De winter nadert met rasse schreden. De dagen worden korter en in plaats van zon kregen we steeds meer te maken met regen en vorst. Welke banden moet je kiezen om veilig de weg op te kunnen onder zulke weersomstandigheden? Bekijk hoe bestuurders als jij de afzonderlijke modellen beoordelen, en je zult vast en zeker de juiste beslissing nemen! 

Op onze website vind je meer dan honderdduizend beoordelingen. Deze vormen een waardevolle informatiebron voor alle mensen die de aankoop van banden overwegen maar niet weten welke ze moeten kiezen.

De beste winterbanden maat 185/65 R15

De beste winterbanden maat 185/65 R15

Banden maat 185/65 R15 worden onder meer gemonteerd op modellen als Alfa Romeo 147, 156, BMW 3-serie, Audi 100, 80, A4, Dacia Lodgy, Logan, Sandero, Fiat Punto, Punto Evo, Honda Accord, Peugeot 207, 208, Hyundai i30, Mazda 626, Mercedes A-klasse, C, Nissan Almera, Primera, Citroen C3, Xsara Picasso, Opel Astra, Volvo V40, V70, S40.

Weet je niet welke maat op jouw auto past? Gebruik de bandenconfigurator!

 

De beste 185/65 R15-banden volgens bestuurders

Modelo de neumático

Valoración*


1. Dunlop SP Winter Response 2
 

5,4   (bekijk beoordelingen)

2. Goodyear Ultra Grip 9
 

5,4   (bekijk beoordelingen)

3. Nokian WR D3
 

5,3   (bekijk beoordelingen)

4. Michelin Alpin A4
 

5,3   (bekijk beoordelingen)

5. Nokian WR D4
 

5,3   (bekijk beoordelingen)

*Stand per september 2018. De banden worden beoordeeld met een cijfer van 1 t/m 6, waarbij 6 het beste cijfer is.

 

1. Dunlop SP Winter Response 2

Dunlop SP Winter Response 2

Dunlop SP Winter Response 2

Op de eerste plaats staat de Dunlop SP Winter Response 2, die een prachtig gemiddeld cijfer van 5,4 heeft behaald. Het model onderscheidde zich op het gebied van zuinig rijden en veiligheid onder moeilijke, winterse omstandigheden. Bestuurders die de SP Winter Response 2 gebruiken, prijzen bovenal de grip.

 

Dunlop SP Winter Response 2 in maat 185/65 R15

 

Wat zeggen onze gebruikers?

  • Droog en nat wegdek: ideale wegligging. Zelfs op onregelmatig terrein ligt de auto goed in de bochten. Zeer goede remkracht op natte en droge wegen. (Sikor)

  • Dit is het eerste seizoen dat ik erop rijd, en ik ben uitermate tevreden. Ze bleken bestendig onder uiteenlopende omstandigheden: sneeuw, modder, water enzovoort. Zelfs op ijs (daarop weet je ‘t nooit) voelde ik me veilig in de auto. Ze zien er mooi uit en zo gedragen ze zich ook op de weg. Ik was het meest onder de indruk tijdens snel of plotseling remmen, waarvoor ik ze een dikke 10 geef. (Marta)

 

Wist je dat...
 

Dunlop een van de eerste banden produceerde waarmee je kon doorrijden als deze lek gingen? Dit was het model Denovo, uitgerust met DSST-systeem en op de markt gebracht in de jaren ‘70.

 

2. Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9

Deze band kreeg een score van 5,4. Voor bestuurders die op dit model rijden is het gedrag van de banden onder echte winterse omstandigheden dagelijks van groot belang. Dit is de opvolger van de populaire Ultra Grip 8, met een 4% korte remweg en betere prestaties in de sneeuw. Bestuurders die dit model hebben gekozen, bevelen het ook van harte aan anderen aan. De meeste van hen gaven te kennen dat zij met name in de stad rijden en er een gematigde rijstijl op na houden.

 

Goodyear Ultra Grip 9 in maat 185/65 R15

 

Beoordelingen van tevreden gebruikers:

  • De banden zijn zeer stil voor winterbanden. Het brandstofverbruik steeg met iets van 0,2 L/100 km (gas) dus dat is te verwaarlozen. Op droog en nat wegdek geweldig, maar het echte verschil merk je pas in de sneeuw. Ik heb verschillende banden gehad en koop vaak nieuwe omdat ik veel rijd, maar sinds een paar jaar gebruik ik Ultra Grip (sinds de 7-serie) en ik ben vooralsnog zeker niet van plan om over te stappen. (WhoSay)

  • Dit zijn alweer mijn volgende Ultra Grips. Als het om winterbanden gaat, ben ik geen voorstander van experimenteren want dat eindigt te vaak in de greppel. Een bijkomstig voordeel is dat je na 5 seizoenen nog prima op de Ultra Grips kunt rijden, terwijl sommige winterbanden al na 2 jaar de geest geven. (XXLBodzio)

 

Wist je dat...
 

Een van de belangrijkste symbolen van het merk Goodyear zeppelins uit eigen productie zijn? Vandaag de dag dienen deze hoofdzakelijk als reclame.

 

3. Nokian WR D3

 

De Nokian WR D3 is een van het vaakst door onze klanten gekozen model premiumband. De kwaliteit en betrouwbaarheid wordt benadrukt door het gemiddelde cijfer van 5,3. De Nokian D3 presteert uitstekend onder de zwaarste winterse omstandigheden. De compound blijft elastisch bij zeer lage temperaturen en dankzij de aanvullende versterking en verminderde rolweerstand voldoen de banden aan ieders eisen.

 

Nokian WR D3 in maat 185/65 R15

 

Wat zeggen bestuurders erover? 

  • Na lang nadenken en het vergelijken van vele modellen heb ik voor deze Nokians gekozen. Nu de eerste winter achter de rug is, kan ik zeggen dat ik uitermate tevreden ben. De banden leveren veel grip en zijn praktisch onverstoorbaar op nat wegdek bij temperaturen onder de 5°C. Ook in de sneeuw kunnen ze uitstekend uit de voeten en verschaffen ze veel rijcomfort. Zo zit je rustig achter het stuur. Een 105% aanrader. (Bartosz)

  • Ik heb deze set al voor de tweede keer gekocht. In mijn vorige auto heb ik er 15 duizend km mee gereden en met de nieuwe ca. zesduizend. Nooit problemen gehad. Ik rijd hoofdzakelijk in de stad en over snelwegen, maar soms ook over besneeuwde bergroutes. De band heeft een zeer goede grip, is stil en comfortabel voor alledaags gebruik, maar toont zijn ware capaciteiten pas op volledig besneeuwde, steile bergwegen! Ze zijn bovenal geschikt voor mensen die naast rijden door de stad veilig en probleemloos ‘s winters willen aankomen onder alle omstandigheden. (Piotr)

 

Wist je dat...


Het geen toeval is dat de naam Nokian lijkt op het Finse telefoonmerk Nokia? Beide merken behoorden aanvankelijk tot hetzelfde concern, maar later is Nokia verdergegaan als onafhankelijke onderneming.

 

4. Michelin Alpin A4

De best beoordeelde parameter van dit model is het rijden over droog wegdek. De Michelin Alpin A4 werd hoofdzakelijk geprezen door bestuurders die vooral in de stad rijden en er een gematigde rijstijl op na houden. Het gemiddelde cijfer van de Alpin A4 was een indrukwekkende 5,3.

De banden zorgen voor rijveiligheid onder alle omstandigheden. De optimale drukverdeling aan de binnenkant van de band garandeert langzame en gelijkmatige slijtage van het loopvlak. De verminderde rolweerstand is het gevolg van een lager bandengewicht en zorgt ervoor dat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden gereduceerd.

 

Michelin Alpin A4 in maat 185/65 R15

 

Dit zeggen Oponeo-gebruikers:

  • Een aanrader. Je betaalt wat meer aan het begin, maar tijdens gebruik verdien je dit terug. De slijtage is zo gering dat ze waarschijnlijk gerust 3 winters meegaan. De vorige Michelins heb ik 8 winters lang gebruikt op een Citroën C3 en ook toen was het productiejaar de enige indicator voor vervanging. (Greg)

  • De banden gedragen zich goed in de sneeuw, zowel bij het starten als in de bochten. Remmen gaat ongelofelijk goed. Bij hoge snelheden blijft de auto stabiel. Daarnaast zijn de banden stil wanneer je door sneeuwmodder rijdt. Ook heb ik niets aan te merken op het rijden over natte wegen (Janek)

 

Wist je dat...


Het symbool van dit merk Bibendum, oftewel het beroemde Michelin-mannetje is? In 2000 werd Bibendum uitgeroepen tot beste logo aller tijden.

 

5. Nokian WR D4

Nokian WR D4

Nokian WR D4

Een premium winterband die wordt gekenmerkt door uitstekende grip onder alle omstandigheden, een aanmerkelijk verminderde rolweerstand en bovengemiddelde slijtagebestendigheid; dat is de Nokian WR D4 in een notendop.

Vanwege de uitstekende parameters en het gebruikscomfort is de Nokian WR D4 alom een populaire keuze in Europa. Rijden wordt stil, vloeiend en veilig. Klanten van Oponeo prijzen de eigenschappen door een zeer hoog gemiddelde van 5,3 toe te kennen.

 

Nokian WR D4 in maat 185/65 R15

 

Een greep uit de beoordelingen op Oponeo:

  • De banden zijn zeer stil en hun ‘zachtheid’ dempt onregelmatigheden op de weg. Toen de eerste sneeuw was gevallen, heb ik de banden een beetje uitgetest op ijzige stukken, bijv. door te versnellen tot 50km/u en plotseling hard te remmen. Ik was verbaasd door de doeltreffendheid van de banden. Het leek wel alsof ik remde op droog asfalt. Een andere keer, toen een weg in de stad ‘s ochtends verijsd was, ben ik moeiteloos een heuvel opgereden waar andere auto’s vanaf gleden. Ik kan deze banden aan iedereen aanbevelen.”  (Wojtek)

  • De banden zijn stil en precies zacht genoeg, met uitstekende tractie. Tijdens vervanging in de garage werd zowel het merk in het algemeen als dit concrete model band zeer geprezen door de monteurs. Ik kan deze banden aan iedereen aanbevelen die nog geen keuze heeft kunnen maken. Beter een paar euro’s meer uitgeven om vervolgens zeker van je zaak te zijn. Dit is mijn eerste seizoen op de banden dus over de slijtage kan ik nog weinig zeggen, maar het lawaainiveau, de grip en de zuinigheid zijn van een zeer hoog niveau. Ik ben erg tevreden.  (Mariusz)

 

Wist je dat...


Nokian-banden niet alleen Finland worden gemaakt maar ook in Rusland? De fabriek in Sint-Petersburg is een van de modernste bandenfabrieken ter wereld.

 

Hoe kies je de ideale winterbanden?

De vijf modellen die wij hierboven hebben besproken, zijn door onze klanten verkozen tot de beste winterbanden in maat 185/65 R15. Iedere band levert uitstekende prestaties, maar het belangrijkste is om de bandenkeuze af te stemmen op de persoonlijke behoeften en rijstijl.

Het is ook een goed idee om de beoordelingen van andere gebruikers te lezen en te kijken of de band is onderworpen aan tests door motorrijtuigenorganisaties en autotijdschriften. Zo kun je de opinies van bestuurders en bevindingen van experts naast elkaar leggen.

Raadpleeg ook de bij de banden meegeleverde etiketten. Hoewel deze geen concrete informatie verschaffen over winterse prestaties, kun je meer te weten komen over het geproduceerde lawaai, de brandstofefficiëntie en de remweg op nat wegdek.

Kun je niet kiezen? Bel ons dan gerust op. Onze adviseurs doen goede voorstellen en helpen je graag bij het maken van je keuze.