf aangeboden producten kunnen tot de medium klasse worden gerekend.

In de jaren 1950-1975 was Firestone hoofdsponsor en leverancier van banden voor de Indy Racing League.

Merk geschiedenis Firestone

Ontmoeting met Ford Detroit is het hart van de Amerikaanse auto-industrie. De giganten Ford, General Motors en Chrysler hebben hier hun hoofdvestiging. Iedereen weet ook dat het mekka van de snelle auto's te vinden is in Italië, in Modena, waar Ferrari, Maserati, De Tomaso en ook Lamborghini te vinden zijn. Volgens dezelfde regel is Akron dé bandenstad van de wereld. Daar, niet ver van de Grote Meren zijn grootmachten als BFGoodrich en Goodyear groot geworden. Niet lang na hen begon de geschiedenis van het merk Firestone. Zijn grondlegger zag op 20 december 1868 het levenslicht op een boerderij in Columbiana in de staat Ohio. Het landgoed van de familie Firestone is aan het einde van de 18e eeuw door Nicholas, de overgrootvader van Harvey opgebouwd. Een deel van de grond was een schenking van president Thomas Jefferson. Harvey werkte voor Columbus Buggy Works en ontmoette in 1895 Henry Ford met wie hij kort daarna een jarenlange samenwerking op starten zou. Ford gebruikte fietsbanden bij het ontwikkelen van zijn eerste auto's. Firestone gaf hem het advies om de luchtbanden te proberen. Die banden werden op de rijtuigen die zijn bedrijf produceerde toegepast. Hij beloofde dergelijke banden voor de auto's van Ford te leveren. Firestone richtte hiertoe in 1900 The Firestone Tire & Rubber Company op en legde hiermee de fundamenten voor de ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • d2 4,2 111150

  Firestone Winterhawk 2 EVO

  Echt geweldig donuts (mijn vervaardigd in Italië). Zelfs tijdens de verschrikkelijke toestand van de wegen, kunt u veilig en zonder angst te rijden. Ba! In de periode van de grootste regenval, de gemiddelde snelheid van het verkeer op de wegen buiten de stad was niet meer dan 30km / h ik comfortabel vooruit zonder angst voor verlies van grip en slip. Ik beveel! Meer >
 • jaja 3,8 111500

  Firestone TZ300

  De banden zijn zeer comfortabel en voorspelbaar. Ze krijgen van mij een 5 voor perfecte tractie en grip op droog en nat. Alle parameters van de middelklase band beoordeeld ik zeer goed. Fatsoenlijke wendbaarheid en stabiliteit, perfect voor mijn zeer agressief rijstijl. Dankzij de gegarandeerde veiligheid kan ik maximale motorvermogen van mijn auto gebruiken. Voor 200pk moet ik wel sterke banden hebben met hoge kwaliteit die goede grip en tractie bieden. Ik weet nu dat ik geen duurste banden moet kopen. De Firestone TZ300 is zeker goed genoeg en hij is een paar euro's goedkoper dan de banden van Michelin of Continental en ik denk dat deze nog iets langzamer slijt. Banden zeker aan te Meer > bevelen.
 • Andrzej B 4,0 11110

  Firestone TZ300

  Gewoon goede banden voor een goede prijs. Gekocht voor dagelijks gebruik in de stand en soms op een snelweg en af ​​en toe (2-3 keer per jaar) voor langere afstanden rond 1300-1600km. De Firestone TZ300 is zijn prijs waard. Hij is niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste, goede compromis tussen prijs en kwaliteit. De banden erg duurzaam, ze bieden goede grip door betere waterafvoer. Het model dat van een hardere rubber gemaakt is in vergelijken met mijn vorige premium banden. Dit Amerikans merk behoort bij Bridgestone producten van A merken. Ik ben zeer tevreden dat ik deze banden heb gekozen want heb niet zo veel betaalt voor goede, duurzaam banden. Meer >
 • Dragon 4,2 111150

  Firestone WINTERHAWK

  Na het rijden 4000 km op deze banden in de afgelopen twee maanden kan ik schrijven over hen een paar woorden. De eerste grote wegligging droog, nat, sneeuw en redelijk goed (voor banden) op ijs. De regenbanden te horen fluiten (fluiten), maar het hangt ook af van het type oppervlak (glad asfalt, gemalen, etc.). Mijn enige bezwaar tegen een rolweerstand die duidelijk voelen tijdens de overgang van zomerbanden. In de zomer werd mijn auto mij branden ongeveer 4,3 l/100 km, en op die winter verbrandt ongeveer 5l/100 km (hoewel het toelagen voor zwaardere verkeer moet maken). Ik veronderstel dat de motoren hebben meer vermogen verschil in de verbranding zal niet zo groot. Naast donuts zijn stil Meer > (stiller dan mijn jaar, nog afgezien van de fluiten in het natte ;)) en zeer zacht (oneffenheden in de weg veel minder lastig te vallen). Ik weet niet of ik wil het opnieuw kopen, want over een paar jaar niet meer het model of beter zal zijn. Maar als ik moest kopen op het moment, waarschijnlijk zou kopen deze donuts.
Vind uw Firestone banden