De winter is een tijd waarin de automobilist altijd volledig geconcentreerd moet zijn. Dat kan soms nog te weinig zijn gezien de uitdagingen die dit seizoen ons biedt. Regen, sneeuw en ijzel vereisen de beste winterbanden om de veiligheid onder alle omstandigheden te kunnen waarborgen. Bekijk welke winterbanden in maat 215/55 R16 worden aanbevolen door onze eigen klanten en kies het ideale product voor jouw behoeften.

De beste winterbanden in de maat 215/55 R16 volgens bestuurdersDe winter is een echte testcase voor iedere band.

Wanneer moet je de winterbanden erop laten zetten?

Het grenspunt is verondersteld op een temperatuur van 7°C graden. Zodra het kwik hieronder daalt, is het een goed moment om over te gaan op winterbanden. Natuurlijk is dit geen keiharde wet. Wanneer je vaak 's ochtends vroeg of 's avonds laat onderweg bent, ligt de temperatuur lager dan het dagelijks gemiddelde en moet je al wat eerder wisselen.

De beste winterbanden in maat 215/55 R 16 volgens automobilisten

Maat 215/55 R16 behoort tot de populairste op de weg. Hij wordt standaard gemonteerd op auto's als een Ford Mondeo, Opel Signum, Vectra C, Audi A4 en A6, Citroën C4 en C5, VW Passat, Peugeot 308, 406 en 5008 en Ford Focus. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze maat onze ranglijst heeft gehaald. Welke banden van deze grootte zijn door onze klanten onderscheiden?

Model band:
Gemiddelde beoordeling van automobilisten*:
5,7
5,5
5,45
5,35
5,3

*De ranking is tot stand gekomen op basis van beoordelingen van klanten van Oponeo tussen januari 2019 en oktober 2020. Daarbij is een schaal van 1 tot 6 gebruikt. In het overzicht staan alleen modellen die een zeker minimumaantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten die worden getoond op de website van onze winkel kunnen verschillen van die in het overzicht, omdat de hier getoonde cijfers alleen betrekking hebben op maat 215/55 R16.

Michelin Alpin 6 – Franse kwaliteit in de strijd tegen de winter

De eerste plaats van het overzicht is op basis van de recensies van onze klanten voor de Michelin Alpin 6. Het zal geen verassing zijn dat de hoogste plaats wordt ingenomen door deze Franse premium producent. Michelin is ten slotte een van de beste en meest innovatieve bedrijven op de markt. Haar producten hebben hun sporen al lang verdiend onder de moeilijkste omstandigheden en dat geldt ook voor de nieuwste vertegenwoordiger uit de Alpin-serie.

De buitengewoon goede prestaties en grip zijn te danken aan het Traction Booster Compound. Deze heeft als taak om de rijeigenschappen te waarborgen naarmate het rubber slijt. Zo zal de band ongeacht het aantal afgelegde kilometers altijd de controle over het voertuig in de sneeuw garanderen.

De grootste revolutie in de Alpin 6 is echter de Evergrip-technologie. Deze komt neer op het gebruik van unieke groeven, die stapsgewijs open gaan naarmate het loopvlak slijt. Zo verlies je ondanks het afslijten van de rubberlaag lange tijd geen prestaties.

Naar onze mening is de Michelin Alpin 6 een van de interessantste opties uit het premium segment, met een zeer lange levensduur en grote veiligheid voor alle inzittenden. Wat zeggen onze klanten erover?

Jullie mening:

Johanne

Ik kan Michelin echt aanraden. Ik rijd al voor de tweede keer op hun winterbanden en ik ga niet meer van merk wisselen.
Ik voel me er veilig mee op de weg.

Stef

Eindelijk een band die mijn grote auto ideaal laat sturen. Voorheen had ik te weinig controle en comfort maar deze band houdt mijn auto bijna vanzelf op de weg.

Thomas

Ik rijd vooral in de stad, maar ook wel eens over langere routes. De banden zijn uitstekende op droog en nat wegdek. In de diepe sneeuw doen ze het voorbeeldig. IJs en sneeuwmodder vindt-ie iets lastiger. Toch heeft deze band wat mij betreft geen zwakke punten. Oneffenheden worden mooi geabsorbeerd. Een veilige aankoop.


Nokian WR Snowproof

De tweede plek in de ranking is ingenomen door een band van een fabrikant die wordt gezien als een echte expert op het gebied van de zwaarste omstandigheden. Het Finse Nokian was de bedenker van de eerste winterband en is tot op de dag van vandaag een van de beste producenten voor dit zware seizoen.

De WR Snowproof is ontworpen volgens een heel nieuw concept, genaamd Alpin Sense Grip. Het doel is om de band geschikt te maken voor een breder temperatuurbereik. Dit is het antwoord van de Finnen op het veranderende Europese klimaat, waar dagen van strenge vorst steeds vaker worden vervangen door warmere regenachtige dagen. Met dit in het achterhoofd zijn het rubbermengsel en de plaatsing van de blokken en groeven op het loopvlak veranderd, zodat ze beter bestendig zijn tegen blokkeringen.

Daarnaast beschikt deze band over tal van erkende oplossingen zoals de Snow Claws, die een beproefd wapen zijn tegen sneeuw, en de Silent Sidewall Technology, die het lawaai onderweg binnen de perken houdt. Dit alles zorgt er samen voor dat de WR Snowproof niet teleur zal stellen en volledig aanspraak maakt op een hoge positie in onze lijst. Eens kijken wat de weggebruikers er zelf van vinden:

Jullie mening:

Nico

Heel goede en vooral stille winterbanden. Ik rijd veel over de snelweg en ook bij hoge snelheden word ik niet moe van het geluid. Voorheen had ik winterbanden van Dayton, die luider waren waardoor ik sneller moe werd en meer pauzes moest houden. Winterbanden van Nokian zijn ideaal voor de snelweg, ongeacht de weersomstandigheden. Ze kunnen ook erg goed overweg met sneeuwmodder in de bergen. Ik heb er meer dan 10 duizend km op afgelegd en ben dik tevreden.

Philip

Ik ben de gelukkige bezitter van twee sets Nokians, voor mijn twee auto's. Na het testen van de WR D4 op mijn Citroën wist ik dat ik deze winter alleen nog Nokian zal overwegen voor mijn Ford. Ik heb gekozen voor de opvolger van de WR, dus de Snowproof. Ondanks de milde winter heb ik ze op vakantie kunnen testen in de besneeuwde Alpen en ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. De remweg was kort op droog, nat en besneeuwd wegdek. Ik was nog het meest verrast door het behoud van de tractie in de bochten met 5 cm sneeuwmodder.

Peter

Ik heb opnieuw voor Nokian gekozen en daar ben ik erg blij om. Ik raad deze banden zeker aan.


Kormoran Snow

De Kormoran Snow is de tweede band in dit overzicht van de stal van Michelin, dit keer gericht aan mensen die op zoek zijn naar een iets voordeliger optie. Het Poolse merk Kormoran profiteert volop van de samenwerking met de Franse gigant, wat deze economy banden tot een populaire keuze onder Europeanen maakt. Hoe verovert deze band de harten van automobilisten?

Vooral door de uitstekende uitvoeringskwaliteit en erkende technologische oplossingen. De Snow bevat een modern directioneel loopvlak met verbrede, onregelmatige afvoerkanalen. Dit profiel is uitermate geschikt in de strijd tegen water, sneeuw en modder op de weg. Bovendien kon het maximale aantal randen op het bandoppervlak worden verhoogd, wat voor meer tractie zorgt op gladde wegen.

Het compound op basis van natuurlijk rubber, roet en hoogwaardige silica behoudt zijn elasticiteit zelfs bij lage temperaturen. Als je op zoek bent naar een voordelige oplossing met evenwichtige prestaties en zekere sturing, kun je rustig voor Kormoran gaan. Zijn automobilisten het hiermee eens?

Jullie mening:

Arno

Op deze banden is mijn auto goed stuurbaar. Het loopvlakprofiel is erg mooi en functioneel. De banden doen het goed op natte en besneeuwde wegen.

Kees

De band is bestendig en solide, met goede kwaliteit grondstoffen. Tijdens het manoeuvreren en remmen blijft de auto in het spoor en trekt deze niet opzij. De banden hebben goede grip in de sneeuw en op nat wegdek. Een aanrader.

Stefan

De banden houden de auto goed op de weg, of je nu bij droog of nat weer rijdt.
Strange
Ik kan ze aanbevelen. Ik heb ze op vakantie getest in de bergen en vind ze erg goed. Volledige controle over het stuur.


Kleber Krisalp HP3

De Kleber Krisalp HP3 is een ander model uit de Michelinfamilie, dit maal uit de middenklasse. Hoewel deze band al enkele seizoenen verkrijgbaar is op de markt, krijgt deze onafgebroken uitstekende beoordelingen van zowel experts als gebruikers. Het Franse Kleber geniet een goede reputatie onder automobilisten die op zoek zijn naar de ideale balans tussen prijs en kwaliteit.

De ontwerpers hebben bovenal gezorgd voor de veiligheid onder de zwaarste omstandigheden in het winterseizoen. Daarom is gekozen voor een special directioneel loopvlak met het Toboggan-geulsysteem. Dit profiel vermindert het risico op slippen tijdens contact van de band met de sneeuw of modder, en voorkomt aquaplaning. Met het oog op rijden bij temperaturen onder nul is er ook een rubbermengsel gebruikt op basis van functionele elastomeren, waardoor de remweg op verijste wegen veel korter is.

De Kleber Krisalp HP3 is niet alleen een veilige maar ook een erg zuinige band. Het nieuwe compound en de geoptimaliseerde loopvlakindeling zorgen voor een aanmerkelijke verlaging van de rolweerstand en dus minder brandstofverbruik. Wordt dit bevestigd door onze klanten?

Jullie mening:

Christiaan

Ik heb pas 2500 km op deze banden afgelegd dus ik kan nog niet alle eigenschappen goed beoordelen. Ik ben echter zeer tevreden over de tractie en de heerlijke stilte.
Geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Raoul

Goede winterbanden, zowel met als zonder sneeuw. Na mijn bandenwissel ben ik in Italië geweest in de bergen. Uitstekende ervaringen gehad.

Jaap

De banden laten de auto goed sturen en zijn stil. Ik heb twee stuks gekocht en koop voor de volgende winter een tweede set voor de andere as. Een 100% aanrader.


Nokian WR D4

De ranking wordt voltooid door nog een band van de Finse premium fabrikant. De Nokian WR D4 heeft vanaf de eerste dag de aandacht getrokken van bijna alle experts in de branche en automobilisten die op zoek zijn naar een betrouwbare band voor alle winterse uitdagingen. Niet zonder reden komt deze band zeer vaak voor in de ranglijsten op basis van beoordelingen van onze klanten. Wat staat er achter dit enorme succes?

De tot in de puntjes uitgewerkte constructie, die is afgestemd op het Europese klimaat. Dit zorgt ervoor dat weggebruikers ongeacht de weersomstandigheden altijd weet dat zijn banden hem niet in de steek zullen laten. De band is voorzien van een modern directioneel loopvlak met brede centrale rib en een zeer dicht netwerk van sneeuwlamellen. Dit profiel garandeert grip op winterse wegen.

Een onomstotelijk voordeel van de WR D4 is het speciale rubbermengsel Twin Trac Silica, met natuurlijk rubber, silica en koolzaadolie. De ideale proporties van deze bestanddelen zorgen ervoor dat de band al zijn eigenschappen behoudt, zelfs bij intensieve vorst. Dit is ook van invloed op de levensduur; de band gaat veel langer mee.

Noemenswaardig is ook de Silent Sidewall-technologie, die ook in het eerdergenoemde Snowproof-model is gebruikt.

Jullie mening:

MiMad 89

Ik heb deze banden niet voor het eerst maar heb ze al op 4 auto's gehad. Mijn hele familie rijdt er zelfs op. Ik ben nog nooit teleurgesteld door Nokian, of ik ze nu op mijn 4x4 had of een auto met enkele asaandrijving. Nu zitten ze om de wielen van mijn Subaru XV, Volvo V70 en Suzuki Ignis. In geval van de 4x4 doen ze het overal uitstekend, van sneeuw en modder tot regen. Op mijn Volvo zijn ze iets minder, wellicht omdat deze alleen voorwielaandrijving heeft en nogal oud is (bijna 20 jaar). De banden zijn geweldig op het droge maar kunnen bij gladheid een beetje spinnen. In de bochten doen ze het geweldig en tijdens het inhalen hoef je niet te stressen, hoewel je altijd voorzichtig moet blijven.
Ik geef deze band een 5 van de 6, en voor mijn 4x4-auto de maximale score.

Yvonne

Ik heb een heel winterseizoen op deze banden gereden en ze deden het geweldig onder alle omstandigheden. Ik kan ze van harte aanbevelen.

Nadine

Ik ben heel tevreden met deze aankoop. Oponeo heeft ze binnen de beloofde termijn geleverd. Geweldige banden. Ze houden mijn auto zeer goed op de weg. Water- en sneeuwafvoer voorbeeldig. Ze zijn ook erg stil.

Weet je niet of maat 215/55 R16 op jouw auto past?
Maak gebruik van onze bandenconfigurator