Voordat we een aankoop doen, vragen we vaak naar de mening van mensen die ons dankzij hun ervaring kunnen adviseren wat we moeten kiezen. Het is dan ook een goede zet om met andere automobilisten te praten over het kopen van banden. Wie weet er immers meer over de eigenschappen van een bepaald model dan degenen die de kans heeft gehad om het onder verschillende omstandigheden te testen? Om de taak een beetje gemakkelijker te maken voor wie op zoek is naar nieuwe winterbanden in de maat 165/70 R14, presenteren we banden die de beste beoordelingen van onze klanten hebben gekregen.

Vooral in de winter moeten we ervoor zorgen dat onze banden veilig zijnVooral in de winter moeten we ervoor zorgen dat onze banden veilig zijn 

De banden in maat 165/70 R14 tref je vaak aan op (afhankelijk van de generatie en motor) auto’s zoals de Fiat Punto, Fiat Panda, Citroen C3, Nissan Micra, Skoda Fabia, Suzuki Swift, Suzuki Ignis, VW Polo en VW up! Als je twijfelt of deze maat banden op jouw auto passen, maak dan gebruik van onze bandenconfigurator.

De keuze van automobilisten: de beste banden in maat 165/70 R14

Het belang van het aanpassen van banden op je auto en de heersende omstandigheden is niet te onderschatten. Alles draagt uiteindelijk bij aan meer veiligheid, en daarom blijven fabrikanten nieuwe banden op de markt brengen om steeds betere prestaties te kunnen bieden. Het aanbod is dus echt enorm, en het is niet eenvoudig om te bepalen welk model het meest geschikt is.

Gelukkig krijg je hulp van andere automobilisten, die niet alleen al keuze hebben gemaakt maar deze ook hebben kunnen verifiëren. Op basis van beoordelingen van banden in maat 165/70 R14, die zijn verzameld tussen 1 januari 2019 en 30 september 2020, hebben we de beste banden geselecteerd. Dit zijn:

ModelGemiddeld cijfer *
Hankook Winter i*cept RS2 W4525,5
Nokian WR D45,3
Yokohama W.drive V9035,25
Neolin NeoWinter5,2
Dębica Frigo 25,15


* De ranglijst is opgesteld op basis van de beoordelingen die door de klanten van Oponeo tussen januari 2019 en oktober 2020 zijn toegekend, met een schaal van 1 tot 6. De ranking omvat alleen modellen die een minimum aantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten op de website van onze winkel kunnen afwijken van de resultaten in de lijst omdat de getoonde cijfers alleen betrekking hebben op banden in maat 165/70 R14.

Hankook Winter i*cept RS2 W452

Het best beoordeelde wintermodel in maat 165/70 R14 bleek een band van het merk Hankook te zijn! Hierbij moet worden opgemerkt dat de Winter i*cept RS2 W452 een uitstekende reputatie heeft, niet alleen onder automobilisten maar ook onder autoprofessionals, wat wordt bevestigd door de hoge posities die het heeft ingenomen in de tests van de ADAC en vele andere organisaties. Laten we eens kijken naar het succes van onze winnaar.

De Winter i*cept RS2 W452 beschikt over een aantal oplossingen die goed werken in de winter. Het directionele loopvlak met dwarsgroeven presteert goed op natte wegen, waardoor het risico op tractieverlies tot een minimum wordt beperkt. Op besneeuwde wegen zorgen de speciale groeven en 3D-lamellen voor een veilige rit. Zelfs tijdens plotselinge manoeuvres houden deze groeven de controle over de auto in handen van de automobilist, wat zich natuurlijk vertaalt in veiligheid en comfort.

Hoewel het merk Hankook nog steeds tot het middensegment behoort, streeft het ernaar tot de premiumklasse te behoren. Kijkend naar de mening van onze klanten, kun je stellen dat het Zuid-Koreaanse merk steeds dichter bij zijn gedroomde doel komt. 


Ter bevestiging citeren wij een beoordeling van de Winter i*cept RS2 W452, geschreven door Maurice:

Fantastische banden. Ze hebben een zeer goede grip op natte wegen, dus de auto blijft stabiel. Als je het brandstofverbruik bekijkt, kun je zeggen dat ze zuinig zijn. Op een besneeuwde of ijzige weg blijft de auto goed bestuurbaar en heb je geen problemen met optrekken en remmen. Zeer goede banden tegen een betaalbare prijs.


Nokian WR D4

Het is moeilijk om geen product uit het ijskoude Finland op te nemen in de ranglijst van beste winterbanden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het lof van onze klanten bestemd is voor Nokian, een waar premiummerk. Het model WR D4 bewijst dat Finse ingenieurs niet alleen weten wat moeilijke wegomstandigheden zijn, maar ook hoe je ze het hoofd biedt.

Een van hun recepten voor de betrouwbaarheid van banden is het Twin Trac Silica-compound, dat de grip onder verschillende weersomstandigheden verbetert. Dit is perfect afgestemd op een verfijnd profiel dat uitermate geschikt is voor sneeuw, water en modder. Dankzij deze combinatie blijft de auto stabiel, zowel tijdens het rechtuit rijden als in de bochten. Dit betekent min of meer dat het voertuig exact de bewegingen van het stuurwiel volgt. Dit is nog niet het einde van alle voordelen van deze band, want de fabrikant heeft ook nog gezorgd voor een lage rolweerstand, wat van positieve invloed is op het brandstofverbruik van de auto.


De Nokian WR D4 is erg populair onder automobilisten, en hun meningen verklaren het best waarom. Zo schreef iemand met nickname AJ:

De beslissing om deze banden te kopen was helemaal de goede. Ik ben niet meer bang voor slecht weer, vorst of modder...Ze zijn sensationeel..

Ook Frank gaf kort zijn mening:

Super banden, ik zou ze voor geen goud willen inruilen. Een klasse apart.


Yokohama W.drive V903

De volgende op de ranglijst van winterbanden in maat 165/70 R14 is de Yokohama W.drive V903. Dit is een model dat is ontworpen voor kleine auto's, dus is de hoge positie niet verwonderlijk. Onze klanten vertrouwen op de topkwaliteit van de premiumklasse en zoals hun beoordelingen laten zien, werden ze niet teleurgesteld.

De band kenmerkt zich door uitstekende prestaties op nat wegdek. Efficiënte waterafvoer aan de voorzijde van de band is de sleutel tot grip als het regent. Wanneer de weg bedekt is met sneeuw en ijs, is deze Yokohama ook een hele goede! De geoptimaliseerde lamellen, groeven en ribben maken het mogelijk om veilig te reizen in winterse omstandigheden.


Sandra schreef over het feit dat het niet alleen de moeite waard is om een set Yokohama W.drive V903 banden te kopen, maar ook om op de meningen van andere automobilisten af te gaan:

Geweldige banden, ik zal ze verder aanbevelen, want op basis van de beoordelingen van andere klanten heb ik nu deze geweldige banden :). Ik rijd voornamelijk in de stad, maar ben erachter gekomen dat ik op sneeuw, nat wegdek, een dun laagje ijs en droog asfalt uitstekend kan rijden. Een zeer goede aankoop, hoge kwaliteit voor een redelijke prijs!


Neolin NeoWinter

Een plekje lager in de ranglijst is ingeruimd voor de economyband Neolin NeoWinter. De zeer goede prijs-kwaliteitverhouding is een duidelijk voordeel van dit model, dat vaak wordt benadrukt door de automobilisten. Wat mogen we nog meer verwachten van deze banden?

Ten eerste erkende oplossingen! Kijk maar eens naar het profiel en je zult zien wat het rijden in de winter veel leuker en veiliger maakt dan op zomerbanden. Het loopvlakprofiel is gerangschikt in een V-patroon, waardoor de banden efficiënt worden gereinigd en het risico op aquaplaning beperkt blijft. Door de zigzaggroeven bijten de banden zich vast in de donzige sneeuw, wat een goede tractie garandeert.


Onder degenen die banden in de maat 165/70 R14 kochten bevindt zich Mario. Zijn mening luidt als volgt:

Ik gebruik deze banden op een kleine auto en ze doen het erg goed. Over het algemeen raad ik ze aan omdat ik verbaasd ben dat je voor zo'n prijs zulke fatsoenlijke kwaliteit kunt krijgen... Helaas heb ik door de milde winter dit jaar niet de gelegenheid gehad om in sneeuw of in sneeuwmodder te kunnen rijden... Groetjes!

Rick had wel de kans om de Neolin NeoWinter te testen in de sneeuw:

Ze zijn heel goed in alle situaties, zeker ook in de bergen en in de sneeuw. Ik neem straks ook zomerbanden van dit merk.


Debica Frigo 2

De volgende plaats is op basis van jullie beoordelingen voor de Debica Frigo 2. Dit dochterbedrijf van Goodyear heeft een model ontwikkeld voor veeleisende automobilisten die op zoek zijn naar een nieuwe set uit het budgetsegment. Uit onze lijst blijkt wel dat dit gelukt is.

De Frigo 2 combineert de voordelen van een flexibel rubbermengsel dat geschikt is voor lage temperaturen met een loopvlakprofiel dat is aangepast aan wisselvalig weer. Het resultaat is zelfverzekerd rijgedrag en een korte remweg. Of de weg nu droog, besneeuwd of misschien net spekglad is door een stortbui, deze banden zorgen ervoor dat jij je bestemming gemakkelijk kunt bereiken.


Om onze superlatieven te onderbouwen, doen we een greep uit de recensies van de Debica Frigo 2. Ad schrijft:

Ik ben zeer tevreden over de banden, de auto heeft veel grip op de weg en er zijn nooit problemen met rijden in de sneeuw.. Ik kan ze zeker aanraden.

Ook Goch geeft zijn mening:

De banden hebben erg veel grip op de weg en bieden comfort en veiligheid. Ik zou ze nemen.

… dit zegt Chris:

Zeer goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Een topper!


De keuze van nieuwe banden, stap voor stap.

Als je op zoek bent naar een nieuwe set banden, is het de moeite waard methodisch te werk te gaan. Bepaal eerst wat je rijstijl is (rustig/dynamisch) en op welk terrein je hoofdzakelijk onderweg bent (bijv. stad/snelweg/platteland). Bedenkt vervolgens wat je van de banden verwacht. Vind je een lage rolweerstand belangrijk voor u, of weinig lawaai?

De volgende stap is het maken van voorselectie van de modellen waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt de belangrijkste kenmerken vergelijken op een vergelijkingssite. Lees vervolgens zorgvuldig de informatie over elke band en kijk daarbij vooral naar het gebruiksdoel, de beschrijving en het EU-etiket. Nadat je een shortlist hebt gemaakt, kun je de beoordelingen lezen van andere automobilisten en de resultaten van tests door professionele organisaties en tijdschriften.

Tot slot kom je bij het moment van aankoop, Bij Oponeo heb je de mogelijkheid om de banden te laten bezorgen bij een garage naar keuze, die ze onmiddellijk voor je om de wielen doet.