De aanschaf van een nieuwe set banden is meestal een harde noot om te kraken. Hoe meer modellen er beschikbaar zijn op de markt, des te moeilijker is het om een keuze te maken. De meningen van andere automobilisten komen hierbij te hulp. Welke banden in maat 155/80 R13 zijn het best beoordeeld door klanten van Oponeo? We hebben een overzicht gemaakt!  

Automobilisten delen graag hun meningen over de banden die ze hebben gekocht. In hun meningen vinden we wat voor potentiële gebruikers het meest interessant is, zoals het gedrag op nat, besneeuwd of droog wegdek, de slijtage van het loopvlakprofiel, het brandstofverbruik, de algehele rijervaring of de staat van de band na een bepaald aantal kilometers.


Door de moeilijke wegomstandigheden in het seizoen stellen veel automobilisten hoge eisen aan de winterbanden. Door de moeilijke wegomstandigheden in het seizoen stellen veel automobilisten hoge eisen aan de winterbanden. 

De beste banden 155/80 R13 volgens automobilisten*

Onze vergelijking omvat de modellen in maat 155/80 R13 die het best werden beoordeeld door automobilisten. Deze maat past op de volgende personenauto's: Chevrolet Aveo, Fiat Panda, Ford Escort, Honda Civic, Mazda 323, Opel Astra, Seat Ibiza, Toyota Corolla, VW Jetta, Scirocco.

ModelGemiddelde beoordeling
Debica Frigo 25,35
Uniroyal MS Plus 775,35
Hankook i*cept RS W4425,3
Barum Polaris 55,15
Imperial Snowdragon HP5,1

* De rangschikking is gemaakt op basis van de beoordelingen van klanten van Oponeo tussen januari 2019 en oktober 2020, op een schaal was van 1 tot 6. De ranking bevat alleen modellen die een minimum aantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten die in onze winkel worden getoond kunnen afwijken van de resultaten die in de lijst zijn opgenomen. Deze cijfers gelden alleen voor banden in maat 155/80 R13.

Debica Frigo 2

Dit is een van de bekendere modellen die deze Poolse fabrikant aanbiedt. De goede rijeigenschappen zijn vooral te danken aan het gebruikte silicacompound en het loopvlakprofiel, die samen perfect bestand zijn tegen de omstandigheden op de weg in de winter. Automobilisten hoeven zich geen zorgen te maken over een gebrek aan grip op natte of besneeuwde wegen, aangezien dit wordt verzorgd door dicht bij elkaar geplaatste lamellen. Het is dankzij hun grote aantal dat het contactoppervlak met de weg verbeterd is, zodat de auto letterlijk aan de weg kleeft, zelfs bij regen. Het loopvlakprofiel van de Dębica Frigo 2 heeft ook omtrek- en dwarsgroeven die water en modder naar buiten afvoeren, zodat ze niet aan het oppervlak van de band blijven kleven. Zo treedt er geen verlies aan stabiliteit en vervuiling van de band op.

De ontwerpers hebben zich ook gefocust op het verkorten van de remweg en het voorkomen van aquaplaning.

Onze klanten die op Debica Frigo 2 rijden, zien het potentieel in en zijn het erover eens dat de mooie prijs hand in hand gaat met de gegarandeerde kwaliteit, en dat de beloftes van de fabrikant geen loze woorden zijn.


Deze banden zijn gewoon de BESTE! Of het nu droog, nat of glad is, het maakt geen enkel verschil. De auto blijft altijd op de weg. De band heeft een zeer goede profielvorm en -diepte en is groot in vergelijking met andere banden, wat de levensduur beïnvloedt. IK RAAD DE FRIGO 2 VAN HARTE AAN!! Paul Lobbers

Ik heb de banden getest onder verschillende omstandigheden, zowel bij regen als bij vorst, maar ook in de sneeuw en op een zeer nat wegdek. Ik gebruik ze nu 2 maanden en ben zeer tevreden. Jolanda


Uniroyal MS Plus 77

De tweede plaats op onze lijst wordt ingenomen door een model uit de Uniroyal-collectie. Dit is een fabrikant die bekend staat om zijn regenbanden, en daar is de MS Plus 77 er één van.

De goede prestaties in de theoretisch zwaarste maanden zijn te danken aan het speciale profielontwerp en het silicacompound, die een veilig rijgedrag garanderen en slippen voorkomen. Het is het vermelden waard dat de banden grote profielblokken hebben. Deze zijn verantwoordelijk voor een stabiel rijgedrag – ook in de bochten – op nat wegdek. De MS Plus 77 is ook voorzien van kleine groeven en speciaal aangepaste balken, zodat de auto in de regen geen grip verliest.

Bovendien wordt al het water via brede kanalen afgevoerd, waardoor de auto veilig blijft rijden. Het grotere contactoppervlak met de weg voorkomt aquaplaning, waar vooral onder moeilijke winterse omstandigheden risico op is. Ook is de remweg verkort om onaangename situaties tot een minimum te beperken.
De Uniroyal MS Plus 77 is vele malen onderscheiden met zeer hoge cijfers. Wat zijn de meningen van onze klanten?


Geweldige banden voor een goede prijs. Ik had Uniroyal Rain Expert zomerbanden op mijn vorige auto en was er zo blij mee dat ik besloot om ook winterbanden van deze fabrikant te kopen. Ik ben niet teleurgesteld: ze zijn betrouwbaar en ik voel me veilig op zowel droge als natte wegen. Er waren niet veel mogelijkheden om ze deze winter op sneeuw en ijs te testen, maar ze lijken me ook erg goed onder dergelijke omstandigheden. Ik geef een klein minpuntje voor het geluidsvolume, maar het is al met al niet slecht. Dat wist ik eigenlijk al toen ik ze kocht. Samengevat een uitstekende, aanbevelenswaardige band. Didux

Ik rij al 30 jaar auto. Ik heb verschillende voertuigen en banden gehad. Voor mijn werk moet ik snel naar de klant kunnen, ongeacht de heersende wegomstandigheden. Ik raad deze banden met een gerust hart aan. Ze presteren perfect bij regen en modder. Het agressieve loopvlakprofiel en de brede afvoerkanalen doen hun werk optimaal. Ik neem de bochten op deze banden met een hogere snelheid dan met hun voorgangers. Een belangrijk punt is dat de prijs niet afschrikt. Tot nu toe beschouw ik deze banden als de beste in dit prijssegment. Pieter


Hankook i*cept RS W442

De top drie wordt afgesloten door een model van deze Koreaanse fabrikant. Deze band garandeert nog betere prestaties tijdens het dagelijks rijden in de winter, vooral als het in dit jaargetijde meer regent dan vriest.

De Hankook i*cept RS W442 is een voorbeeld van een betrouwbare, zuinige en duurzame band. Deze kenmerken zijn het resultaat van het moderne rubbermengsel dat in het productieproces wordt gebruikt en het goed doordachte ontwerp van het directionele loopvlakprofiel. Automobilisten hoeven zich geen zorgen te maken over een gebrek aan waterafvoer aan de voorzijde van de band. Het V-vormige groevenprofiel is in dit opzicht uitstekend. De auto stuurt vol vertrouwen, ongeacht de toestand op de weg, en het risico op gripverlies en aquaplaning wordt aanzienlijk verminderd.


Deze Koreaanse banden zorgen ook voor een lage rolweerstand, wat het brandstofverbruik zal verminderen, wat niet alleen gunstig is voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Met de Hankook i*cept RS W442 kunnen we veel geld besparen en zal er minder schadelijke koolstofdioxide in de atmosfeer terechtkomen.


Hoe beoordelen gebruikers deze band?

Ik raad de banden oprecht aan, de auto rijdt heel goed onder alle weersomstandigheden, ongeacht het terrein, en dat zegt iemand die in de bergen woont! De prijs is ook heel schappelijk. Babs Suilen-Kuit

Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, ik raad ze aan. Ze presteren goed onder extreme omstandigheden. Patrick F


Barum Polaris 5

Opnieuw hebben klanten een band geprezen uit de economyklasse die zich desondanks met goede prestaties onderscheidt van de concurrentie. De Tsjechische Barum Polaris 5 is gemoderniseerd om nog betere rijeigenschappen te garanderen dan zijn voorganger Polaris 3.

De ingenieurs van deze fabrikant hebben zich gericht op erkende oplossingen, die vaak in hogere prijsklassen worden gebruikt. Zo is het gebruikte rubbermengsel verrijkt met silica voor een grotere sterkte en bestendigheid tegen verschillende temperaturen. Toch is de prijs laag gehouden om een aanslag op het budget van de automobilisten te voorkomen.

De Barum Polaris 5 heeft een directioneel loopvlakprofiel en driedimensionale lamellen die vooral in de regen volledig tot hun recht komen. Ten eerste voeren ze water af naar de buitenkant van de band en ten tweede beschermen ze effectief tegen aquaplaning. Op deze manier hoeven automobilisten zich op natte wegen geen zorgen te maken over tractie- en controleverlies.

Uit de meningen van de klanten van Oponeo kan worden opgemaakt dat ook zij de bovengenoemde eigenschappen waarnemen.  


Zeer goede banden. Ze zijn geluidloos en hebben een geweldige grip onder alle omstandigheden. Een ander belangrijk voordeel is dat ze een grote rand hebben die de velgen beschermt. Peter

Ik raad de Barum Polaris 5 aan voor iedereen die veel onderweg is, maar ook voor degenen die kortere afstanden rijden. Geluidloze banden met een uitstekende remweg op zowel droog als nat wegdek. Wat wil je nog meer? Mensen, koop ze want het is echt de moeite waard. De groeten. Willem


Imperial Snowdragon HP


De Imperial Snowdragon HP zal veel automobilisten tevreden stellen, ook die met een auto met een krachtige motor. Het geheim van goede prestaties en comfortabel rijden in de winter zit hem in het ontwerp van het loopvlakprofiel en het flexibele rubbermengsel.

Een systeem van lengte en dwarslamellen met groeven garandeert betere grip onder alle weersomstandigheden, of het nu vriest of dooit. De Snowdragon HP is niet bang voor regen, sneeuw en modder op de weg. Zo voel je je altijd veilig en loop je niet tegen onaangename verrassingen aan.

Gebruikers die eigenaar zijn van dit model benadrukken vaak in hun beoordelingen dat de Snowdragon HP de ideale band is voor de winter. Laten we er een paar lezen.


Ik heb lang nagedacht over de keuze van de banden. Uiteindelijk heeft de prijs me overgehaald. Ik ben nog steeds verbaasd hoe geluidloos deze banden zijn en hoe goed ze zich presteren op verschillende soorten wegdek. Ik ga deze banden zeker voor mijn volgende auto kopen. Martin

De banden zijn geschikt voor alle weerstypen. Ze hebben geen problemen met het rijden op een natte snelweg of optrekken in de sneeuwmodder. Op droge wegen kleven ze goed aan het wegdek. Voor deze prijs kan ik ze zeker aanbevelen. Paula


Waar moet ik op letten tijdens het kopen van nieuwe banden? Hoe maak ik een goede keuze?

Het antwoord op deze lastige vragen begint met het bepalen wat onze verwachtingen precies zijn. Als we weten wat we willen kopen, wordt het aantal varianten waaruit we kunnen kiezen al aanzienlijk kleiner. Voordat je winterbanden koopt, is het de moeite waard om te kijken naar kwesties zoals het wegdek waar we vaak op rijden, onze rijstijl en de gemiddelde lengte van onze routes.

De meningen van andere gebruikers die de banden aan den lijve hebben kunnen ondervinden, zoals klanten van Oponeo, zullen ook nuttig blijken. Dankzij hun ervaringen kunnen we informatie vinden over belangrijke eigenschappen zoals de grip, sturing op natte, besneeuwde of ijzige wegen en de remweg, die een directe impact hebben op onze veiligheid.

Twijfelende automobilisten kunnen ook kennis vergaren uit de tests die jaarlijks door onafhankelijke organisaties worden uitgevoerd. Deze vormen een betrouwbare bron van informatie bij het maken van je keuze.