Tests van zomerbanden 2016 uit de economische klasse met maat 195/65 R15

  • Auteur: OPONEO.NL

De prijs is een van de doorslaggevende factoren bij de keuze van een band. Daarom kiezen chauffeurs meestal de goedkoopste modellen. Maar hoe zorg je ervoor dat de band zowel goedkoop als veilig is? Lees dan verder.

Automobilklub ACE en ARBÖ hebben 10 bandenmodellen getest met populaire maat 195/65 R15. Vier modellen kregen de beoordeling "bijzonder aanbevolen", vijf producten "aanbevolen" en één model "voorwaardelijk aanbevolen". De banden zijn getest bij de snelheidsindex "V" (tot 240 km/h) op een VW Golf.

VW Golf op banden met maat 195/65 R15

Banden met maat 195/65 R15 vind je bv. onder de populaire VW Golf (foto: VW)

Banden met  maat 195/65 R15 worden vaak door chauffeurs gezocht. Ze worden namelijk gemonteerd op automodellen als: VW Golf, Passat, Opel Astra, Kia Cee'd, Skoda Octavia, Renault Megane. Zoals je ziet is het een bijzonder populaire band onder compacte auto's.

Koop de winnaar van de test – de Nexen N'Blue HD Plus

Eerste plaats in de test

Het grootste aantal punten in de test is gehaald door een band van een Koreaanse producent – Nexen N'Blue HD Plus. Daarmee verdiende de band de beoordeling "bijzonder aanbevolen". De band presteerde bijzonder goed, zowel op een droog als op een nat wegdek, vandaar de eerste plaats in de eindlijst. De test liet zien dat de band niet alleen goedkoop is, maar ook veilig. Van alle banden uit de test had deze band de kortste remweg op nat wegdek. De Nexen N'Blue HD Plus is een band die al een aantal jaar beschikbaar is op de bandenmarkt. Gebruikers van het portaal Oponeo.pl hebben hem al getest. Op ons portaal vind je de meningen van de gebruikers van de band. Een samenvatting van die resultaten levert op dit moment het hoge cijfer 5,2/6 op voor zijn prestaties (in woorden: "een openbaring!"). Bovendien raadt 100% van de gebruikers de band absoluut aan tussen kennissen!

Test's winaar

De winnaar van de test – de Nexen N'Blue HD Plus

Overige plaatsen

Naast de Nexen N'Blue HD Plus hebben nog 3 modellen zomerbanden de beoordeling "bijzonder aanbevolen" gekregen: Hankook Kinergy Eco K425, Pneumant Summer HP4 en Dębica Presto. Hankook is de enige band uit de middenklasse die opgenomen in deze test is. Met zijn prijs concurreert hij met banden uit de economische klasse, daarom staat hij tussen de banden uit een lagere klasse. Net als de winnaar presteert de Hankook Kinergy Eco K425 bijzonder goed op nat en droog wegdek. De band had slechts een paar punten minder dan de Nexen N'Blue HD Plus. Daarnaast presteerde de Pneumant Summer HP4 ook goed op beide typen zomerwegdek. Het overzicht van bijzonder aanbevolen modellen eindigt met een Pools accent – Dębica Presto. Ook deze band liet zich van zijn goede kant zien op beide typen wegdek. Verder interessant is dat de Dębica Presto op ons portaal meer dan 1000 meningen heeft verzameld en kan bogen op een hoge beoordeling van 5,1/6. De band wordt absoluut aanbevolen aan kennissen en familie door maar liefst 98% van zijn gebruikers. De groep "aanbevolen" wordt geopend door het model Barum Brillantis 2 die de 5e plaats inneemt. Ondanks zijn slechtere rijeigenschappen in vergelijking met de winnaar van de test, verdient deze band de beoordeling "aanbevolen". Dit geldt ook voor de volgende modellen uit de groep "aanbevolen", namelijk: BGGoodrich G-grip, Viking City Tech II, Sava Intensa HP en High Performer HS-3. Helaas verdiende het laatste model dat aan de test deelnam – GT Radium Champiro FE1 – slechts de beoordeling "voorwaardelijk aanbevolen". Dit kwam doordat de band de uitvoerders van de test verontrustte met zijn prestaties op nat wegdek. Zijn remweg onder deze omstandigheden was maar liefst 15 meter langer dan die van de winnaar.

Resultaten van de test

Bandenmodel Aanbod
1. Nexen N'Blue HD Plus (bijzonder aanbevolen) Bekijk het aanbod
2. Hankook Kinergy Eco K425 (bijzonder aanbevolen) Bekijk het aanbod
3. Pneumant Summer HP4 (bijzonder aanbevolen) Bekijk het aanbod
4. Dębica Presto (bijzonder aanbevolen) Bekijk het aanbod
5. Barum Brillantis 2 (aanbevolen) Bekijk het aanbod
6. BFGoodrich G-grip (aanbevolen) Bekijk het aanbod
7. Viking City Tech II (aanbevolen) Bekijk het aanbod
8. Sava Intensa HP (aanbevolen) Bekijk het aanbod
9. High Performer HS-3 (aanbevolen) De band ontbreekt in ons aanbod
10. GT Radial Champiro FE1 (aanbevolen) De band ontbreekt in ons aanbod

Weet je hoe je de juiste banden moet kiezen?

Bovenstaande test is een waardevolle informatiebron voor banden uit de economische klasse, omdat banden uit deze prijsklasse zelden aanwezig zijn in professionele bandentests die uitgevoerd door auto-organisaties en –tijdschriften worden. Denk eraan dat een dergelijke test niet de enige informatiebron over banden is. De meningen van de chauffeurs zijn bijvoorbeeld ook bijzonder belangrijk. Als je hun meningen bekijkt maak je kennis met hun indruk van het dagelijks gebruik van deze banden, hun gedrag onder uiteenlopende omstandigheden, alles uit het oogpunt van chauffeurs zoals jij. Uiteraard is het het beste om te beginnen met de beschrijving van de band. Hierin vind je informatie over de gebruikte technologieën, afmetingen, grootste voordelen, constructie-elementen, etc. Een van de belangrijke stappen bij de keuze van een band is het etiket. Hierop vind je objectieve gegevens over 3 parameters van de band: geluid, grip op nat wegdek en brandstofverbruik. Als je al deze handelingen wilt vermijden, bel dan naar de informatielijn van Oponeo.nl (020 790 2079). Onze ervaren adviseurs kiezen dan voor jou het ideale model.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
Ik accepteer Privacybeleid nowe okno
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)