Zoek de juiste banden bij uw velgen

Weet u dat de juiste bandenkeuze voor de velgen een enorme impact heeft op het rijgedrag van uw voertuig en uw veiligheid?

Weet u dat de juiste keuze van banden een grote invloed op uw veiligheid en rijeigenschappen van uw auto heeft?

Verkeerde montage kan ervoor zorgen dat tijdens het rijden de band wegglijgt, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het kan zijn dat tijdens montage de band niet op de velg past, omdat deze te smal of te breed is, of door het verschil in diameter. Banden en velgen horen gekozen te worden volgens de aanbevelingen van de fabrikant, echter sommige verschillen zijn acceptabel. Het is mogelijk om in plaats van de banden- en velgenmaten af fabriek enigszins afwijkende vervangers te kiezen.

Bijvoorbeeld voor een velg van 6 inch breed en met 15 inch diameter kunt u in plaats van 185/60R15 een 195/55R15 of 205/55R15 kiezen. Op deze manier kunt u andere banden kopen i.p.v. van nieuwe velgen. Onthoud echter dat als u overstapt naar een andere bandenmaat, de rijeigenschappen van de auto kunnen veranderen (het band-weg raakoppervlak verandert).

Als u al een velg hebt, en op zoek bent naar de juiste banden, maak dan gebruik van de tool op onze website.

U voorkomt dan situaties wanneer gloednieuwe banden niet op uw velgen passen. Zo voorkomt u ook schade aan uw auto. Zoek dé band die geschikt is voor uw velg op een eenvoudige manier en geniet van rijcomfort en veiligheid.