Controleer uw bestelling
Vul uw bestelnummer en achternaam in het geval van de particulier of BTW in het geval van het bedrijf.

Controleer status

Controleer uw bestelstatus

Goodyear Banden

Beoordeling van de producent
3,9
  111500
op basis van 10055 meningen
Selecteer profiel
Selecteer diameter

Goodyear Tire and Rubber Company is de op een na grootste in Europa en de op twee na grootste bandenproducent wereldwijd. Het bedrijf zorgt voor ruim 20% op de wereldwijde bandenmarkt. Het concern is in 1898 door Frank Seiberling opgericht. In 1926 was Goodyear de grootste rubberproducent.

De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Arkon in de staat Ohio.

Het bedrijf biedt banden van merken als: Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava en Dębica. Goodyear heeft 85 fabrieken in 28 landen wereldwijd. Het bedrijf heeft bijna 90 000 mensen in dienst.

Het concern houdt zich bezig met de productie van banden voor personenauto's, bedrijfswagens, 4x4, vrachtwagens, industriële voertuigen, racewagens en vliegtuigen. De eerste band op de maan was een product van het merk - deze banden maakten deel uit van de uitrusting van de Apollo 14.

In het aanbod vindt u ook andere chemische en rubberproducten. De onderneming is vrijwel in alle landen ter wereld actief.

Merk geschiedenis Goodyear

Het idee om een link te leggen tussen het logo van zijn bedrijf en de mythologische patroon van de reizigers en brenger van goede berichten, kwam van Frank Seiberling zelf, de grondlegger van Goodyear. Het standbeeld van Hermes in de hal van zijn huis in Akron was zijn favoriete kunstwerk. Het beeldmerk van de gevleugelde voet werd voor de eerste keer gebruikt in 1901, in een advertentie voor het merk in de 'Saturday Evening Post'. Nu staat het symbool voor een van de drie grootste bandengrootmachten ter wereld. Terwijl Hermes het bedrijf zijn symbool gaf ontleende het zijn naam aan Charles Goodyear, Amerikaans ondernemer en grondlegger van de moderne rubberindustrie. In 1839 ontdekte hij de technologie voor de rubberproductie en vijf jaar later patenteerde hij een methode voor het vulkaniseren van rubber. In 1860 stierf Goodyear desondanks berooid en Frank Seiberling besloot veertig jaar later om zijn naam te eren. Hij doopte het bedrijf dat hij in 1898 had opgericht met de naam Goodyear Tire & Rubber Company. Met de hulp van zijn zwager Seiberling kon zijn eerste investeringen doen dankzij een lening van zijn zwager. Zijn bescheiden bedrijfje in East Akron, Ohio, begon met de productie van fiets- en rijtuigbanden, hoefijzerzolen, brandslangen, dichtingen en... pokerfiches. Destijds droomde Seiberling zelf nog niet van ... Lees verder >

Meningen van onze klanten:
 • Nolfum 4,8 111150

  Goodyear Efficientgrip Performance

  Hallo, banden gekocht in het voorjaar van 2013 had ik de gelegenheid gebruik ze tot oktober van dit jaar. Afstand gemaakt op dit moment is ong. 25000 km Banden rustig en comfortabel, zelfs op de rijweg snelheden. Brandstofbesparing nog niet opgevallen, in een vochtige gaan heel goed, zelfs in de winter omstandigheden (Ik heb niet zulke goede banden op nat), alleen dieper sneeuw een probleem. Wat betreft de duurzaamheid van deze kan worden gezien alleen op de as van de consumptie motief maar moet advies geven 80000 km. Ik zou Clincher aanbevelen en waarschijnlijk weer kiezen voor dit model. Meer >
 • matii998 4,3 111150

  Goodyear Efficientgrip Performance

  banden zeer goed uit te oefenen. Ze hebben geen lawaai te maken en vrij goed vasthouden aan de weg. Zelfs na de dezelfde wijziging, vulcanizer zei dat het een goede band, want er waren geen problemen met het balanceren. De band kocht ik de premie plank omdat ik waardeer de goede en solide producten, maar de meeste waardering voor de veiligheid. Dit is slechts het einde van het eerste seizoen van het gebruik van deze banden, maar ik hoop dat ze zo zullen worden uit te oefenen voor een paar seizoenen. Persoonlijk, ik luister naar vrienden die lof omdat hij kocht nieuwe banden voor 130 zł / st. en na een tijdje de vrees groeien hogere snelheden op de snelweg. Ik geloof dat het de moeite waard Meer > om extra te betalen als iemand gaat een beetje langer om de auto te rijden en te genieten van een goede koop. Veiligheid is een prioriteit voor mij en geeft me de band is de veiligheid.
 • gerth 4,8 111150

  Goodyear Vector 4Seasons

  Ik veranderde mijn auto, was de Zafira de Goodyeary 4Seasons gecontroleerd en is gewoon geweldig. De winter, de zomer, geen probleem. Zelfs onder zware rozjezdzonym Hill met sneeuw / ijs gaf maar beheerd zonder een probleem (het jaar dat ik aan het doen was pirouettes daar, maar de turn ...). Grote wapen in augustus door aquaplanningiem of wat het ook wordt genoemd (het water in de sporen), zeer stabiel. Ik maakte ze een goede paar duizend, waarvan een derde van de aanhangwagen en het was echt onmogelijk om te slijten (activa) - het feit dat ze veilig te rijden. ------------------ Als iemand echt wilde augustus hechten: de zomer continetal ContiPremium waren rustiger en mooier - je weet Meer > wel, 4Seasons lijkt meer winterbanden zo mooi het is. Als voor de grotere / kleinere verbranding - nog niet opgevallen, dus hoe is het minimaal. Ik zou het zeker aanraden!
 • SerGo 4,6 111150

  Goodyear Efficientgrip Performance

  Ik was de keuze van de banden naar mijn auto en mijn rijstijl aan te passen, ik bedoel als motor van de auto is niet luidruchtig (ik rijd Toyota Prius) is het gemakkelijk om de banden lawaai (had dat probleem met eerdere merk). Deze zijn perfect in dit aspect. Alledaags rijden gaat voornamelijk korte afstanden en het gewoon perfect. Het enige wat ik heb gemerkt dat de grip op nat wegdek zou beter zijn als de bandenspanning binnen recommeded bereik. In mijn geval 2.4 voor- en 2.3 achterzijde. Maar toen ik steeg ze naar 2,6-2,5 grip op nat wegdek verbeterd veel en tegelijkertijd voel geen ongemak in het rijden. Ook ik reed de auto voor een lange afstand - 7500 km trip binnen 3 weken met Meer > maximaal 1600 km non-stop rijden en erg blij met het hebben geen problemen met de banden. Lage ruis, volledig voorspelbaar gedrag, uitstekend contact met de weg.
Vind uw Goodyear banden