Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Pirelli Banden

Beoordeling van de producent
3,6
  111500
op basis van 4236 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Pirelli & C. SpA is een Italiaans bedrijf dat in 1872 is opgericht en gevestigd in Milaan. Het concern bevindt zich op de vijfde plaats qua verkoop wereldwijd.


Pirelli & C. SpA wordt sinds het oprichten geassocieerd met autosport. Het eerste succes van de onderneming was dan ook de overwinning in de race Peking-Parijs in 1907. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Pirelli-banden worden gebruikt bij het Wereldkampioenschap rally en het Wereldkampioenschap Superbike. In 2011 leverde de onderneming ook banden aan de deelnemers aan de prestigieuze Formule 1. Daarnaast levert Pirelli ook de banden voor o.a. de nieuwste modellen van Lamborghini.


In het aanbod van het bedrijf vindt u banden voor personenauto's, motoren, bedrijfswagens, 4x4, vrachtwagens en sportwagens. Pirelli is een combinatie van buitengewone prestaties met een bovengemiddelde esthetiek.


Naast autobanden geeft Pirelli ook de beroemde kalender uit met naaktfoto's en is de onderneming al jarenlang de sponsor van Inter Milaan.

Merk geschiedenis Pirelli

Ideeën van een 24-jarige visionair In 1872 richtte de jonge ingenieur Giovanni Battista Pirelli in Milaan het bedrijf Pirelli & C. op. Pirelli was toen 24 jaar oud. Hij voorzag toen al dat de toekomst van de industrie in belangrijke mate afhankelijk van een bepaald elastisch materiaal dat later rubber genoemd zou worden was. In 1879 maakte zijn fabriek de eerste geïsoleerde telegraafkabel. Later breidde het zijn aanbod uit met onder andere fietsbinnenbanden en aandrijfriemen. In 1886 ontwikkelde het een productie methode voor onderwaterkabels voor de telegrafie. Zoals zoveel bedrijven uit de branche waren fietsbanden de eerste banden van Pirelli. Het model Milano was in 1890als eerste af. Na nog eens elf jaar voorbereiding kwam Pirelli aan het begin van de nieuwe eeuw met zijn eerste autoband, de Ercole. Pirelli was een visionair en begreep dat goede ideeën het beste op grote schaal uitgevoerd kunnen worden. Zijn product moest dus zo goed mogelijk in de markt gezet worden. Daarom ging hij zich al snel bezighouden met reclame in de motorsport die in Italië altijd al uitzonderlijk populair was. Productie voor races De eerste sportieve successen, zoals de overwinning in de rally Beijing-Parijs in 1907 maakten zijn merk beroemd. Pirelli-banden onder Ferrari's en Alfa's stonden al snel symbool voor succes in rally's en races en de beroemdste coureurs uit die ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • wato 4,2 111150

  Pirelli P6 FOUR SEASONS

  Banden gedragen zich heel goed in de regen. Mooi gepresenteerd en hebben een relatief lage niveau van abrasiveness. Ik kocht een band op basis van de surfers op deze site en hoge beoordeling van de band. Ik moet toegeven dat ik niet teleurgesteld was. Meer >
 • Marek L. 3,5 111500

  Pirelli P Zero Rosso

  Ik had een verbeterde versie van de index grootte 94W met 225 / 45R17. Banden zorgen voor een redelijk goede stuurprecisie - een groot gevoel van de voorwielen. Nerveus op de sporen. Droge omstandigheden zeer zeker om te rijden, als de weg is geen sleur. Kinderziektes helemaal niet, als het is om effectief dempers zijn (ik gebruik Bilstein B6 SPORT). Comfort suspensie in verhouding tot de omvang en het profiel van vrij hoog. Volume gematigd, maar ze zijn niet stil banden. Over het algemeen goed op hen reed ik totdat ik powykrzywiały. Alle vier kregen radiale speling en niets heeft geholpen balanceren. Het profiel werd verbruikt op dat moment slechts 1 mm - wyząbkowania nul. Ik moest om zich Meer > te ontdoen van vanwege hun krzywości. Om deze reden, zou ik niet aanraden, want ik weet niet of dit geldt voor andere eenheden. In het begin waren volkomen gelijk. Ik wil hieraan toevoegen dat het dreef hen in elk gat, en stoepranden en drempels versloeg in een slakkengang.
 • adam 4,8 111150

  Pirelli P7 Cinturato

  Pirelli P7 Cinturato gebruik ik bij Fiat Stilo. De beste banden die ik ooit heb gehad. Uitstekende prestaties zowel op een droog als een nat. Na 70-80.000km geen trillen, de banden zien er perfect uit. Met goede remmen als Ferodo DSP presteren de banden voortreffelijk en bieden een doeltreffende grip op een nat wegdek. De zijkanten slijten zich niet. Op dit moment hebben de banden de profieldiepte 4mm en bij de snelheid boven 100km/u op diepere plassen voorkomt er een aquaplaning. Op de onverharde wegdekken en modder blijven de banden stabiel, er is geen sprake over slippen. Van mijn ervaring weet ik dat pirelli een uitstekende bandenmerk is. Mijn vriend die winterbanden had heeft me dit Meer > merk aanbevolen en ik heb geen spijt hiervan. Behalve uitstekende prestaties biedt Pirelli P7 Cinturato ook een goede uitstraling. De banden zien er zeer dynamisch en sportief uit. Volgende keer kies ik zeker nogmaals Pirelli. Die banden kan ik rustig aan iedereen aanbevelen. Een aanrader!
 • Maciek 4,4 111150

  Pirelli P1 Cinturato Verde

  Ik kocht duurdere banden, als gevolg van de Pirelli merkreputatie en werd niet teleurgesteld. Na het kopen van de auto aangedreven door winterbanden jaar oud. Dan kocht ik Nokian winterbanden en rijcomfort is enorm toegenomen. In vergelijking met de oude waren rustiger en beter hield de auto op de weg. Maar Pirelli banden zijn nog beter. Ik weet dat ik niet de winter en de zomer te vergelijken, maar de zomer nog steeds reed in de late herfst, wanneer de temperaturen waren in de nabijheid van 0 ° C en had niet het gevoel dat de verslechtering van het rijden op zowel droog als nat wegdek. Pirelli zomerbanden zijn ook erg rustig. Tijdens het rijden in de stad bijna hoorde hen niet, en de Meer > auto's me passerende zo. Bij het sneller rijden, hoe meer ze hoorden het lawaai van de lucht. In het kort: het geld waard, zou ik aanbevelen.
Vind uw Pirelli banden