Automobilisten kiezen graag voor vierseizoenenbanden, met name vanwege de universaliteit en het feit dat je niet om het half jaar van banden hoeft te wisselen. Vanwege de toenemende populariteit van deze oplossing zijn bandenfabrikantenbegonnen dit marktsegment steeds verder te ontwikkelen en worden er telkens nieuwe modellen gelanceerd. Hoe kies je uit zo'n breed aanbod echter de beste banden?  

Vierseizoenenbanden moeten onder alle omstandigheden kunnen presteren.Vierseizoenenbanden moeten onder alle omstandigheden kunnen presteren.

Je kunt het beste afgaan op de meningen van andere weggebruikers, die samen al honderdduizenden kilometers op de band hebben afgelegd. Zo krijg je een betrouwbaar overzicht van het aanbod en vind je een oplossing die het beste past bij jouw vereisten. Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt van vierseizoenenbanden in maat 195/65 R15 die worden aanbevolen door onze klanten. Op grond van die opinies hebben we 5 modellen onderscheiden die het hoogste cijfer hebben gekregen op Oponeo.  

Waarom precies vierseizoenenbanden in maat 195/65 R15? 

Dit is een van de populairste banden op de hele automarkt. Je vindt rubber in deze maat zowel op compacte stadsauto's als crossovers. De afgelopen jaren werd de band standaard gemonteeerd op auto's als de Opel Astra, Volkswagen Golf, Skoda Octavia en Honda Civic

Ranking van vierseizoenenbanden maat 195/65 R15 van 2021 op basis van de beoordelingen van gebruikers 

ModelBeoordeling*
1. Michelin CrossClimate+
5,5
2. Goodyear Vector 4Seasons G2
5,4
3. Kleber Quadraxer 2
5,35
4. Nokian WeatherProof
5,35
5. Debica Navigator 2
5,3

*De ranking is tot stand gekomen op basis van beoordelingen (op een schaal van 1 tot 6) die zijn toegekend door klanten van Oponeo tussen 01-01-2019 en 31-07-2021. In het overzicht staan alleen banden die een zeker minimumaantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten in onze winkel kunnen verschillen van die in het overzicht, omdat de hier getoonde cijfers alleen betrekking hebben op de betreffende maat. 

Onder de winnaars volgens onze klanten zitten zowel banden uit de hoogste premiumklasse als producten uit de economyklasse en het middensegment. Zo zit er voor ieder wat wils bij, afhankelijk het beschikbare budget. Laten we de onderscheiden banden nader bekijken: 

Michelin CrossClimate+

De premium CrossClimate heeft bijna een cultstatus verworven in de autobranche. De band geniet van begin af aan grote interesse door zijn technologisch geavanceerde loopvlak en zeer bestendige rubbermengsel. De Michelin CrossClimate+ is een verdere uitwerking van dit concept. Het nieuwste model is ontworpen voor hoge prestaties, lange afstanden en veel veiligheid tijdens elke gebruiksfase. De band presteert gelijkmatig en heeft in alle seizoenen een korte remweg. 

Zulke eigenschappen zijn te danken aan het EverGrip-concept van lamellen die steeds verder open gaan staan naarmate de band slijt en zo veiligheid verschaffen op droge, natte, besneeuwde en verijste wegen. Zo levert de CrossClimate+ gelijkmatige prestaties van de eerste tot de laatste dag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit volgens onze klanten de beste vierseizoenenband in maat 195/65 R15 is. 

Dit jaar is de door experts geprezen familie van vierseizoenenbanden van het Franse merk uitgebreid met de nieuwe Michelin CrossClimate 2. Dit is een zeer interessante optie voor wie op zoek is naar een vierseizoenenband van de hoogste kwaliteit. 


Wat zeggen automobilisten over de CrossClimate+? 

Ik ben verleid door alle positieve meningen op het internet, en wat kan ik zeggen? Ik had niet verwacht dat er een universele band bestaat die zo goed presteert onder alle omstandigheden. In de winter doet hij het bijna net zo goed als een nieuwe premium winterband. Ook in de lente bij temperaturen boven nul is de band uitstekend. Als iemand geen tijd heeft voor bandenwissels dan is dit echt een heel goed idee. (Marten

De beste vierseizoenenbanden die ik heb mogen uitproberen. Ik heb vaak gelezen dat ze luidruchtig en niet zo comfortabel zouden zijn als echte winter- of zomerbanden en dat de eigenschappen na verloop van tijd minder worden. Daar heb ik niks van gemerkt, en bij een gematigde rijstijl voel je nauwelijks verschil met speciale seizoensbanden. De beste banden voor deze prijs. Ze zijn stil, bestendig en verliezen geen grip bij plotseling optrekken of remmen. Dit is al mijn tweede set Michelin CrossClimate+. De vorige zaten om de wielen van mijn stadsauto en toen was ik al 100% tevreden. De banden lieten me nooit in de steek, niet in de winter, niet op droog of nat wegdek. Iedereen die twijfelt kan ik ze van harte aanbevelen. Je zult geen spijt krijgen. Voor deze prijs vind je echt niks beters. (Django


Goodyear Vector 4Seasons G2

De tweede plaats op het podium is ingenomen door een van de meest gelauwerde vierseizoenenbanden. De Goodyear Vector 4Seasons G2 van Amerikaanse makelij uit de premiumklasse is een optie voor automobilisten die op zoek zijn naar comfort en veiligheid tijdens elke rit. Ondanks het feit dat deze band al een paar jaar op de markt is, krijgt hij uitstekende beoordelingen van experts, zoals bijvoorbeeld de tweede plaats in de ADAC-test van vorig jaar.

De Amerikaanse specialisten hebben vooral gezorgd voor goede tractie onder alle omstandigheden en op alle ondergronden. Daarom is er gekozen voor een dicht netwerk van 3D-lamellen. Dit zorgt er in combinatie met een directioneel loopvlakprofiel dat de banden zich aan verschillende temperaturen kunnen aanpassen en supersnel modder, water en sneeuw afvoeren. Zo heeft de bestuurder het hele jaar door meer controle over de auto en een betere rijervaring. 

De Amerikaanse fabrikant heeft dit jaar een nieuwe generatie van dit onvolprezen model uitgebracht, de Goodyear Vector 4Seasons G3. Kan deze het succes van zijn voorganger herhalen? Daar komen we snel genoeg achter. 


Wat vinden onze klanten van de Goodyear Vector 4Seasons G2? 

De ideale band voor wat ik nodig heb, zowel in de stad als op de lange afstand. Onlangs hebben ze het heel goed gedaan bij zwaar winters weer. Ik kan ze iedereen aanbevelen. (Thom)

De beste banden voor het hele jaar door. Bij het veranderende klimaat kun je beter niet meer investeren in aparte zomer- en winterbanden. Hiermee kom je 's winters de berg op en ben je in de zomer snel onderweg. (Colin)

Ik heb afgelopen herfst voor het eerst all seasons gekocht. Ik ben erg tevreden. Ze doen het goed op elk wegdek. Ze zijn stil en zacht bij oneffenheden. Een aanrader. (Marit)


Kleber Quadraxer 2 

De Kleber Quadraxer 2 is de eerste band buiten de premiumklasse die speciale erkenning van onze klanten heeft gekregen. Dit Franse merk is een vertegenwoordiger van het middensegment hoewel het onderdeel uitmaakt van de Michelin-groep. Kleber profiteert zo van de technologische ondersteuning van deze grootmacht om goede kwaliteit producten te vervaardigen die het hele jaar door bevredigend kunnen presteren. 

Deze Franse banden hebben een directioneel loopvlak met speciale Toboggan-kanalen, een nieuwe vorm waarmee zeer effectief sneeuw, modder en water kan worden afgevoerd en waarmee je controle over het voertuig behoudt en niet snel in de slip raakt. Het moderne lamellensysteem ondersteunt de elasticiteit van de banden bij strenge vorst, zonder dat dit af doet aan de prestaties bij warmer weer. Zo kun je altijd precies zo rijden als jij wilt, ongeacht het weer. 


Wat schrijven onze klanten over de Kleber Quadraxer 2?

Dit is al mijn tweede set van de Kleber Quadraxer 2. De banden doen het geweldig onder alle omstandigheden. Zelfs op besneeuwde wegen en bij temperaturen onder nul zijn ze puik. Bij regen kennen ze hun weerga niet. Op hete, droge dagen voel je wel dat ze zachter zijn dan zomerbanden maar dat geeft niet. Als je een automobilist bent met een gematigd temperament en een normale rijstijl, zul je hier erg blij van worden. Een aanrader!!! (Jan

Deze band is erg goed voor vochtige en natte wegen in de herfst en winter. Abrupt remmen bij regen bleek geen enkel probleem. Ook in sneeuwmodder heb ik nergens last van gehad. Op het droge zijn ze net zo goed als zomerbanden. Voor mij was dit een uitstekende keuze. (Hans N.Regen is voor de meeste banden een uitdaging.Regen is voor de meeste banden een uitdaging. 

Nokian WeatherProof

Net naast het podium staat een band van een van de beste experts op het gebied van winterbanden. Het Finse Nokian heeft al zijn rijke ervaring gebruikt om vierseizoenenbanden te ontwerpen die met elk seizoen overweg kunnen. De WeatherProof is getest in een onderzoekscentrum in de Poolcirkel en op circuits in Duitsland en Spanje, zodat de band alle soorten omstandigheden aan kan. 

Wat onderscheidt de Nokian WeatherProof? 

Vooral het directionele loopvlak, dat niet alleen is geoptimaliseerd wat betreft de grip maar ook zorgt voor een korte remweg op elk wegdek. Het centrale gedeelte van het agressieve loopvlakprofiel kan uitstekend uit de voeten met nat weer, de sneeuwlamellen verbeteren de grip in de winter en de massieve schouderzones waarborgen de stijfheid bij hoge temperaturen.

Het Finse merk is beroemd om zijn zeer interessante patenten en vindingrijke technologische oplossingen. Dit geldt niet alleen voor de genoemde WeatherProof maar ook voor zijn opvolger, de Nokian Seasonproof. Kan dit nieuwe model onze klanten bekoren? Je leest het hieronder. 


Wat zeggen weggebruikers over deze vierseizoenenband van de Finse winterexperts?

Ik kan ze zeer aanbevelen. Hoewel het all seasons zijn, doen ze het echt geweldig onder alle omstandigheden. Ik ben echt verbaasd hoe goed deze banden het doen wanneer het glad is. (Joris

Verseizoenenbanden. Ik heb getwijfeld omdat ik voorheen altijd aparte zomer- en winterband heb gehad. Ik vroeg me af of ze echt zowel tijdens droge zomers op zanderige wegen en op nat wegdek hun ding zouden doen. En de winter dan? Nou, ik ben erg verrast. De winter is in Nederland zoals hij is, maar de banden hebben volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Op droog wegdek bleef mijn auto perfect in het spoor en kon ik veilig remmen zonder te slippen. Bij nat weer was alles prima en ging remmen zonder te slippen, behalve soms in diepere plassen. 's Winters in de sneeuw, wanneer we allemaal wat voorzichtiger rijden, slippen de wielen niet en biedt deze band veel houvast. Op harde wegen in de winter is de remweg ook zeker in orde. De banden voldoen aan mijn verwachtingen.

Goede prijs en kwaliteit. Absoluut een aanrader. (Geert)


Debica Navigator 2

De laatste band in dit overzicht is een vertegenwoordiger van het budgetsegment, de Debica Navigator 2. Dit product heeft een erg hoog cijfer van onze klanten gekregen (5,3) en kan daarmee de strijd aan met de hogere klassen. Wat is het geheim achter dit succes? 

Vooral de optimale elasticiteit bij een breed temperatuurbereik. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de controle over het voertuig verliest in de winter. Het symmetrische loopvlak met grote afstanden tussen de afzonderlijke elementen helpt de spanning optimaal te verdelen en het systeem van inkepingen en horizontale lamellen zorgt ervoor dat de band actief is op elk type wegdek. 

De navigator 2 voert snel modder en sneeuw af terwijl de speciaal geprofileerde schouderranden helpen om het lawaai binnen de perken te houden, wat meestal lastig is bij vierseizoenenbanden. 

Het concept van goede en betrouwbare vierseizoenenbanden voor elke portemonnee wordt voortgezet met de opvolger van de Debica Navigator 3. Dit Poolse product is zeker interessant voor automobilisten dit op zoek zijn naar banden uit het budgetsegment. 


Wat zeggen automobilisten over de economy vierseizoenenband Debica Navigator 2? 

Ik ben verrukt door deze banden. Ik rijd vaak op onverharde wegen, door velden en bossen. Bij winterse sneeuw gaat mijn Ford als een mes door de boter. Het loopvlak heeft grote onderbrekingen en lijkt op de banden van echte off-roadwagens. Ideaal voor mijn Fusion, en dankzij profiel 65 is de auto nu 1 cm hoger. Zo schuur ik minder snel over verkeersdrempels. Ik blijf absoluut bij deze banden in het vervolg. In de sneeuw zijn ze ook prima. (JB)  

Goede vierseizoenenbanden. Bij streng winters weer raakt mijn auto niet in de slip. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Een aanrader. (David

Zeer goede banden voor een schappelijke prijs. Ik rijd er nu 4 maanden op en ben erg enthousiast. Ik kan ze iedereen aanraden. (Boris P.

Vierseizoenenbanden – voor wie is dit een goede keuze? 

Vierseizoenenbanden zijn met name een uitstekende oplossing voor automobilisten die niet zoveel kilometers per jaar afleggen en hoofdzakelijk in de stad of over altijd goed begaanbare wegen rijden. Hoewel ze niet over het volledige spectrum van seizoensgebonden banden beschikken, kunnen de all seasons van tegenwoordig goed omgaan met gematigde omstandigheden, zoals je die in Nederland vaak hebt.

Onthoud dat vierseizoenenbanden meestal worden ontworpen met winterbanden als uitgangspunt, omdat banden in dat seizoen aan de grootste uitdagingen worden onderworpen. Het hogere lawaainiveau en kortere levensduur kunnen een probleem zijn. Toch is het de moeite waard om er eens naar te kijken als je niet elk half jaar een afspraak wilt maken voor een bandenwissel en daarnaast een rustige rijstijl hebt.