Wanneer moet ik winterbanden monteren?

  • Auteur: OPONEO.NL

De montage van winterbanden moet uitgevoerd worden als de temperatuur overdag lager is dan 7°C.

Bij de eerste nachtvorst kun je je al overtuigen van de voordelen van winterbanden. Hoewel de temperatuur overdag in deze periode meestal hoger is, is het de moeite waard om een bandenwissel te overwegen. Kijk niet naar de gemiddelde etmaaltemperatuur, omdat 's ochtends vroeg of 's avonds laat de temperatuur kan dalen tot onder 0°C.

De markt voor winterbanden ontwikkelt zich bijzonder dynamisch.

Winterbanden zijn opgebouwd uit een rubbermengsel dat aanzienlijk verschilt van het rubbermengsel dat wordt toegepast in zomerbanden. Zijn eigenschappen zorgen voor maximale prestaties bij lage temperaturen en voldoende elasticiteit van de constructie. Ook het loopvlak van winterbanden is anders dan dat van zomerbanden. Het heeft diepere groeven en is daardoor uitstekend in staat om de sneeuw en sneeuwmodder die je vaak tegenkomt op winterse wegen, af te voeren.

De bredere groeven zijn niet het enige verschil in bouw tussen zomerbanden en winterbanden. In winterbanden worden meer insnijdingen (lamellen) toegepast waardoor de remweg op aangereden sneeuw en gladde wegoppervlakken kort is.

Zoekt u winterbanden met veelzijdige prestaties? Bekijk:

Nokian WR A3
Goodyear Ultra Grip 9
Continental ContiWinterContact TS850

ContiWinterContact TS850

Lees meer: https://www.oponeo.nl/banden-model/continental-contiwintercontact-ts850
De inhoud hierboven is het exclusieve eigendom van Oponeo.pl SA
ContiWinterContact TS850

Lees meer: https://www.oponeo.nl/banden-model/continental-contiwintercontact-ts850
De inhoud hierboven is het exclusieve eigendom van Oponeo.pl SA

De Goodyeargroep gebruikt als een van de weinige bandenproducenten de nieuwste generatie driedimensionale lamellen toe (de 3D-BIS-technologie). Dit garandeert comfortabel rijgedrag onder winterse omstandigheden en veiligheid op het allerhoogste niveau. De bijzonder goede rijeigenschappen zijn gegarandeerd door een hogere insnijdingsgraad van het loopvlak en betere stijfheid van de profielblokken. Dit heeft positieve invloed op gelijkmatige slijtage van de banden, de grip en tractie onder verschillende weersomstandigheden.

Om in de drukke tijd lange wachttijden bij bandenservicebedrijven te voorkomen, beveelt de Goodyeargroep aan om winterbanden al in oktober te monteren (rekening houdend met de heersende weersomstandigheden). Dit heeft nauwelijks invloed op de bandenslijtage en biedt gebruikers de mogelijkheid om comfortabel en snel gebruik te maken van de diensten van een geautoriseerd bandenservicebedrijf.

Wat vindt u over dit artikel?
Beoordeel ons

Bedankt
Voeg commentaar toe
(Let op: de inhoud van de geplaatste berichten wordt gemodereerd)

  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners