Je hoeft niet anoniem te blijven op de weg! Soms is een detail al genoeg om op te vallen in het grijze wegverkeer. Wil je je auto wat ruiger maken of ga je liever voor elegantie? Lees het artikel en kies samen met ons je nieuwe kleur velgen! 

Gekleurde velgen zorgen ervoor dat elke auto er beter uitziet

Gekleurde velgen zorgen ervoor dat elke auto er beter uitziet

Gekleurde velgen zijn niet alleen voor autofanaten!

Spoilers, luchtinlaten en spiegelkappen associeer je direct met sportwagens. Maar je hoeft niet te investeren in dure tuning om het uiterlijk van je auto revolutionair te veranderen. Vaak zijn unieke velgen genoeg.

Tot voorkort waren de verkrijgbare kleuren en modellen heel beperkt en kostte het een vermogen om iets van buiten de catalogus te bestellen. De laatste tijd is de velgenmarkt flink gegroeid en grotere populariteit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen lager zijn geworden.

Velgen kunnen het sportieve karakter van de auto benadrukken

Velgen kunnen het sportieve karakter van de auto benadrukken

Het is nu geen exclusief artikel meer en is toegankelijk voor elke chauffeur die op zoek is naar wat afwisseling. Zowel topfabrikanten als de budgetsector bieden nu gekleurde velgen!

 

Hoe moet je het kiezen van velgen aanpakken?

De juiste maat velgen is buitengewoon belangrijk. Als eerste moet je checken of het model op je auto past. Belangrijk zijn de breedte van de velg, de boutafstand, de diameter van het gat en de rand en de ET-waarde. Alleen perfect afgestemde velgen kunnen hun rol naar behoren vervullen.

Witte, zwarte of misschien goudkleurige velgen? De kleurkeuze is echt van belang!

De kleurkeuze is van belang

De kleurkeuze is van belang

Veel chauffeurs die weleens een apartere kleur velgen willen proberen, hebben twijfels. Ze hebben vragen: ‘Welke kleur velg past bij een zilverkleurige auto?’ of ‘Wat voor lichtmetalen velgen voor een zwarte auto?’ Dankzij een paar eenvoudige tips kun je probleemloos je nieuwe kleur velgen kiezen:

Wees voorzichtig met felle kleuren

Contrasterende kleuren worden geassocieerd met tuning. Bestuurders van getunede auto’s kiezen meestal tinten die sterk afwijken van de basiskleur lak van de wagen. Van de combinatie van geel en rood of groen en paars kijkt niemand meer op.

Sterk contrasterende velgen worden geassocieerd met sportwagens

Sterk contrasterende velgen worden geassocieerd met sportwagens

Het is niet alleen gereserveerd voor liefhebbers van autosport; dit soort modellen zijn ook eenvoudig verkrijgbaar voor de alledaagse chauffeur.

Autec Wizzard Orange

Autec Wizard

OZ Ultraleggera HLT CL Red

OZ ULTRALEGGERA

Kleuren die te veel op elkaar lijken, kunnen in elkaar overlopen!

De meeste kopers van gekleurde velgen geven de voorkeur aan ingetogen kleuren die beter samengaan met de meeste autolakken uit de fabriek.

Denk eraan dat afgeraden worden om velgen te kiezen waarvan de tint dicht bij de hoofdkleur ligt; meestal lopen de kleuren van die elementen dan in elkaar over en zien er niet al te indrukwekkend uit (en dat was toch de bedoeling!). Een dergelijke kleurkeuze kan echter interessant zijn als er zich op de auto elementen bevinden die contrasteren met de overheersende kleur.

Elegantie raakt nooit uit de mode

Het scala beschikbare kleuren is heel breed en is continu in ontwikkeling. Klassieke kleuren blijven echter het populairst. Die raken nooit uit de mode en zien er over het algemeen goed uit op elke auto. Zelfs als je voor grijze of zilverkleurige velgen kiest, kun je voor een model gaan met een individueler karakter.

Zilverkleurige en grijze velgen kunnen er ook goed uitzien

Zilverkleurige en grijze velgen kunnen er ook goed uitzien

Er zijn donkerdere en lichtere varianten verkrijgbaar. Er zijn ook matte en chromen velgen. Er is een behoorlijke keuze en het is een geweldig alternatief voor bestuurders die nog niet helemaal overtuigd zijn.

Keskin KT7 Crazy

Keskin KT7 Crazy

Anzio Turn Polar

Anzio Turn Polar

Iedereen ziet er goed uit in zwart

Zwarte velgen zijn buitengewoon populair en zien er op vrijwel alle lichte auto’s goed uit, zelfs met een felgekleurde carrosserie. Zwart doet het goed op zilverkleurige, gele, groene en rode auto’s. Het effect is iets minder bij donkere wagens, maar ook hier is dat een kwestie van goed combineren.

Zwarte velgen zijn worden het vaakst door autobezitters gekocht

Zwarte velgen zijn worden het vaakst door autobezitters gekocht

Zwart en wit vormen een bijzondere combinatie; het is een karakteristiek duo dat niet bij iedereen in de smaak valt. Vergeet ook niet dat lichte velgen bij een donkere carrosserie ervoor zorgen dat de wielen optisch groter worden. Deze truc kun je gebruiken om de aandacht af te leiden van een minder mooi deel van de auto.

Ronal R53 Trend Black

Ronal R53 Trend

Alkatec AK5 Black

Alkatec AK5 Black

Over lichte velgen kun je beter even nadenken!

Witte modellen kunnen er buitengewoon indrukwekkend uit zien, vooral in combinatie met natuurkleuren.

Vergeet niet dat hoe lichter de velg, hoe sneller hij vies wordt. Niet alleen omgevingsfactoren zoals modder en stof zijn een probleem, maar ook stof van de remblokken die door slijtage moeilijk te verwijderen strepen op je lichte velgen kunnen achterlaten.

Grafietgrijze velgen worden steeds populairder

Intens zwart past niet altijd bij de compositie van de auto. Maar er is een alternatief voor bestuurders die op zoek zijn naar donkere velgen.

DEZENT TX Graphite

DEZENT TX

RIAL Milano

Rial Milano

Grafietgrijze modellen zien er in verschillende tinten goed uit op de meeste auto’s, vooral als sobere kleuren overheersen. Ze zorgen voor een aantrekkelijke look, en dankzij de lichte dosis grijs gaan ze niet in elkaar op, zelfs in combinatie met zwart. De kleur kan vergelijkbaar zijn met de donkerdere versies van fabrieksvelgen; dit is een goede optie als je aan verandering toe bent, maar geen zin hebt in een kleurrevolutie.

Goudkleurige velgen niet alleen voor beroemdheden!

Gouden velgen doen misschien denken aan de videoclips van populaire rappers, maar ze zijn niet alleen voor sterren. Goud gaat heel goed samen met primaire kleuren. Zowel donkere als lichte lak past erbij. Er is keuze uit verschillende goudtinten die bij het totaalbeeld van je wagen passen.

Goudkleurige velgen zijn goed te combineren met de meeste kleuren

Goudkleurige velgen zijn goed te combineren met de meeste kleuren

Inter Action B9 Gold

Inter Action B9

radi8 r8s5 gold brushed

radi8 r8s5 gold

Je hoeft je niet te beperken tot één kleur of vorm

De velgenmarkt ontwikkelt zich continu en biedt steeds meer aparte opties. Zo zijn er tweekleurige modellen verkrijgbaar die zorgen voor een extravagantere look door verschillende kleurpaletten te combineren. Rood en wit of zwart en grafietgrijs gaan geweldig samen en zorgen ervoor dat je auto er nog beter uitziet.

Als je je wielen nog opvallender wilt maken, kun je kiezen voor velgen met een gepolijste voorkant en ongebruikelijk ontwerp. Op de gepolijste voorkant kan bijvoorbeeld het logo van de autofabrikant komen te staan of aparte elementen zoals beren of Michelinmannetjes.

CMS C17 DRed

CMS C17 DRed

Ronal URS White

Ronal URS White

Het verven van velgen is niet de enige optie

Het stapsgewijs polijsten van de velg waardoor er meer of minder glans ontstaat, maakt meer invloed op het basisuiterlijk mogelijk. Het gaat het in elkaar overlopen van kleuren tegen, wat de toepassing van een breder compositiescala mogelijk maakt, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van je auto.

Glanzende velgen worden gekenmerkt door een hoge mate van zonlichtreflectie, waardoor ze glinsteren en een reflecterend effect hebben. Een vergelijkbaar visueel effect kan worden bereikt met chromen modellen.

Mat, glans of chroom kan de velg een bijzondere look geven

Mat, glans of chroom kan de velg een bijzondere look geven

Matte versies worden gekenmerkt door minimale glans, waardoor de velg een originele look krijgt. De lichtstralen worden niet zo sterk weerspiegeld als door de standaardmodellen en hebben een vaste, egale kleur. Daarom zien ze er zelfs op bewolkte dagen goed uit. Mat doet het vooral goed op velgen met rustigere kleuren.

ASA Tec AS1 MB

ASA Tec AS1 MB

Enzo G

Enzo G

Alles is een kwestie van smaak

Met velgen is het als met kleding. Niet alles wat in de mode is, vinden we mooi en staat ons goed. Veel hangt af van onze persoonlijke voorkeur en ons karakter.

Bij de keuze van velgen moet je eerst beoordelen welke kleur bij de lak en de andere elementen van de carrosserie past. Denk erover na wat voor effect je wilt bereiken, of je meer van elegantie houdt, of liever voor extravagantie gaat. Verschillende combinaties kunnen de look van onze auto op verschillende manieren veranderen.

Er is een flinke keuze en er zijn prijzen die betaalbaar zijn voor vrijwel elke weggebruiker. Populaire fabrikanten als: OZ, MSW, SPEEDLINE en DOTZ bieden een breed scala aan kleuren en maten waarbij iedereen iets voor zich kan vinden.