De beste winterbanden in de maat 215/55 R16 volgens bestuurders

 • Auteur: OPONEO.NL

Als je twijfelt welke banden je moet kiezen voor je auto, bekijk dan ons overzicht! Wij hebben een lijst gemaakt met de best beoordeelde winterbanden volgens onze klanten. Bekijk welke modellen worden aanbevolen door andere bestuurders, en je vindt zeker een geschikte optie.

 

Modellen in maat 215/55 R16 worden meestal aangebracht op auto's als: Ford Mondeo, Opel Signum, Vectra C, Audi A4, A6, Citroen C4, C5, VW Passat, Peugeot 308, 406, 5008 en Ford Focus.

Op onze website vind je meer dan honderdduizend beoordelingen van banden. Profiteer dus van deze database om de voor- en nadelen van specifieke bandenmodellen te leren kennen.

 

De beste 215/55 R16-banden volgens gebruikers van Oponeo

Model
 
Beoordeling*
 

1. Continental ContiWinterContact TS850
 

 5,35 (bekijk beoordelingen)

2. Nokian WR D3
 

5,20 (bekijk beoordelingen)

3. Goodyear UG 8 Performance
 

5,20 (bekijk beoordelingen)

4. Dunlop SP Winter Sport 4D
 

5,20 (bekijk beoordelingen)

5. Nokian WR A3
 

5,15 (bekijk beoordelingen)

*de beoordelingen en het aantal beoordelingen betreffen de specifieke bandenmaat. De algehele beoordeling van het gegeven model kan iets afwijken van het gepresenteerde cijfer Stand per september 2018.

 

1. Continental ContiWinterContact TS850

Meer dan vijfhonderd beoordelingen, waarvan de meeste uiterst positief. Geweldige remeigenschappen in de sneeuw en rijcomfort zoals je alleen vindt in de premiumklasse. Dit alles zorgt ervoor dat de Continental ContiWinterContact TS850, gemaakt met het oog op compacte en middenklasse-auto's, absoluut een van de meest gekozen en best beoordeelde winterbanden op onze website is.

 Continental ContiWinterContact TS850

Maar liefst 97% van de gebruikers die dit model hebben gekocht op Oponeo, beveelt de band aan anderen aan, en het hoge gemiddelde cijfer van 5,35 voor maat 215/55 R16 is het bewijs hoe geschikt deze is voor de behoeften van stadsauto's met een hoog vermogen.

De bijna perfecte prestaties op besneeuwde wegen zijn het resultaat van een vergroot aantal lamellen en loopvlakblokken, die de bestuurder beschermen tegen ongecontroleerd slippen. De bandengebruikers beoordelen deze veiligheidseigenschappen en het bandengedrag op verschillende typen wegdek het beste.

 

Continental ContiWinterContact TS850 in maat 215/55 R16

 

Wat schrijven onze gebruikers over Continental ContiWinterContact TS850?

 • Bij de keuze voor deze banden heb ik mij hoofdzakelijk laten leiden door hun mening. De prijs deed er voor mij niet toe. Na één seizoen kan ik zeggen dat deze aankoop de moeite waard was. De banden presteren geweldig onder goede en slechte weersomstandigheden. Rijden door de sneeuw is een genot. Een aanrader! (Krzaku)

 • Ik werd al vrijwel direct na aankoop overtuigd van de banden, tijdens een rit over de A1. De snelweg was bedekt met een paar centimeter verse, natte sneeuw en het viel met bakken uit de lucht. Ik heb het ESP-lampje niet één keer zien knipperen. De auto bleef in het spoor alsof er rails onder zaten. (Janusz)

 • In vergelijking met andere banden die ik heb gehad, zijn deze echt geweldig. Een van de bochten onderweg naar mijn werk eindigt voor veel auto's in de vangrail, maar op mijn Continentals neem ik de bocht alsof het een rechte weg is. (Paweł K.)

 

Wist je dat...
 

Continental als eerste fabrikant in de geschiedenis winterbandentests uitvoerde? In 1953 werden testauto's met de eerste banden van dit type over de 2112m hoge Gotthardpas in de Alpen gestuurd.

 

2. Nokian WR D3

 

De tweede plaats in de ranking van onze klanten is ook zeker geen toevalstreffer. De Finse firma Nokian kan worden beschouwd als een ware expert in winterse omstandigheden. De Nokian WR D3 is tot stand gekomen op basis van geavanceerde kennis en ervaring, en behoort al enkele jaren onafgebroken tot de top.

De Nokian WR D3 is op onze website al door meer dan 1200 bestuurders beoordeeld, waarvan wel 97% de band aan anderen aanbeveelt. Dit hoge cijfer is onder meer te danken aan de innovatieve compound, die zorgt voor uitstekende elasticiteit bij uiteenlopende temperaturen.

Bestuurders die een beoordeling over deze band hebben geschreven, prijzen bovenal de rijveiligheid en de zuinigheid in gebruik.

 

Nokian WR D3 in maat 215/55 R16

 

De meeste beoordelingen zijn zeer positief:

 • Ik heb de banden gekocht voor betere grip op natte wegen (wat in werkelijkheid meestal belangrijker is dan grip in de sneeuw). Ik heb uitstekende ervaringen met deze band onder zeer winterse omstandigheden. Ze vielen absoluut niet tegen. De banden deden het overigens ook goed op een droog wegdek. Weliswaar een beetje onderstuur, maar dat komt omdat ik kleinere velgen heb aangebracht voor de winter.  (Stuartm)

 • Ik was een beetje bang voor de aankoop van deze banden. De meeste auto's hebben Michelins of Goodyears en ik had nog nooit eerder te maken gehad met Nokians. Ik ben echter positief door ze verrast. De winter was dit jaar weliswaar niet zo veeleisend, maar wanneer ik 's ochtends om 5.30 of 's nachts naar mijn werk reed, wanneer er volop vorst is en de wegen glad zijn, werd zelfs de ABS niet geactiveerd. Op droog wegdek zijn de banden stil en voel het rijden zeer veilig. Ik kan ze iedereen aanbevelen. (Marcinsiedlce)

 • Dit is een zeer goede keuze met een hoge elasticiteit. De banden doen het zeer goed onder de veranderlijke omstandigheden van onze grillige winter! Dit is niet mijn eerste auto die rijdt op Nokian-banden. Het zijn de beste banden die ik heb gehad. (Janusz Chwaszczewski)

 

Wist je dat...
 

Nokian een eigen testcentrum heeft in Ivalo, Lapland, niet ver van de Poolcirkel. Dit is het meest noordelijke testcentrum voor winterbanden ter wereld.

 

3. Goodyear UG 8 Performance

 

Hoe kan de Goodyear UG 8 Performance het beste beknopt worden omschreven? Perfecte grip onder moeilijke winterse omstandigheden en zekere tractie in de sneeuw. Bestuurders van personenauto's die niet verrast willen worden door de winter en een zekere oplossingen nodig hebben voor de zwaarste omstandigheden, moeten dit model in overweging nemen. De maar liefst drie verschillende typen lamellen op het directionele loopvlak zorgen voor een kortere remweg en uitzonderlijke grip in de sneeuw.

Meer dan 90% van de op onze website verzamelde beoordelingen van deze band zijn eenduidig positief (met 5 en 6 sterren als hoogste) en de gebruikers prijzen bovenal de parameters voor gematigde rijstijl in het stadsverkeer.

 

Goodyear UltraGrip 8 Performance in maat 215/55 R16

 

Wat lezen we hierover op Oponeo?

 • Het tweede seizoen vol rijplezier van dit goed bestede geld. Het is nog geen winter dus voorlopig geniet ik van comfort, weinig lawaai, uitstekende tractie en zekere remkracht (C4 Picasso). Ik heb nooit bezuinigd op winterbanden, maar zulke goede had ik nooit eerder. Bij de aankoop had ik vanwege het zachte loopvlak twijfels over diepe sneeuw en modder, maar schijn bedriegt; ook hierin doen de banden het geweldig. (Ryś)

 • De beste winterbanden die ik al die 9 jaar heb gehad op mijn BWM 530xd E60. In de bergen heb ik zonder sneeuwkettingen de steilste opritten naar chalets en hotels genomen en lange routes met 80 km/u afgelegd tijdens hevige sneeuwval. Volledige controle, tractie etc. De banden hebben me nooit laten stikken. Ik heb 3 sets verbruikt in 9 jaar. […] (MaciejSurf&Ski)

 

4. Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

Een vertegenwoordiger van het sportsegment die door onze klanten is onderscheiden. Het zeer hoge cijfer van 5,2 onder onze bestuurders bevestigt dat dit een van de beste keuzes is voor dynamisch rijden in de winter. De uitstekende parameters zijn te danken aan de unieke constructie van het loopvlak met het grote aantal gripranden. De band behoudt zijn grip tijdens het remmen, versnellen en omhoog rijden op hellingen. Daarnaast biedt de moderne compound meer rijveiligheid en stuurprecisie, zelfs bij hoge snelheden.

 

Dunlop SP Winter Sport 4D in maat 215/55 R16

 

Wat vinden bestuurders van de Dunlop SP Winter Sport 4D?

 • De banden zijn fantastisch en elke euro waard. Zeer goede rijeigenschappen en niet al te veel lawaai. Ze grijpen de sneeuw zoals het hoort en je komt de meeste hellingen prima op. Soms loont het om iets meer te betalen en een merkproduct in huis te halen dat zijn weerga niet kent. Een echte aanbeveling. Groet. (Stachu)

 • De Dunlop SP Winter Sport 4D komt uitstekend tot zijn recht onder winterse omstandigheden, zowel op de weg als op bergwegen naar skigebieden, die 's ochtends nog vol sneeuw en ijs zijn. Zelfs bij agressief rijden zijn de banden nauwelijks uit balans te brengen. De auto gedraagt zich zeker en stabiel, zelfs bij het snel nemen van bochten in de bergen. Het begrip aquaplaning zegt deze banden waarschijnlijk niets. Geweldige afvoer van water en sneeuwmodder. Banden die het vertrouwen en aanbevelen waard zijn. (Łukasz Surówka)

 • Ik heb op deze banden 7000 mijl afgelegd onder alle mogelijke omstandigheden, inclusief volle winter in de Alpen. Het verbruik is goed en ik heb ze ook in de zomer omgehad. Ze bieden geweldige grip onder natte en droge omstandigheden, ook 's winters bij zeer lage temperaturen in de sneeuw en de modder. Ik was verontrust dat het lawaai zou toenemen ten opzichte van mijn voorgaande vierseizoenenbanden, maar dat bleek helemaal niet het geval. (Algeb)

 

Wist je dat...
 

Specialisten van Dunlop in de jaren '60 het verschijnsel aquaplaning hebben ontdekt? Dit heeft de visie op het rijden over nat wegdek diametraal veranderd en geleid tot een aanzienlijke verbetering van de veiligheid van reizigers.

 

5. Nokian WR A3

De ranglijst van beste winterbanden maat 215/55 R16 volgens klanten van Oponeo wordt afgesloten met het volgende model van de Finse fabrikant Nokian. De WR A3 is duidelijk meer gericht op dynamisch rijden dan de WR D3.

Nokian WR A3

Het asymmetrische loopvlak wordt gekarakteriseerd door geweldige grip. Zelfs bij hoge snelheden wordt sneeuw afgevoerd en reageren de banden uitstekend op snelle manoeuvres. De band is vervaardigd uit een speciale natuurlijke compound van rubber, silica en canola-olie, die niet alleen zorgt voor geweldige tractie op verschillende wegdekken, maar ook leidt tot langzamere slijtage binnen een breed temperatuurbereik.

 

Nokian WR A3 in maat 215/55 R16

 

De WR A3 heeft erkenning gekregen van bestuurders in de vorm van bijna 250 keer de hoogste beoordeling. Hieronder een kleine selectie:

 • De aankoop van deze banden was een schot in de roos. Ten eerste zijn ze zeer stil; ik heb nog nooit zo comfortabel gereden. Wat het rijgedrag betreft op de weg en in de sneeuw, heb ik niets aan te merken. Ik voel me zeer zeker en remmen en starten is een fluitje van een cent. Bij hoge snelheden als 180-190 km/u gaat de auto als een mes door de boter (op droog of nat wegdek zonder sneeuw). Als je twijfelt over deze band: niet nodig. (Marek)

 • Nokian maakt de beste banden voor auto's die rijden binnen en buiten de stad. De band is zeer stil, gedraagt zich uitstekend bij regenachtig weer en voert prima water af. Wanneer het vriest, kan de band eindelijk al zijn positieve eigenschappen laten zien. Bij snelheden boven de 75 mijl per uur zorgen ze nog steeds voor voldoende controle en veiligheid op ieder wegdek. Ik kan Nokian 100% aanbevelen. (Krzysztof)

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van banden?

 • Haal vooral informatie uit verschillende bronnen. Zo weet je zeker dat gegeven beoordelingen betrouwbaar zijn en met elkaar overeenkomen.

 • Het is een goed idee om eerst eens de commentaren te lezen van gebruikers van Oponeo, die hun gedachten over verschillenden banden delen. Niets is zo veelzeggend voor de reële beoordeling van een band als de mening van de bestuurders die er dagelijks gebruik van maken.

 • Houd ook de gespecialiseerde tests van tijdschriften en motorbonden in de gaten. Denk daarbij vooral aan tests van erkende en ervaren organisaties als ADAC, ACE en AutoZeitung.

 • Raadpleeg ook de etiketten die bij de banden inbegrepen zijn. Hoewel deze geen informatie verstrekken over winterse prestaties, vind je hier wel informatie over de brandstofefficiëntie, het lawaai en de remweg op nat wegdek.

 

Weet je nog steeds niet welke band je moet kiezen? Bel ons op (020 790 2079)! Onze specialisten doen goede voorstellen en helpen bij het maken van een optimale keuze.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

 1. SSL beveiligde betaling
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen kwaliteitsmerken
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Montagepartners