Het kiezen van geschikte winterbanden is enorm belangrijk voor je veiligheid. Om de ideale winterbanden te kiezen, die aan alle verwachten voldoen, is het de moeite waard om voorafgaand aan het kopen aandachtig te lezen over de afzonderlijke modellen. Je wordt bij je zoektocht geholpen door het overzicht van banden in de populaire maat 96/65 R15, gebaseerd op ervaringen en beoordelingen van andere chauffeurs.

De bandenmaat waar we in dit artikel op ingaan, wordt onder andere gebruikt op de automodellen Volkswagen Passat, Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus, Skoda Octavia en Kia Cee’d (naar gelang uitrusting, type carrosserie, motorvermogen etc..).

 

Ieder model presteert beter of slechter naar gelang de bandenmaat

Ieder model presteert beter of slechter naar gelang de bandenmaat

De beste winterbanden maat 195/65 volgens bestuurders

Bandmodel

Beoordeling*

1. Michelin Alpin 5

5.50 (bekijk beoordelingen)

2. Nokian WR D4

5.35 (bekijk beoordelingen)

3. Pirelli Snowcontrol Serie III

5.35 (bekijk beoordelingen)

4. Dunlop SP Winter Sport 4D

5.35 (bekijk beoordelingen)

5. Pirelli Cinturato Winter

4.25 (bekijk beoordelingen)

*Stand per september 2018. Er wordt een schaal van 1 tot 6 gebruikt, waarbij 6 het hoogste is. De vermelde gemiddelden betreffen banden in de gegeven maat. Op de website presenteren wij beoordelingen voor het model zonder onderverdeling in maten.

 

Michelin Alpin 5 (5,55)

Bovenaan de ranglijst staat de Michelin Alpin 5, die door maar liefst 99% van de kopers aan anderen worden aanbevolen. Er wordt prijs gesteld op de rijveiligheid, evenals het rijcomfort en de uitgebalanceerde prestaties, vooral tijdens het reizen buiten de stad.

Michelin Alpin 5

Aan de basis van de vijfde generatie van de successerie Michelin Alpin staat onder andere het compound, dat rijk is aan silica en zonnebloemolie en zorgt voor nog betere controle over het voertuig. Betrouwbaarheid op besneeuwde, natte en ijzige wegen wordt door de beoordelingen bekrachtigd:

 • “Geweldige winterbanden. Stil en heel veel grip op de weg, of je nou over modder of sneeuw rijdt. Dit geldt ook in de regen. Ik heb er ongeveer 10.000 km op gereden en ze zien er nog uit als nieuw. Nul slijtage. Uitstekend rijcomfort. Ze veren geweldig en dempen oneffenheden in het wegdek. Ik kan ze van harte aanbevelen.” - Michał

 • “Deze banden presteren uitstekend, zowel in de stad als daarbuiten en op de snelweg. Als je deze goede keuze maakt, haal je enorme kwaliteit in huis. Dit zijn immers niet mijn eerste Michelin-banden, en ik ben nog nooit teleurgesteld geweest [...].” – Lukers

 • “Ik heb al twee keer Michelin Alpin 5-banden gekocht. De eerste keer ben ik afgegaan op beoordelingen en tests, voornamelijk op internet. Toen ik banden ging kopen voor mijn andere auto, was de keuze volledig gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Als je veilig de weg op wilt, koop dan Michelin Alpin 5.” – Dorota

 

Michelin Alpin 5 in maat 195/65 R15!

 

Nokian WR D4 (5,35)

De tweede plaats in het overzicht wordt ingenomen door de Nokian WR D4. Deze is voorzien van een directioneel loopvlak, dat zorgt voor uitstekende grip onder winterse omstandigheden. Het dichte lamellennetwerk voert moeiteloos sneeuw, water en modder af.

Voor de productie van dit model is zeer bestendig en elastisch rubber gebruikt, dat de beste prestaties garandeert, zelfs bij de koudst mogelijke temperaturen.

Michelin Alpin 5

Onze klanten hebben in totaal bijna 5 miljoen kilometer afgelegd op deze banden, en ze hebben geen enkele twijfels:

 • “Deze banden zijn geweldig. Ik ben aangenaam verrast door hun grip op natte wegen. Ze houden de auto op de weg in scherpe en lange bochten. De Nokian WD R4 is een band die aan mijn hoge verwachtingen voldoet.” – Mati H.

 • “Zeer stille banden, die uitstekend presteren op droge, natte en ijzige wegen. Fantastische grip in de bochten (geen slip). Aquaplaning is op deze banden onmogelijk voor mijn gevoel. De remweg is miniem en ook starten op een ijzig wegdek was geen enkel probleem. Ik heb ongeveer 7000 km gereden en toen zag het loopvlak er nog uit als nieuw. Als je prijs stelt op veiligheid en betrouwbaarheid onderweg, onder alle omstandigheden, dan zijn dit banden voor jou.” – Patryk Z.

 

Nokian WR D4 in maat 195/65 R15!

 

's Winters moeten bestuurders niet alleen voorbereid zijn op sneeuwval maar ook op lage temperaturen en sneeuwmodder

's Winters moeten bestuurders niet alleen voorbereid zijn op sneeuwval maar ook op lage temperaturen en sneeuwmodder

 

Pirelli Snowcontrol Serie III (5,35)

Klanten van Oponeo.pl hebben, net als experts uit de voertuigenbranche, de Pirelli Snowcontrol Serie III een hoge beoordeling gegeven. Auto’s die zijn uitgerust met dit model, zijn zeker en nauwkeurig bestuurbaar, zelfs onder moeilijke winterse omstandigheden.

Pirelli Snowcontrol Serie III

De Pirelli Snowcontrol Serie III is een stille winterband met een korte remweg. Wat zeggen gebruikers?

 • “Een aanbevelenswaardige band, zowel binnen als buiten de stad. Doet het uitstekend op gladde en natte wegen. Ik gebruik de banden op mijn BMW, die achterwielaandrijving heeft. Ik ben zeer tevreden. Geen enkel probleem tijdens rijden door sneeuw of modder, en zelfs niet op ijzige wegen. Op de snelweg zijn de banden stil en storen ze niet. Absoluut een aanrader!” - sadeq

 • “De banden rijden geweldig door sneeuw en modder die daarna ontstaat. Ze dempen oneffenheden in het wegdek. Een van de beste winterbanden waar ik de laatste jaren op heb gereden. Goed!” – Maciek

 • “Uitstekende banden. De auto voelt zeker en hecht zeer goed aan de weg. Ik heb ze gekocht omdat ik verleid werd door alle goede beoordelingen, en ik heb er geen spijt van.” – Marcin

 

Pirelli Snowcontrol Serie III in maat 195/65 R15!

 

Dunlop SP Winter Sport 4D (5,35)

Op de volgende plaats vinden we de Dunlop SP Winter Sport 4D terug, die door onze klanten als geweldig wordt aangemerkt. De band presteert optimaal in de sneeuw en tijdens het dooien, wanneer de wegen vol met modder liggen. Het loopvlak is zodanig ontworpen dat de grip en voorspelbaarheid van aquaplaning maximaal zijn.

Dunlop SP Winter Sport 4D

De ervaringen van bezitters van deze banden tonen aan dat de beste kwaliteit bij Dunlop samengaat met de beste prestaties.

 • “Ik kan de aankoop van deze banden aanbevelen aan mensen die houden van hard rijden :) Dunlop is een uitstekend merk, dat het extra geld waard is. Je krijgt er rijzekerheid en grip voor terug.” – Marcin

 • “De Dunlop SP Winter Sport 4D komt uitstekend tot zijn recht onder winterse omstandigheden, zowel op de weg als op bergwegen naar skigebieden, die 's ochtends nog vol sneeuw en ijs zijn. Zelfs bij agressief rijden zijn de banden nauwelijks uit balans te brengen. De auto gedraagt zich zeker en stabiel, zelfs bij het snel nemen van bochten in de bergen. Het begrip aquaplaning zegt deze banden waarschijnlijk niets. Geweldige afvoer van water en sneeuwmodder. Banden die het vertrouwen en aanbevelen waard zijn.” – Łukasz S.

 

Dunlop SP Winter Sport 4D in maat 195/65 R15!

 

Winterbanden moeten tegen alle omstandigheden bestand zijn

Winterbanden moeten tegen alle omstandigheden bestand zijn

 

Pirelli Cinturato Winter (5,25)

De Pirelli Cinturato Winter is het volgende model van dit Italiaanse merk in ons overzicht. De ervaring van de fabrikant komt tot uiting in de toegepaste oplossingen, die resulteren in meer controle over het voertuig en minder rolweerstand.

Het gebruik van een compound die bestendig is tegen lage temperaturen, heeft gezorgd voor een kortere remweg. Naast extra tijd om te reageren, met meer veiligheid tot gevolg, bieden deze banden tevens akoestisch comfort.

Hier enkele beoordelingen van de Pirelli:

 • “Super tijdens herfstregen. De banden voeren heel goed water en modder na sneeuw af. Ze houden de auto zeer goed op zijn plek op besneeuwde wegen en op puin en steile hellingen (bergen). Ze rijden ook heerlijk op een droog wegdek.” – Kailoren

 • “De Pirelli Cinturato blijft uitstekend op de weg op droog en nat wegdek en in de sneeuw. Na bijna 10.000 afgelegde kilometers is er nog nauwelijks een spoor van slijtage op het loopvlak dus ik ben van plan om deze banden weer te kopen voor mijn volgende auto. Ik raad deze banden iedereen aan.” – Sylweriusz

 • “Helemaal top. Ik heb lang niet zulke fijne winterbanden gehad. Je moet ongelofelijk je best doen om grip te verliezen, misschien lukt het bij ijzel, en dan nog zijn ze beter dan alles waar ik ooit op heb gereden. Absoluut een aanrader.” – Tommy

 

Pirelli Cinturato Winter in maat 195/65 R15!

 

Hoe kies je de beste winterbanden?


Om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt, volg je deze drie stappen, die je naar het perfecte model leiden.

1. Lees de beoordelingen van andere bestuurders, die al in de gelegenheid waren om het rubber te testen waarin je geïnteresseerd bent. Dit artikel helpt je daarbij.

2. Bekijk hoe de band scoort in tests van motorrijtuigenorganisaties.

3. Let op de informatie op het etiket. Deze bevat de volgende parameters: remmen op nat wegdek, invloed op het brandstofverbruik en geproduceerd lawaai. Deze gegevens zijn ook te vinden op onze website.

 

Als je nog steeds niet kunt kiezen, vertrouw dan op onze specialisten.