Tijd voor de volgende samenvatting. Onafhankelijke automobielclubs zijn net klaar met het publiceren van de resultaten van de winterbandentests van winterbanden, die dit jaar uitgevoerd zijn. Naast bekende modellen verschijnen hier ook veel nieuwe producten. 

Ranking-2017-1

Zie de testresultaten en neem de uiteindelijke beslissing! Welk model zult u voor het komende seizoen kiezen? Zult u beproefde, klassieke modellen kiezen of wilt u banden kiezen die een storm op de markt ontketenen? 

Tyre test1st place  2nd place3rd place

ADAC,maat: 195/65 R15  
 

Continental WinterContact TS 860

Esa + Tecar Super Grip 9

Kleber Krisalp HP3

ADAC, maat: 215/65 R16
 

Dunlop Winter Sport 5

BFGoodrich G-Force Winter 2

Goodyear UG Performance G1

Auto Straßenverkehr, maat: 225/45 R18
 

Continental WinterContact TS 850 P

Dunlop SP Winter Sport 5

Semperit Speed-Grip 3

Auto Bild, maat: 225/50 R17
 

Continental WinterContact TS 860

Michelin Alpin 5

Dunlop Winter Sport 5

Auto Bild - Allrad, maat: 225/55 R17
 

Goodyear UG Performance SUV G1

Continental WinterContact TS 850 P

Michelin Alpin 5

GTÜ/ACE, maat: 235/55 R17
 

Dunlop Winter Sport 5 SUV

Goodyear UG Performance G1

Continental WinterContact TS 850 P

Auto, motor und sport, maat: 225/45 R18
 

Continental WinterContact TS 850 P

Dunlop SP Winter Sport 5

Semperit Speed-Grip 3

Auto Zeitung, maat: 215/65 R16
 

Dunlop Winter Sport 5

BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV

Goodyear UG Performance G1

Auto Zeitung, maat: 195/65 R15
 

Continental WinterContact TS 860

ESA+TECAR Super Grip 9

Kleber Krisalp HP3

Winterbandentest ADAC 2017 in de maat 195/65 R15

In de ADAC winterbandentest in de maat 195/65 R15 van dit jaar werden 16 modellen getest die meestal gemonteerd worden onder auto’s zoals: Audi A6 en A4, Alfa Romeo GT, BMW 3 Serie, Citroen C4 en Fiat Stilo. Bijna alle geteste producten werden positief beoordeeld door specialisten, behalve de Semperit Master-Grip 2. Deze band werd gesitueerd op de laatste plaats met de beoordeling: net voldoende. 

Het beste model van de hele samenvatting is de band WinterContact TS 860 van het bekende merk Continental.

Continental WinterContact TS 860

Continental WinterContact TS 860

Het belangrijkste kenmerk van Continental WinterContact TS 860 is een directioneel loopvlakprofiel met de moderne SnowCurve technologie en 3D - lamellen. Dat geeft nog sterker gevoel voor comfort en veiligheid tijdens het rijden op een besneeuwd wegdek. Dankzij deze banden wordt de volledige controle van de tractie onder winterse omstandigheden mogelijk.  

Koop banden Continental WinterContact TS 860 

Op de tweede plaats staat het merk ESA TECAR, dat deel uitmaakt van Tecar International maakt. Dit is een niche leverancier van hoge kwaliteitsproducten tegen redelijke prijzen. ESA Tecar Super Grip 9 is een model voor het winterseizoen, dat de hoogste resultaten kreeg op het gebied van het geluidsniveau, wat een aanzienlijke invloed op het rijcomfort onder winterweersomstandigheden heeft.  

The third on the podium was the Kleber Krisalp HP3 

Kleber Krisalp HP3

Kleber Krisalp HP3 

Dit product heeft hoge cijfers gekregen in categorieën zoals het rijgedrag op nat en ijzig wegdek. Dit goed resultaat is veroorzaakt door het loopvlakprofiel en het speciale rubbermengsel dat de remweg aanzienlijk verkort en de beste grip onder moeilijke omstandigheden garandeert. Kleber Krisalp HP3 is een zeer goede oplossing voor bestuurders die niet teveel aan de vervanging van banden willen uitgeven. 

 Koop banden Kleber Krisalp HP3  

Winterbandentest ADAC 2017 in de maat 215/65 R16  

Na het tellen van alle deelcijfers wordt de hoogste plaats toegekend aan Dunlop Wintersport 5, die zeer goed bekend staat bij bestuurders van sportauto's..

Het is één van de banden, waarop u de volledige prestaties van sterkere auto’s kunt gebruiken, ook onder winterweersomstandigheden.  Veel moderne oplossingen, die bij het ontwerpen van dit model gebruikt zijn, maken deze band de beste keuze voor iedereen die op zoek naar lage rolweerstand, veiligheid en rijcomfort is. 

Koop banden Dunlop Winter Sport 5

Niet veel slechter resultaat werd gekregen door BFGoodrich G-Force Winter 2.  

BFGoodrich G-Force Winter 2

BFGoodrich G-Force Winter 2

Deze band garandeert zeer goede grip en snelle waterafvoer tijdens buien dankzij zijn speciale loopvlakprofiel. Dat voorkomt het risico van de aquaplaning. Dit model behoort tot de budgetklasse en daardoor is het leverbaar tegen een aantrekkelijke prijs. 

Koop banden BFGoodrich G-Force Winter 2

Op de laatste plaats op het podium staat de vertegenwoordiger van de premium klasse - Goodyear UG Performance G1.

De beste prestaties en garantie van veiligheid zelfs onder de moeilijkste omstandigheden - dat zijn alleen enkele voordelen van Goodyear banden. Het is vermeldenswaard om iets over de constructie van de band te zeggen. Het loopvlakprofiel is zo gemaakt dat de slijtage langzaam en gelijkmatig is. Daardoor kunnen bestuurders van de volle prestaties tijdens de hele levensduur van de band genieten.      

Koop banden Goodyear UG Performance G1

Winterbandentest Auto Straßenverkehr 2017 225/45 R18

Na een samenvatting van de resultaten is de best beoordeelde band de Continental WinterContact TS 850 P.

Continental WinterContact TS 850 P

Continental WinterContact TS 850 P

Dit model heeft de beste resultaten gekregen in een test van de grip op nat wegdek dus deze banden is de ideale oplossing voor regenachtige winters die op ons gebied vaker dan zware sneeuwval voorkomen.  

Naast zeer goede grip in de regen wordt dit model ook gekenmerkt door het betere besturen op sneeuw en uitstekende tractie controle. Dat zal het stabiele en rustige rijden garanderen zelfs op winterse ochtenden die beangstigend voor veel bestuurders kunnen zijn. Continental WinterContact TS 850P heeft een duurzaam karkas. Daardoor kan deze band bestendig zijn tegen grotere belastingen, zoals bij SUV’s.  

Op de tweede plaats staat Dunlop Winter Sport 5.

Ranking-2017-2

Op de derde plaats in deze test staat een budgetklasse band: Semperit Speed-Grip 3

Dit model is een goed alternatief voor dure banden binnen de premium klasse dankzij zijn goede grip op sneeuw. Dit bedrijf levert banden tegen een redelijke prijs. Hun prestaties kunnen zelfs de meest veeleisende bestuurders bevredigen. Als u een auto in de winter rijdt, moet voorbereid voor de plotselinge verandering van het weer zijn. Semperit Speed-Grip 3 werkt zeer goed op gladde wegen en garandeert korte remweg en maximaal comfort tijdens het rijden.

Koop Semperit banden

Winterbandentest van Auto Bild in 2017 in de maat 225/50 R17 

Continental WinterContact TS 860 verzamelde de meeste punten in de tests voor de maten: 225/50 R17 en 195/65 R15

Een geprijsd model, dat tot de premium klasse behoort is Michelin Alpin 5.

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Het product van Michelin is geprezen om zijn uitstekende resultaten tijdens tests op een besneeuwd wegdek. Zulke effecten zijn mogelijk dankzij lamellen, die zeer dicht op het profiel geplaatst worden. Uitstekende grip en bijna onmiddellijke remming - dat zijn niet de enige voordelen van Alpin 5. De band garandeert uitstekende prestaties, lage rolweerstand en efficiënte waterafvoer.  

De publicatie van Auto Bild is de volgende test die de geweldige prestaties van Dunlop Winter Sport 5

Winterbandentest Auto Bild - 2017 Allrad in de maat 225/55 R17

Goodyear UG Performance G1 SUV is de vertegenwoordiger van de hoogste bandenklasse. Goodyear is niet alleen de eigenaar van zijn eigen merk maar ook van merken zoals: Sava, Dunlop, Fulda en Debica.

Goodyear UG Performance G1 SUV

Goodyear UG Performance G1 SUV

Het model UG Performance SUV G1 is aanwezig in de bandentests sinds 2016 en blijft in de voorhoede van winterbanden, ondanks veel nieuwe modellen. Dat is mogelijk dankzij zijn moderne constructie en uitstekende technologie. Het rijden op zulke banden is niet alleen veilig maar ook zeer comfortabel. Dat zal zeker gewaardeerd worden door alle bestuurders die door het hele jaar van de volle prestaties van hun auto’s willen genieten, ongeacht de weersomstandigheden.  

De volgende plaatsen in de test worden genomen door bovengenoemde: Continental WinterContact TS 850 P en Michelin Alpin 5

Winterbandentest GTÜ/ACE 2017 in de maat 225/55 R17 

In de test, waarin de resultaten van de banden voor grotere auto's worden gepresenteerd, was Dunlop Winter Sport 5 SUV de beste.

Dunlop Winter Sport 5 SUV

Dunlop Winter Sport 5 SUV

Dat is een band die voor 4x4 auto’s bestemd is. Dit model is ontworpen om de rijveiligheid onder winterweersomstandigheden te garanderen. Een bestuurder die deze banden gemonteerd heeft is voorbereiden voor de moeilijkste omstandigheden. Een directioneel loopvlakprofiel werd voorzien met het dichte netwerk van lamellen die perfecte tractie controle garandeert en slippen voorkomt. 

Zeer goede resultaten werden ook verkregen door Goodyear UG Performance G1 en Continental WinterContact TS 850 P.

Winterbandentest auto, motor und sport 2017 in de maat 225/45 R18 

Voor de testen werden banden in de maat 225/45 R18 op BMW 430i Banden van 225/45 R18 gemonteerd en op een BMW 430i Gran Coupé gemonteerd. De eerste drie plaatsen - de winnaars van de test - zijn modellen die zeer goed bij ons bekend zijn. 

Winterbandentest Auto Zeitung 2017 in de maat 195/65 R15 

Auto’s waarop de maat 215/65 R16 gemonteerd wordt zijn zeer populaire modellen binnen de midden en hoge klasse auto’s zoals Daihatsu Terios, Honda CR-V, Mitsubishi Pajero Pinin en Volkswagen Tiguan, check de resultaten van de samenvatting die door het Duitse tijdschrift Auto Zeitung gemaakt werd. 

Winterbandentest Auto Zeitung 2017 in de maat 215/65 R16

Tests van dit jaar en vooral hun topposities behoren nu niet meer alleen tot premium banden. In de laatste ranglijsten stond veel modellen van de budgetklasse - onder andere BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV. 

De band BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV wordt door een directioneel loopvlakprofiel gekenmerkt, dat door zijn brede afvoergroeven het probleemloze rijden onder alle omstandigheden garandeert. De efficiënte waterafvoer is mogelijk dankzij goed geplaatste kanalen en dit model is ook zeer stil tijdens het gebruik.  

BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV

BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV

Koop banden BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV