Als je je afvraagt welke maat 215/55 R16 banden je moet kiezen, raden wij je aan om de rangschikking te bekijken, die in samenwerking met de klanten van Oponeo.pl is opgesteld. We hebben de meningen van bestuurders samengevat die hun banden op de belangrijkste parameters hebben beoordeeld. Hierdoor weten we al welke banden in het komende seizoen de aandacht waard zijn.

Het Oponeo portaal heeft al meer dan 100.000 geregistreerde en getoetste in termen van geloofwaardigheid meningen. Dit is zeer waardevolle feedback voor ons, de fabrikanten en andere bandengebruikers. De banden werden getest onder verschillende omstandigheden en voor een langere periode, zodat de beoordelingen worden gekenmerkt door een hoge mate van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid.

Onze overzicht bevat vijf modellen die door de gebruikers het hoogst zijn beoordeeld. Het is vermeldenswaard dat de maat 215/55 R16 te vinden is in populaire auto's zoals: Citroen C4 en C5, Ford Mondeo, Ford Focus, VW Passat, Audi A4 en A6, Peugeot 308 of Opel Vectra C.

Weet je niet zeker welke bandenmaat bij jouw auto past? Gebruik onze bandenconfigurator.

Banden in de maat 215/55 R16 worden gemonteerd o.a. op Audi A4 (fot. Audi).
Banden in de maat 215/55 R16 worden gemonteerd o.a. op Audi A4 (fot. Audi).

Beste zomerbanden 215/55 R16 volgens de gebruikers van OPONEO

*Stand per februari 2019. Er is een beoordelingsschaal 1-5 van toepassing, waarbij 5 is de hoogste mogelijke beoordeling.

Goodyear Efficientgrip Performance (gemiddelde beoordeling 4,4)

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear EfficientGrip Performance is een premium band die sinds zijn ontstaan een enorme populariteit in het aanbod van het merk geniet. Veel factoren dragen bij aan het succes van het product, maar enkele van de belangrijkste zijn: de innovatieve technologie, hoogwaardige materialen en een uitstekend ontwerp. Het speciaal ontworpen profiel zorgt voor een onverzettelijke grip, niet alleen in het dagelijks gebruik, maar ook in noodsituaties.

De bestuurders schrijven over Goodyear EfficientGrip Performance het volgende:

  • “Voor de aankoop heb ik ook andere banden overwogen - zowel wat goedkopere als duurdere. Vandaag weet ik dat ik de juiste band heb gekozen. De band blijft goed op de weg, zowel droog als nat, en het dynamisch rijden in de bochten heeft geen enkele invloed op reiscomfort. Ik was zeer positief verrast door het geluidsniveau - tot 120 km/u zijn de banden niet te horen, bij 140/150 km/u is het geluid aanvaardbaar - vergeleken met de winter is het net als de helft van de schaal.  De verbranding met deze banden is ook te bewonderen, vooral wanneer de auto dicht verpakt is en ik op een langere rit ga - dan is de lage rolweerstand het meest merkbaar. Als je de auto al aan de gang krijgt, is er niet veel brandstof nodig om een relatief constante snelheid aan te houden Als je veel rijdt – geen spijt van het geld voor goede banden. Dergelijke besparingen kunnen op een dag wraak nemen, wat ik niemand toewens.” Piotr

  • “Het rijgedrag van de auto is uitstekend, zowel op droge als natte wegen De auto rijdt goed op zowel droge als natte wegen. De band presteert zeer goed bij het remmen op nat asfalt en straatkasseien. De goede waterafvoer voorkomt aquaplaning. Een zeer stille band.” Bartek P

Goodyear Efficientgrip Performance 

Uniroyal Rainsport 3 (gemiddelde beoordeling 4.35) 

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3 is een vertegenwoordiger uit het middensegment die als een "regenband" bekend staat, dat wil zeggen een band die ontworpen is om in de regen te rijden. Dat is ook de reclame die de fabrikant voor zijn product maakt. Het unieke profielontwerp is geïnspireerd op de haaienhuid. Hierdoor is het een ideale oplossing voor bestuurders die op zoek zijn naar veiligheid en rijcomfort tegen een redelijke prijs. Het model presteert perfect in moeilijke weersomstandigheden, zelfs tijdens dynamisch rijden.

Voorbeelden van gebruikersmeningen over Uniroyal Rainsport 3:

  • Zeer lage prijs ten opzichte van de uitstekende parameters. Ik ben zeer tevreden en aangenaam verrast door de kwaliteit.” Leszek

  • “Uitstekende banden, op een nat wegdek hebben ze waarschijnlijk geen concurrentie, vooral in deze prijsklasse en het zijn geen compromis-banden (prijs). Ze verdienen de hoogste waardering - een uitstekend product, zeer mooi, wat ook niet onbelangrijk is - professionele uitstraling en professionele eigenschappen. Ik beveel het van harte aan!” Marek S.

Uniroyal Rainsport 3 

Dunlop SP Sport Bluresponse (gemiddelde beoordeling 4.3)

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse is een model dat met recht hoge scores heeft behaald.  Het is omschreven als "grip zonder compromissen". Een goede hechting in de bochten en op de rechte weg is een bijzonder belangrijk kenmerk, dat zich vertaalt in veiligheid en een hoger dan gemiddeld rijcomfort. De banden hebben een asymmetrisch loopvlakpatroon, dat gekenmerkt wordt door een hoge duurzaamheid en veelzijdige prestaties.

Naast veiligheid zijn chauffeurs ook tevreden met het zuinig rijden:

  • “Ik heb de Blueresponse band gekocht in mei 2013. Na zes maanden gebruik en bijna 20000 km op deze band te hebben gereden, kan ik met een gerust hart zeggen dat het een treffer was. Het is de beste band voor zuinig rijden op langere routes waar ik mee te maken heb gehad. Dankzij de brandstofbesparing, heeft de aankoop van de set zichzelf al in een half jaar terugverdiend. Ik reed in een andere auto op een andere, even goede band: Michelin EnergySaver, maar als het gaat om besparingen is Dunlop Blueresponse een beetje beter. Ik was ook verrast door het gedrag in de regen. Deze band remt echt goed in de regen (met de voorgangers die ik gebruikt was de auto bij hevige regen licht aan het uitglijden en dansen in de sleuven - dat effect is hier niet aanwezig en de remafstand is korter)” Przemek

  • “Zeer solide banden voor een zeer redelijke prijs. Ik heb er meer dan 20.000 kilometer op afgelegd en ben blij met de aankoop. Het eerste wat me positief verraste was hun lage geluidsniveau. Ik voelde een echt verschil vergeleken met mijn oude banden. Een ander pluspunt is de verbranding: ik rijd rustig maar dynamisch. In Skoda ligt de verbranding rond de 5,0 (authentieke verbranding, niet indicatief, die lager is). Bij de vorige banden en soortgelijke rijstijl lag de verbranding rond de 5,5. Misschien is het niet zo'n groot verschil, maar toch altijd wat. Ik was ook op zoek naar een band die goed hecht op nat wegdek en ook hier was ik niet teleurgesteld. De auto rijdt probleemloos op elke snelheid.” Jacek S.

Dunlop SP Sport Bluresponse 

Hankook Ventus Prime3 K125 (gemiddelde beoordeling 4.3) 

Hankook Ventus Prime 3 K125

Hankook Ventus Prime 3 K125

Hankook Ventus Prime3 K125 is een vertegenwoordiger van het UHP-segment, ontworpen met innovatieve technologieën en krachtige hoge klasse wagens in gedachten. Het toebehoren aan de middenklasse garandeert een ideaal evenwicht tussen hoge kwaliteit en een aantrekkelijke prijs.

De bestuurders die dit product beoordeelden, benadrukken de deugdelijkheid en het rijcomfort ervan:

  • “Ik zou deze banden door geen andere banden vervangen-  dankzij hen breng ik op de weg tijd door zonder me zorgen over een eventuele storing van hun kant te maken. Ze hebben me nooit in de steek gelaten! Ik waardeer ze met de hoogste score: 6.” Ania M.

  • “Het rijden met een auto op deze banden is super bevredigend, de banden zijn zeer stil, op een oneven weg demping van oneffenheden. Ik reed in de regen - de auto is zeer goed te besturen en remmen is geen probleem. Ik beveel deze banden aan bij bestuurders. Ik wil hieraan toevoegen dat mijn schoonbroer ook deze banden heeft gekocht en erg blij mee is.”  Irek

Hankook Ventus Prime3 K125

Zeetex HP2000 VFM (gemiddelde beoordeling 4.1) 

Zeetex HP2000 VFM

Hankook Ventus Prime 3 K125

De enige vertegenwoordiger van de economische klasse in deze overzicht is een zeer goede zomerband, afgestemd op de omstandigheden die de bestuurder niet alleen in de stad maar ook op de weg kunnen verrassen. De brede afvoergroeven voorkomen het wegglijden en houden de auto aan het gekozen rijspoor. Water, modder of warm asfalt - niets kan de bestuurder, die op de Zeetex HP 2000 VFM rijdt stoppen.

De bestuurders die dit product beoordelen, benadrukken de goede kwaliteit ten opzichte van een zeer aantrekkelijke prijs: 

  • “Ik was bang om Chinese economy class banden te kopen, en wist bijna niets over Zeetex. Het bleek dat mijn angsten volledig overbodig waren. De vulkanisatietechnicus glimlachte en mekkerde eerst wat onder zijn neus, maar toen hij ze in evenwicht begon te brengen, veranderde hij onmiddellijk zijn benadering van hen. Het bleek dat er geen probleem met hen was. De banden zijn zeer stil, ze hebben zeer weinig rolweerstand, je hebt de indruk dat ze "de auto naar voren duwen". Het hoge profiel, na ongeveer 2000 km te hebben afgelegd, ziet het nog altijd goed uit, er is eigenlijk geen slijtage eraan te zien. Het enige wat ik voelde was licht dansen van de auto op natte wegen met snelheden boven de 120 km, maar misschien was het de schuld van een grote auto. Kortom, de banden zijn het wel waar om ze aan te bevelen. Als ze tegen deze prijs zijn, zal ik nooit meer tweedehandse banden kopen.” – Lukas

Zeetex HP2000 VFM 

Hoe moet je zomerbanden kiezen? 

De keuze van juiste banden is de garantie voor veilig en comfortabel rijden.
De keuze van juiste banden is de garantie voor veilig en comfortabel rijden. 

Om de juiste banden zijn verschillende informatiebronnen nodig. Een van de belangrijkste zijn de meningen van andere bestuurders die, dankzij het dagelijks rijden op een bepaald model, de voor- en nadelen ervan kennen.

Even belangrijke bronnen van informatie zijn automobielorganisaties en tijdschriften die seizoensgebonden bandentests uitvoeren. Ze stellen je in staat om de mening van bestuurders met die van professionals te vergelijken en te zien of ze gepaard gaan.

Wet is ook de moeite waard om de informatie  op het etiket op de band bekend te raken. Het zal je meer vertellen over de rolweerstanden van het model, het geluidsniveau en het gedrag op een nat wegdek.

In geval van twijfel neem contact op met een van onze experts, die je zal helpen de beste banden te vinden.

Veel winkelplezier!