Wil je zomerbanden in maat 155/80 R13 kiezen en vraag je je af welke aan al jouw verwachtingen zullen voldoen? Dan moet je absoluut bekijken welke modellen door automobilisten het meest zijn gewaardeerd. Hieronder presenteren we een overzicht. Kies voor banden die bij zowel bij je auto als je rijstijl passen.

Bekijk welke zomerbanden de gebruikers van de website Oponeo.nl hebben gekozenBekijk welke zomerbanden de gebruikers van de website Oponeo.nl hebben gekozen.

Als je nog geen zomerbanden hebt gekozen, gebruik dan de website Oponeo, de grootste database met beoordelingen van banden in Nederland. Dit is een ideale kennisbron waarin je veel praktische informatie vindt, waaronder recensies die zijn geschreven door automobilisten zelf. Die komen ongetwijfeld goed van pas bij het nemen van dit belangrijke besluit voor je eigen veiligheid en die van je naasten. Om het zoeken naar de ideale zomerband makkelijker te maken hebben we een top 5 opgesteld van de best beoordeelde en meest gekozen modellen in maat 155/80 R13.

Banden in deze maat kom je tegen op auto's als Chevrolet Aveo, Fiat Panda, Ford Escort, Honda Civic, Mazda 323, Opel Astra, Seat Ibiza, Toyota Corolla, VW Jetta.

De beste zomerbanden in maat 155/80 R13 volgens de gebruikers van OPONEO

ModelGemiddelde score*
Uniroyal RainExpert 35,5
Fulda ECOCONTROL5,4
Barum Brillantis 24,9
Dębica Passio 24,8
Laufenn G Fit EQ4,8

* De beoordelingen zijn verzameld in de periode 1.01.2018-1.01.2020. Er wordt een beoordelingsschaal van 1-6 toegepast, waarbij 6 de hoogst mogelijke beoordeling is. Bij een gelijke score is het aantal recensies doorslaggevend.

Uniroyal RainExpert 3 (gemiddelde beoordeling 5,5) 

De Uniroyal RainExpert 3 is een universele band uit het middensegment die bestemd is voor personenauto's. Hij biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het merk is onderdeel van het mondiale concern Continental Group en specialist in banden voor het rijden op nat wegdek.

Hier volgen een aantal van de nieuwste meningen over de Uniroyal RainExpert 3:

 • Zeer goede band, zeer goede rijeigenschappen, zowel bij lage temperaturen in het vroege voorjaar als op hete zomerdagen. Bijzonder goede grip op zowel droge als natte wegoppervlakken. – Hubert

 • Ik heb nog maar 10.000 km op deze banden gereden, maar ik kan je vertellen dat het echt superbanden zijn, het lijkt wel of ze kleven op nat wegdek, ik heb veel scherpe bochten gereden met hoge snelheden en de auto is nog nooit in een slip geraakt. – DavidHet asymmetrische loopvlak is ontworpen om het contact van de band met de weg te verbeteren. Voor een chauffeur is deze band een garantie voor goede bestuurbaarheid van de auto op elk wegdek, zowel droog als nat. Verder zorgt de lagere wrijving voor een lagere rolweerstand en dat voel je in je portemonnee. 

Fulda ECOCONTROL (gemiddelde beoordeling 5,4) 

De Fulda ECOCONTROL is een band uit de middenklasse die is gemaakt voor chauffeurs die vooral waarde hechten aan betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Hij is bestemd en aanbevolen voor personenauto's.

Wat vinden de klanten van Oponeo van de Fulda ECOCONTROL?

 • Ik heb zowel voor het winter- als het zomerseizoen Fulda-banden gekocht bij Oponeo en ik ben erg tevreden. In de winter had ik geen enkel probleem met wegrijden op sneeuw en nog minder in natte sneeuwmodder. Stabiel rijgedrag, ook in de bochten. – Robert

 • Ik had al verschillende soorten banden geprobeerd, maar heb uiteindelijk gekozen voor de Ecocontrol. Ik moet zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben, ik ben zelfs zeer positief verrast. De banden zijn inderdaad erg stil (je hoort alleen de randen :). Ze dempen hobbels uitstekend en zijn bijzonder stil en uitzonderlijk zacht. Ik had ook de gelegenheid om ze in de regen te testen en ze gedragen zich inderdaad fantastisch op nat wegdek. – ArthurDe Fulda ECOCONTROL is zo milieuvriendelijk mogelijk ontworpen. Daarvoor is er een speciaal rubbermengsel gebruikt dat de rolweerstand vermindert, waardoor je op brandstof bespaart. Het asymmetrische loopvlak garandeert optimale prestaties en veiligheid op alle soorten wegoppervlakken.


Barum Brillantis 2 (gemiddelde beoordeling 4,9) 

De Barum Brillantis 2 is een allrounder uit de economische klasse en ideaal voor compacte en middenklasse auto's. Barum is momenteel de grootste bandenproducent van Tsjechië. Het bedrijf is onderdeel van het internationale Duitse concern Continental dat banden produceert voor personenauto's, vrachtwagens, bussen en landbouwmachines.

Bestuurders bevelen de band Barum Brillantis 2 aan:

 • De band is stil, heeft een lage rolweerstand en remt bovendien heel lekker, vooral op nat wegdek.– Theo
   
 • Opnieuw hebben we set Barum-banden gebruikt voor onze auto's - ze zijn van zeer goede kwaliteit en bijzonder duurzaam. Ze hebben een goede tractie op verschillende oppervlakken. – Richard

 • Ik heb geen problemen gehad met deze banden, niet op een droog wegdek en ook niet op een nat wegdek. De band heeft een perfecte grip op de weg. Het loopvlakprofiel is ok. Veroorzaakt niet overmatig veel herrie tijdens het rijden. Ik raad deze geweldige band voor een lage prijs absoluut aan. – Wesley


Het asymmetrische loopvlak zorgt voor een bijzonder goede grip, zowel op een droog als op een nat wegdek. De Barum Brillantis 2 beschikt over de technologie Barum Belt System, waardoor de band vele kilometers meegaat, met behoud van een goed tractieniveau. Een ander groot voordeel van dit model is het lage geluidsniveau, waardoor het rijcomfort groter wordt. De bestuurder kan zo nog meer genieten van zijn ritten.

Dębica Passio 2 (gemiddelde beoordeling 4,8) 

De Dębica Passio 2 is een band uit de economyklasse voor personenauto's. Het model is perfect voor chauffeurs voor wie comfortabel en zuinig reizen het belangrijkste is. Het model zorgt voor stabiele besturing onder alle omstandigheden. Het garandeert grip op zowel hete als regenachtige dagen.

De klanten van Oponeo hebben de volgende mening:

 • Ik zocht goedkope en goede banden en aangezien ik al een aantal jaren banden van Dębica koop, besloot ik ook deze keer weer banden van dit bedrijf aan te schaffen. De keuze is gevallen op de Passio 2 en ik zal eerlijk zeggen dat ik tevreden ben. De banden presteren beter dan je zou verwachten als je afgaat op de verschillende meningen op websites. Wat mij betreft maken ze echt heel weinig geluid, maar de banden zijn ook niet breed. Als het gaat om rijden over droog en nat terrein zijn ze in staat te verrassen - uiteraard positief. – realist_1

 • De Passio2 heeft een goede indruk op mij gemaakt, want de prijs-kwaliteitsverhouding is echt uitstekend :). Tot nu toe heb ik nog geen enkel probleem gehad, de banden hebben goede grip en ik heb nog geen grote slijtagesporen kunnen ontdekken. –  trots


Dit model wordt gekenmerkt door langzame en gelijkmatige slijtage van het loopvlak. De geoptimaliseerde contour zorgt ervoor dat de druk over de gehele breedte gelijkmatig is zodat de band langer meegaat. Het symmetrische profiel van de bovenste rubberlaag garandeert optimale parameters op elk type wegoppervlak. Vergeleken met eerdere modellen uit deze serie heeft de Passio 2 een loopvlakprofiel en rubbermengsel die een stuk geavanceerder zijn.

Laufenn G Fit EQ (gemiddelde beoordeling 4,8) 

De Laufenn G Fit EQ is een band uit de economyklasse die wordt aanbevolen door 98% van de gebruikers van Oponeo. Laufenn maakt deel uit van het Koreaanse concern Hankook, een van 's werelds grootste bandenproducenten. Het bedrijf biedt vooral budgetoplossingen, die duurzame prestaties koppelen aan een redelijke prijs.

Er zijn veel positieve meningen van tevreden chauffeurs:

 • Op deze banden is de besturing van de auto zeer stabiel. Het gedrag in bochten is zeer veilig, zoals het hoort. Je voelt de zekere besturing. – Niels

 • De banden doen het goed op droge wegen. In bochten blijft de auto goed in het spoor. Ze presteren verbazingwekkend goed op nat wegdek tijdens het rijden en remmen. – Marco

 • Op een harde (droge en natte) ondergrond houdt de band goed stand. Hij raakt niet oververhit en zorgt voor fantastische tractie. Ondanks het hoge profiel trekt hij niet naar buiten in bochten. Off-road houdt hij zich goed, hoewel hij een beetje te hard is voor modder en nattigheid. Een fijne en economische band voor 4x4-aandrijving met bijzonder fatsoenlijke parameters. – Willem


De Laufenn G Fit EQ heeft een asymmetrisch loopvlak dat goede prestaties garandeert, zelfs bij veranderlijke weersomstandigheden. Zijn profiel is geoptimaliseerd, zodat het geluid van het rollen van de band wordt gedempt. De Laufenn G Fit EQ is bestand tegen allerlei mechanische beschadigingen en daardoor uitzonderlijk duurzaam.


Hoe kies ik de ideale banden?  

Let bij het kiezen van banden op de etiketten. Ze maken het ongetwijfeld makkelijker om het ideale model voor je auto te vinden. Ze zijn nuttig omdat ze de bestuurder informatie geven over o.a. de veiligheid en grip bij rijden op nat wegdek. Je leest ook gegevens af over het buitengeluid en de rolweerstand. De etiketten op de banden zijn ingevoerd door de Europese Unie, daarom kun je erop vertrouwen dat alle parameters die erop zijn geplaatst geloofwaardig en betrouwbaar zijn.

Een volgende stap in de selectie van de juiste banden is het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen, bv. uit tests die door auto-organisaties zijn uitgevoerd, zodat je de banden gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat alles klopt en kun je je keuze probleemloos op die gegevens baseren. Het is ook een goede zet om online commentaren te lezen. Hier kun je profiteren van de meningen van andere chauffeurs die beschikbaar zijn op het Oponeo-portaal. Dankzij de opmerkingen en overwegingen van andere bandengebruikers is het makkelijker voor jou om de ideale band voor je auto te vinden.