Zoek velgen voor banden

Het selecteren van de juiste velgen voor banden heeft een cruciale invloed op het rijgedrag van uw voertuig en heeft daarom invloed op het rijcomfort en uw veiligheid.

De juiste keuze van velgen voor uw banden heeft cruciale invloed op de rijeigenschappen van uw auto en dus ook op uw veiligheid en rijcomfort. Slechte velgen zullen niet bij uw banden en auto passen. Bijvoorbeeld omdat de velg te smal is, of te breed, of een te grote of te kleine diameter heeft. De montage van een verkeerde velg kan mogelijk zijn, maar vergroot het risico dat de band van de velg glijdt of dat de banden, velgen of wielophanging beschadigd raakt. Vergeet ook niet dat volgens de wetgeving de wielen niet meer dan 3 centimeter buiten de spatborden mogen uitsteken.

De beste manier om een geschikte band of velg te kiezen, is om de aanbevelingen van de autofabrikant te volgen. Toch is het niet verplicht om deze aanbevolen velg- en bandmaten aan te houden. Kleine verschillen in maten zijn toegestaan. Voor de bandenmaat 205/55 R16 is het aanbevolen om een 6,5 inch brede velg te gebruiken (de bandbreedte in mm is het eerste getal in de bandenmaat). Echter in dit voorbeeld is het mogelijk om een 5,5-7,5 inch velg te gebruiken.

De diameter van de band en velg moeten natuurlijk hetzelfde blijven. Let er op dat het wijzigen van velgbreedte invloed heeft op het rijgedrag. Het raakvlak tussen band en wegdek zal verschillen en de zijkant van de band zal een andere hoek ten opzichte van het wegdek hebben.

Met onze tool kunt u de juiste velg te kiezen op basis van de bandenmaat. U heeft dan geen problemen met de montage en de banden, velgen en andere voertuigonderdelen zullen als gevolg van onjuiste velgkeuze niet beschadigd raken. Kies de juiste velg met behulp van onze tool en rijd veilig.