Ben je bezig met het kiezen van winterbanden voor het seizoen 2015/2016? We weten dat dit niet eenvoudig is, daarom hebben we een ranking opgesteld van de best beoordeelde winterbanden van de maat 205/60 R16, om de keuze makkelijker te maken.

De meningen van bestuurders vormen een van de belangrijkste informatiebronnen over banden. Waarom? Omdat degenen die de prestaties van de banden beschrijven doodgewone chauffeurs zijn die op de kleinste details van de banden letten en deze nauwkeurig omschrijven.

Banden van de maat 205/60 R16 zijn gemonteerd onder automodellen als: Opel Astra, Volvo V40, BMW Serie 3, Audi A4, A6, Mazda 6 of Toyota Avensis.

Kies voor winterbanden die populair zijn onder bestuurders en zorg voor een winter vol veiligheid (foto. Nokian).

De beste winterbanden van maat 205/60 R16 volgens de gebruikers van OPONEO

BandenmodelBeoordeling*Aanbod
Michelin Alpin 54,7Zie de prijs
Goodyear Ultra Grip 94,5Zie de prijs
Uniroyal MS Plus 774,4Zie de prijs
Continental ContiWinterContact TS830 P4,3Zie de prijs
Zeetex Z-Ice 10004,2Zie de prijs

*stand per 24.07.2015

Er wordt een beoordelingsschaal van 1-5 toegepast, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is.

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Dat de band Michelin Alpin 5 de eindbeoordeling "een openbaring!" verdient, is besloten door meer dan 80 chauffeurs. Dit is een van de hoogst gewaardeerde banden op ons portaal. Het model heeft perfecte cijfers voor rijeigenschappen (4,7/5) en rijcomfort (4,6/5). Maar er is meer goede informatie. Niet minder dan 98% van de gebruikers van dit model beveelt hem absoluut aan anderen aan.

Je vindt nog meer informatie over de prestaties van deze banden in de opinies. Hier zijn slechts enkele daarvan: "De Michelin ALPIN 5 is een openbaring tijdens het winterseizoen. Het rijden onder zware omstandigheden was niet eng en de banden voldeden uitstekend op zowel een droog, als een beijsd/besneeuwd wegdek", "aanbevolen voor gebruikers die prijs stellen op veiligheid, comfort, storingsvrij rijden en 100% productkwaliteit", "het grootste voordeel in vergelijking met de A4 is het gedrag op natte weggedeelten. Zowel het remmen als het nemen van bochten doet denken aan het rijden op een droog wegdek".

Ik wil de band Michelin Alpin 5 kopen

De Michelin Alpin 5 heeft al aan professionele bandentests deelgenomen. Het tijdschrift "Auto Motor und Sport" heeft de band in de maat 205/55 R16 getest. De organisatoren van de test hebben de band op grond van zijn prestaties voorzien van het predicaat "aanbevolen". De uitstekende opinies van bestuurders en de perfecte testresultaten vormen een dubbele bevestiging van de goede prestaties van de band. De Michelin Alpin 5 is een universele band voor personenauto's. Om te zorgen voor uitstekende prestaties onder alle omstandigheden is de band voorzien van een directioneel loopvlak. Dit profiel gaat het beste om met regen en sneeuwmodder. Michelin is een merk dat zich bezighoudt met de productie van premiumklasse banden.

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9

De Goodyear Ultra Grip 9 is een winterband die door chauffeurs wordt omschreven als "een openbaring!". De rijeigenschappen en het rijcomfort zijn de best beoordeelde prestaties van de band (scores 4,5/5). De gebruikskosten van de band worden ietsje minder, maar nog steeds bijzonder goed gewaardeerd. Bovendien beveelt 98% van de gebruikers van dit model hem absoluut aan anderen aan.

Voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van de banden is het voldoende om de opinies over de band te lezen: "afgelopen winter sneeuwde het een beetje, maar ik reed zonder problemen naar mijn bestemming. Ze hebben onder alle omstandigheden een bijzonder goede grip op de weg, ze schrikken niet terug voor sneeuwduinen, diepe sneeuw, sneeuwmodder of regen", "betrouwbaar, zowel wat betreft de grip, als het geluid. Ik heb geen negatieve invloed op het brandstofverbruik gemerkt, het lijkt dus ook op dit gebied een goede keuze", "bijzonder goede tractie-eigenschappen, geniaal bij regen en sneeuwmodder. Op droge wegoppervlakken gedraagt hij zich als een zomerband".

Ik wil de band Goodyear Ultra Grip 9 kopen

De Goodyear Ultra Grip 9 wordt niet alleen gewaardeerd door gewone chauffeurs, maar ook door professionals. De band heeft in 2014 deelgenomen aan 2 bandentests. In de eerste daarvan (georganiseerd door ACE/GTÜ) bereikte de band de 3e plaats en de beoordeling "bijzonder aanbevolen". In de test van het tijdschrift "Auto, Motor und Sport" nam hij de 2e plaats in en verkreeg eveneens het predicaat "bijzonder aanbevolen”.

De Goodyear Ultra Grip 9 is een winterband bestemd voor gebruik op personenauto's. Het model is uitgerust met een directioneel loopvlak dat zorgt voor perfecte prestaties op natte weggedeelten. Goodyear is een Amerikaans bedrijf dat banden produceert van de premiumklasse. Het concern is tevens eigenaar van bandenmerken als: Fulda, Dębica, Sava en Dunlop.

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

De Uniroyal MS Plus 77 is de volgende winterband die vaak door chauffeurs is beoordeeld. Tot nu toe hebben maar liefst 552 gebruikers een commentaar over deze band achtergelaten op onze website! De chauffeurs zijn het met elkaar eens: de band is "een openbaring". De rijeigenschappen en het uiterlijk worden als uitstekend beoordeeld (4,4/5). Bovendien raadt maar liefst 98% van de gebruikers de band absoluut aan bij kennissen en familie.

Het volstaat om de commentaren van de chauffeurs te lezen om te weten te komen hoe de band zich gedraagt onder verschillende winterse omstandigheden: "het loopvlak ziet er totaal anders uit dan andere winterbanden – dynamisch en sportief", "de banden zijn helemaal niet slecht op sneeuw, stabiel op droge wegen en, zoals het winterbanden betaamt, bijzonder stil zelfs bij snelwegsnelheden", "het wegrijden van een besneeuwde parkeerplaats op een steile helling, bekleed met straatklinkers was geen enkel probleem", "een openbaring. De banden houden zich bijzonder goed, in de winter rijdt het bijzonder lekker".

Ik wil de band Uniroyal MS Plus 77 kopen

De Uniroyal MS Plus 77 is een band die niet alleen getest is door chauffeurs, maar ook door experts uit de branche. De band heeft in de jaren 2013-2014 deelgenomen aan 2 bandentests. In 2013 haalde hij de 4e plaats ("bijzonder aanbevolen") in de ADAC-test en in 2014 heeft hij de aanduiding "bijzonder aanbevolen" behaald in de test van het tijdschrift "Auto Zeitung Allrad".

De Uniroyal MS Plus 77 is een band die zowel kan worden gebruikt in personenauto's, als in auto's van het type SUV. Deze band wordt gerekend tot de middenklasse (bijzonder goede prestaties voor een lage prijs). Uniroyal is een bandenproducent die bekend staat om zijn uitstekende prestaties in de regen. Het merk hoort bij het Duitse concern Continental.

Continental ContiWinterContact TS830 P

Continental ContiWinterContact TS830 P

De Continental ContiWinterContact TS830 P is een band die door de gebruikers van het Oponeo-portaal wordt beoordeeld als "een openbaring". Totaal heeft het model een score van 4,3/5 behaald. De rijeigenschappen krijgen van de bestuurders een nog hogere waardering. Ook het rijcomfort van de band heeft een hoog cijfer (4,2/5) gekregen van de gebruikers. Het is goed om te weten dat deze band beslist wordt aanbevolen door maar liefst 95 % van de automobilisten.

Meer gedetailleerde informatie over de band kun je vinden in de commentaren van de chauffeurs: "ik ben volledig tevreden met deze banden. Ik kan stellen dat zij een hoog rijcomfort bieden, zowel op een glad als op een nat wegdek. De auto heeft uitstekende grip op de weg, ik heb geen slips gemerkt", "geeft daadwerkelijk een veilig gevoel op een nat wegdek en is de beste op sneeuw. Volledig voorspelbaar en gecontroleerd", "met aangereden, natte en verse sneeuw kunnen zij bijzonder goed overweg, de banden zijn stabiel in bochten en tijdens een scherpe manoeuvres informeren zij subtiel over gripverlies".

Ik wil de band Continental ContiWinterContact TS830 P kopen

De Continental ContiWinterContact TS830 P heeft met succes veel professionele bandentests doorstaan. De band heeft deelgenomen aan 11 bandentests. In 4 van de tests eindigde hij op de 1e plaats in 3 op de 2e, en in de rest kreeg hij de beoordeling "aanbevolen".

De Continental ContiWinterContact TS830 P is een winterband uit de premiumklasse (bijzonder goede prestaties en uitstekende uitvoeringskwaliteit). De band is uitgerust met een asymmetrisch loopvlakprofiel, waardoor hij uitstekende rijeigenschappen heeft op elk winters oppervlaktype, op rechte wegen en in bochten. Continental is een van de grootste bandenbedrijven.

Zeetex Z-Ice 1000

Zeetex Z-Ice 1000

Meer dan 70 chauffeurs hebben besloten dat deze band "aanbevelenswaardig" is! Gebruikers van dit banden zijn van mening dat het rijcomfort van de banden een hoge beoordeling (4,2/5) verdient. Uiteraard krijgen ook de rijeigenschappen en de gebruikskosten van de band een goed cijfer (4,1/5).

Gebruikers van dit model geven in hun commentaren op deze band bijzonder veel waardevolle informatie: "in het algemeen zijn deze bandjes een OPENBARING bij rustige ritten in de stad, zowel bij regen en sneeuw als onder droge omstandigheden", "de banden hebben goede grip op sneeuw en natte weggedeelten, de waterafvoer is voorbeeldig, geen aanmerkingen op droge wegen", "ik rijd vooral buiten de stad. Tot nu toe heb ik niets op de banden aan te merken, zowel op de momenten dat de winter ontbreekt en het asfalt droog is, als op een besneeuwde of beijsde weg".

Ik wil de band Zeetex Z-Ice 1000 kopen

De Zeetex Z-Ice 1000 is een model dat goede prestaties levert en beschikbaar is voor een aantrekkelijke prijs. De band is speciaal gemaakt voor personenauto's uit de middenklasse en hogere klassen. Om veelzijdige prestaties op een rechte weg en in bochten te garanderen, is de band uitgerust met een asymmetrisch loopvlak. Dit loopvlakprofiel is de beste oplossing als de bestuurder onder alle omstandigheden bescherming verwacht.

Hoe bepaal je welke band je moet kopen?

Wil je weten hoe je de ideale banden voor jezelf en je auto moet kiezen? Je kunt dan het beste op deze plaatsen informatie over de banden inwinnen voordat je besluit om ze te kopen:

- meningen van gebruikers – deze bron levert je de meest gedetailleerde informatie over het gedrag van de betreffende banden onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Alles is geschreven door bestuurders zoals jij die dagelijks op die banden rijden. De bovengenoemde test is een samenvatting van hun opinies.

- professionele bandentests – uit deze bron put je de meest objectieve en nauwkeurige informatie over banden uit de belangrijkste categorieën voor veiligheid en rijcomfort.

- etiketten van de banden – elke band die op het grondgebied van de EU wordt verkocht, is uitgerust met een etiket. Hierop vind je de exacte resultaten van de banden in de 3 basiscategorieën: grip op natte weggedeelten, lawaai en brandstofefficiëntie. Deze informatiebron is vooral nuttig op zomerbanden, helaas vind je hier geen informatie over prestaties onder winterse omstandigheden.

-ervaring van specialisten – wanneer bovengenoemde informatiebronnen over banden onvoldoende zijn voor jou, of je hebt geen enkel idee wat je moet kiezen, bel dan naar onze specialist. Hij maakt snel de juiste keuze voor banden die passen bij de prestaties van jouw auto en jouw verwachtingen.