Als jij twijfelt welke banden in maat 215/55 R16 je moet kiezen voor deze zomer, lees dan de beoordelingen van onze klanten op Oponeo over de belangrijkste eigenschappen. Zo weten we waar we op moeten letten voor het komende seizoen.

In ons overzicht staan de 5 banden die het beste zijn beoordeeld door onze gebruikers. Je vindt maat 215/55 R16 overigens op auto's als de Citroën C4 en C5, Ford Mondeo, Ford Focus, VW Passat, Audi A4 en A6, Peugeot 308 en Opel Vectra.

Weet je niet zeker welke maat jij nodig hebt? 

Gebruik dan onze bandenconfigurator.

Banden in maat 215/55 R16 vind je onder meer op de Audio A4.

De ranglijst van zomerbanden maat 215/55 R16 volgens gebruikers van Oponeo

ModelBeoordeling*
Uniroyal RainSport 55,75
5,55
5,30
5,25
5,20

*De beoordelingen van deze banden zijn verzameld tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021 en hebben alleen betrekking op de gegeven maat. Er is een beoordelingsschaal van 1 tot 6 gebruikt waarbij 6 het beste is.

Uniroyal RainSport 5 (cijfer 5,75)

Onze ranglijst wordt aangevoerd door Uniroyal en haar verbeterde "regenband", de RainSport 5. Dit is een band uit het middensegment die enorm populair is geworden onder weggebruikers. Het succes is ongetwijfeld te danken aan vele factoren maar tot de belangrijkste behoren veilige sturing onder alle omstandigheden, vooral bij nat weer, evenwichtige eigenschappen over de hele levensduur en een goede slijtagevastheid.

Het unieke loopvlakprofiel is geïnspireerd door haaienvel, een innovatief idee van Uniroyal zelf. Hierdoor wordt water uitstekend afgevoerd en profiteer je van een korte remweg, stabiliteit en grip in de regen. De RainSport 5 is de ideale keuze voor automobilisten die prijs stellen op veiligheid en comfort tegen een schappelijke prijs.

Wat zeggen automobilisten over de Uniroyal RainSport 5? Een greep uit de recensies:

De banden voldoen aan mijn verwachtingen. Je kunt nauwelijks in de slip raken en daardoor ben ik enkele keren mooi ontsnapt in gevaarlijke situaties. Ik wil alleen nog deze banden in het vervolg. Ze zijn ideaal op alle vlakken. Dennis van der Meulen

De banden doen het geweldig op droog wegdek. Ze voeren ook uitstekend water af, zodat de auto goed stuurt en een korte remweg heeft. Je moet echt je best doen om te slippen in bochten en op rotondes. Ook is me niet opgevallen dat de banden overmatig zouden slijten. Casper

Dunlop SP Sport Bluresponse (cijfer 5,55) 

De Dunlop SP Sport Bluresponse is een echte vertegenwoordiger van de premiumklasse. Dunlop staat hoog aangeschreven bij experts uit de motorrijtuigenbranche en is vele malen onderscheiden. Het is wat dat betreft niet verwonderlijk dat ook de weggebruikers de uitstekende eigenschappen hebben opgemerkt, wat we teruglezen in positieve opinies.

De SP Sport Bluresponse is omschreven als "compromisloze grip". Goede wegligging in de bochten en stabiliteit op rechte stukken is erg belangrijk voor de veiligheid en bovengemiddeld comfort. De banden hebben een asymmetrisch loopvlakprofiel voor een hoge bestendigheid en veelzijdige prestaties. Bovendien produceren ze weinig lawaai en beperken ze het brandstofverbruik.

Automobilisten bekrachtigen de beloftes van de producent:

Geweldige banden voor een goede prijs. Ze kleven aan de weg bij ieder weertype. Ik rijd veel op de snelweg en ben nooit in de problemen gekomen wanneer er weer eens een vrachtwagen plotseling op de rem ging staan. Aquaplaning ga je met deze banden niet meemaken. Hoe hard het ook regent, de banden houden je op de weg. Aangezien ik jaarlijks ca. 30 duizend km afleg, was ik gebaat bij een laag brandstofverbruik en wat dat betreft kan ik zeggen dat ze erg zuinig zijn. Ik heb het verbruik met 0,5 tot 1 liter per 100 km omlaag kunnen brengen. Een ander voordeel is dat ze langzaam slijten. Ondanks vele duizenden kilometers zien ze er nog uit als nieuw. Tom

Ik ben erg tevreden met deze Dunlops. De prijs is adequaat tot de kwaliteit. Dit is alweer mijn 3e auto met banden van dit merk. Ik heb er werkelijk niets op aan te merken. De auto laat zich zeer goed sturen op het droge maar ook bij regenval. Ook zijn ze erg stil en heb ik geen stijging van het brandstofverbruik gemerkt. Ik kan dit product aanbevelen aan gebruikers die op zoek zijn naar hoogwaardige banden tegen een eerlijke prijs. Dit is echt mijn merk. Chris Verlaat

Hankook Ventus Prime3 K125 (cijfer 5,3)

De top drie wordt gecompleteerd door de Hankook VentusPrime3 K125. Deze is ontworpen door gebruik van innovatieve technologieën voor vlekkeloze prestaties. De band behoort tot het middensegment en garandeert daarmee een ideale prijs-kwaliteitbalans.

De Ventus Prime3 K125 laat zich dankzij zijn constructie nog beter sturen en remmen op droge en natte wegen, wat wel zo fijn is bij onstuimig zomerweer. Bovendien merken automobilisten die voor dit Zuid-Koreaanse model kiezen dat hun auto zeker stuurt en weinig brandstof verbruikt gedurende de hele levenscyclus. 

De uitstekende prestaties worden bevestigd door de beoordelingen van gebruikers van de Ventus Prime3 K125:

De ideale prijs-kwaliteitverhouding! De banden doen het fantastisch op ieder wegdek en ik kan zonder angst met hoge snelheid de bocht in. Ook visueel zijn ze erg leuk. Ik kan ze echt van harte aanraden! Hankook stelt je niet teleur. Marthe

Dit is al mijn tweede set banden van dit merk. Altijd 100% tevreden geweest! Ze zijn ideaal voor ieder wegdek. Ze zijn stil en zuinig en bovenal bestendig en daardoor veilig. Ik kan ze aan iedereen aanbevelen die zich onder alle omstandigheden veilig wil voelen bij hoge snelheden. Melle

Zeetex HP1000 (cijfer 5,25)

De Zeetex HP1000 is een vertegenwoordiger uit het economysegment die een mooi cijfer heeft weten te behalen in dit overzicht. De optimale parameters van deze band tegen een schappelijke prijs is een van de redenen dat automobilisten graag voor deze band kiezen. Hij voldoet aan de verwachtingen en garandeert rijcomfort, zelfs op de lange afstand.

Deze fabrikant uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft zich over ieder detail ontfermd zodat de automobilist zich altijd veilig voelt, ook wanneer het regent. Dit is met name te danken aan het asymmetrische loopvlak, dat garant staat voor goede grip op natte wegen. Dit voert water onder de wielen af zodat de kans op ongecontroleerd slippen tot een minimum wordt beperkt. Bovendien zijn de banden stil, ook tijdens dynamische ritten, zodat je altijd comfortabel onderweg bent. 

Klanten die de Zeetex HP1000 hebben gerecenseerd, prijzen de goede kwaliteit en raden deze band ten zeerste aan:

Uitstekende grip op droog en nat asfalt maar bijvoorbeeld ook op grindwegen. Ik kan ze met een gerust hart aanbevelen. Karel

Ze zijn zeer goed op natte wegen, wat me erg heeft verbaasd. Ik ben helemaal tevreden. Jens

Nexen N'Blue HD Plus (cijfer 5,2)

De laatste band uit het overzicht is een vertegenwoordiger van het middensegment. Het is de Nexen N'Blue HD Plus van Zuid-Koreaanse makelij. Deze band maakt furore onder automobilisten die op zoek zijn naar goede prestaties tegen een zachte prijs. 

De banden hebben een modern, asymmetrisch loopvlak dat uitstekend overweg kan met water en gevaarlijke situaties voorkomt zoals aquaplaning. Bovendien houdt de constructie het brandstofverbruik binnen de perken zodat je mooi bespaart aan de pomp. Wanneer je kiest voor de Nexen N'Blue HD Plus, rijd je stabiel rechtdoor en voel je ook veilig in de bochten. 

Een auto met dit rubber om de wielen reageert perfect op iedere stuurbeweging. Dankzij een speciaal karkas wordt mechanische gebruiksschade voorkomen.

We lezen onder meer het volgende in de beoordelingen:

Deze banden zijn vooral erg stil. Ze doen het fantastisch op droge wegen en bij hoge snelheden maar ook bij regenval zijn ze meer dan goed. Mij is geen overmatige slijtage opgevallen. Deze band geeft Chinese concurrenten het nakijken. Ik neem de volgende keer weer Nexen-banden. Ze hebben een weergaloze prijs-kwaliteitverhouding. Als je nog twijfelt, neem dan deze. BigJack

Ik ben overtuigd geraakt door de prijzen en alle positieve beoordelingen. Nou, ik kan je zeggen dat ik erg positief verrast ben. De banden doen het fantastisch bij droog en nat weer. Remmen in de regen is een genot. Zulke goede prestaties had ik echt niet verwacht voor deze prijs. Ik rijd in een auto zonder ABS en remmen gaat uitstekend met deze banden. Het lage brandstofverbruik en geringe lawaai bevestigen voor mij dat dit de goede keuze was. Bovendien na 5000 km nog geen spoor van slijtage! Een 100% aanrader voor wie er nog niet uit is. FRYZYEAR

Hoe kies je een zomerband?

Bij het kiezen van banden kun je het beste gebruik maken van meerdere informatiebronnen. Een van de belangrijkste zijn de beoordelingen van andere automobilisten, die de banden dagelijks aan de realiteit hebben kunnen onderwerpen en perfect over de voor- en nadelen kunnen vertellen.

Behalve naar de beoordelingen van gebruikers is het ook goed om te kijken naar de jaarlijkse tests van motorrijtuigenorganisaties en autotijdschiften. Vergelijk vervolgens de beoordelingen van de professionals met die van de echte weggebruikers om te kijken waarin deze wel en niet overeenkomen. 

De keuze van de juiste banden geeft garantie op een veilige, comfortabele rit.De keuze van de juiste banden geeft garantie op een veilige, comfortabele rit.

Kijk daarnaast ook naar de informatie op het meegeleverde etiket. Hier lees je informatie op af over de rolweerstand, het lawaainiveau en het gedrag op nat wegdek. Als je dan nog twijfelt kun je contact opnemen met onze experts, die je graag te hulp schieten bij het vinden van de ideale band.