Alle Informatie over Banden

Hoe verleng je de levensduur van banden?

Hoe zie je hoe lang een autoband meegaat? Hoe verleng je de levensduur van de band?

Welke autobanden worden gebruikt voor Elektrische Auto's?

Elektrische auto’s winnen langzaam aan grip op de Nederlandse automarkt en dus is er een stimulans om banden te maken die meer comfort, efficiëntie en prestaties leveren. Maar waar zitten de verschillen precies?

Wanneer moet je wisselen naar zomerbanden en wanneer naar winterbanden? Een seizoensgids

Wanneer moet je wisselen naar zomer- of winterbanden? Wat is het beste moment om van banden te wisselen? Waar moet je op letten? Lees dit artikel en kom meer te weten.

Banden met witte streep voor klassieke motorfietsen

De meeste mensen herkennen motoren met banden met witte streep vast wel uit gangsterfilms. Deze banden hebben in de loop der tijd verschillende statussen gehad, maar tegenwoordig zijn de zogenaamde whitewalls weer erg gewild.

Chinese banden – de moeite waard?

Hier kunt u meer over Chinese banden lezen. U komt te weten wat de verschillen zijn tussen de banden van Europese concerns. Is het de moeite waard om Chinese banden te kopen?

Wat betekent de elektrische auto voor de autobanden?

De elektrische auto is in opkomst, maar wat betekent dit voor de autobanden? Lees hier alles over het effect van de elektrische auto op de banden.

Ranking zomerbanden 2019

Zodra het kwik weer stijgt, moet er worden nagedacht over de keuze van nieuwe zomerbanden. Om dit makkelijker te maken, hebben wij een overzicht gemaakt van banden die worden aanbevolen door toonaangevende organisaties en tijdschriften, die uitvoerige tests hebben gedaan.

Zomerbanden - nieuw in 2019

Bekijk het overzicht van nieuwe banden voor de zomer van 2019. Welke modellen zijn je aandacht waard? Onder de gepresenteerde banden vinden zowel liefhebbers van het allernieuwste als automobilisten die de voorkeur geven aan goedkopere oplossingen datgene waar ze naar op zoek zijn.

Hoe worden autobanden gemaakt?

Heb jij altijd al willen weten hoe een autoband gemaakt wordt? Lees dan dit artikel en kom erachter hoe complex het maken van autobanden is.

Biobrandstof de toekomst van het tanken?

Biobrandstof, wat is het en wat betekent het voor Nederland? Waar kan je biobrandstoffen tanken en waar worden ze van gemaakt? Lees het hier!

Kinderstoeltjes in de auto: wanneer en hoe precies?

In dit artikel lees je alles over het kinderstoeltje in de auto. Heb jij een kleine en weet je niet hoe het precies zit met dat kinderzitje? Lees dan dit artikel.

Car sharing, wat is het en wat doet het voor Nederland?

Car sharing wordt steeds populairder in Nederland en dan met name in grote steden. Wil jij wel eens een deelautop proberen of jouw auto opgeven als deelauto? Lees hier dan alles wat je moet weten om te beginnen met car sharing!

Alles dat je moet weten bij het aanschaffen van een scooter

Lees hier alles dat je moet weten over het aanschaffen van een scooter. Alles over het onderhoud van de scooter, scooterbanden en de verzekering.

De beste zomerbanden 2019 in de maat 215/55 R16 volgens bestuurders

Weet je niet welke zomerbanden voor jouw auto te kopen? Geniet van de ervaring van andere bestuurders en kies het beste model voor jouw gebruik.

De beste zomerbanden 2019 in de maat 195/65 R15 volgens bestuurders

Weet je niet welke banden in de maat 195/65 R15 je moet kiezen voor het aanstaande seizoen? Lees de samenvatting van de beste modellen die door gebruikers van ons internetportaal geprijsd werden en neem je beslissing!

De beste zomerbanden 2019 in de maat 205/55 R16 volgens bestuurders

Zoek je de beste zomerbanden in de maat 205/55 R16? Dan is dit artikel is voor jou! Zie welke modellen het meest worden aanbevolen door andere bestuurders en kijk waarom. Laat je inspireren en maak de beste keuze.

De beste zomerbanden 2019 in de maat 225/45 R17 volgens bestuurders

We hebben voor jou een samenvatting van de best beoordeelde banden in de maat 225/45 R17 door bestuurders samengesteld. Dankzij deze ranglijst kun je het beste model voor het komende seizoen kiezen.

De beste zomerbanden 2019 in de maat 195/60 R15 volgens bestuurders

In dit artikel vind je een samenvatting, die je zal helpen om de beste zomerbanden 195/60 R15 voor jouw auto te kiezen.  Zie welke modellen door andere bestuurders worden aanbevolen!

De stabilisatorstang en de rol bij de grip van het voertuig

Wat is een stabilisatorstang? Hoe beïnvloedt deze de grip van het voertuig? In dit artikel bespreken we de belangrijkste kwesties aangaande de ophanging van het voertuig.

De beste zomerbanden 2019 in de maat 185/65 R15 volgens bestuurders

We presenteren een overzicht van de door automobilisten het best beoordeelde zomerbanden in maat 185/65 R15. Bekijk welke modellen onze gebruikers aanbevelen voor het komende seizoen en maak een optimale keuze.

De beste zomerbanden 2019 in de maat 175/65 R14 volgens bestuurders

Vraag je je af welke zomerbanden in de maat 175/65 R14 te kiezen? Zie welke banden als de beste werden beoordeeld door bestuurders die bij Oponeo hun aankoop deden.

Zomer- of vierseizoenenbanden – wat kies je?

Is de aankoop van zomerbanden de moeite waard? Kun je niet beter vierseizoenenbanden kopen? Lees en kom erachter welke oplossing de beste is.

Laagprofielbanden: voor- en nadelen

Laagprofielbanden hebben een relatief lage zijkant ten opzicht van de breedte van de doorsnede. Laagprofielbanden worden meestal origineel meegeleverd bij auto's uit de hoge en middenklasse, vooral bij auto's met hoge prestaties en sportwagens.

Zomerbandentest ADAC 2019

Tijd voor de seizoenwissel van uw banden? Bekijk resultaten van de de ADAC 2019 zomerbandentests en vind het model dat het beste voor u geschikt is.

ADAC-zomerbanden test voor 2019 in de maat 185/65 R15

Bekijk de ADAC-testresultaten voor 2019 voor banden in de maat 185/65 R15. Ontdek welke banden in de tests van de Duitse organisatie het best hebben gepresteerd en kies het ideale model voor uw auto.

ADAC-zomerbandentest 2019 maat 215/65 R16

215/65 R16 is een van de populairste bandenmaten voor bestelwagens. ADAC heeft een zomerbandentest gedaan speciaal voor dit soort auto's. Bekijk de nieuwste testresultaten.

Versterkte banden: voor- en nadelen

Wat zijn de versterkte banden? Maak kennis met hun voor- en nadelen en weet in welke omstandigheden zou het goed zijn de banden aan te schaffen.

Welke rol speelt Nederland in de auto-industrie?

Nederland is geen grote speler in de auto industrie, maar draagt wel haar steentje bij. Lees hier meer over welke rol Nederland heeft op dit gebied.

Formule 1 banden van de toekomst

Bij de Formule 1 zijn de banden ontzettend belangrijk, vandaar dat er ook genoeg innovatie plaats vindt in de ontwikkeling van de F1 banden. Lees hier meer over de banden van de Formule 1.

De bijdrage van de chemie aan EACSY

EASCY is een veel voorkomende trend in de auto-industrie en staat voor elektrisch, autonoom, shared, connected en yearly updated. Maar hoe zit het met de chemie in deze trend? Lees hierover meer.

3 Belangrijke Trends die de Autoband van de Toekomst bepalen

De autobanden van de toekomst gaan er heel anders uitzien. De stillere, duurzame en aanpasbare conceptbanden zullen de huidige zomerbanden en winterbanden gevuld met lucht gaan vervangen.

Markering van de velgen – hoe lees je deze af?

De op de velgen gedrukte symbolen zullen vele bestuurders bekend voorkomen. Aan de hand van de reeks cijfers en letters kunnen we de breedte en maat van de velg aflezen evenals de wielbolling. Wat komen we hierdoor te weten?

Hoeveel weegt een band?

Lees dit artikel en kom meer te weten over bandengewicht. Welk onderdeel van de constructie weegt het meest? Zijn zware banden beter? Houdt de bandenmassa verband met de prestaties?

De levensduur van banden, oftewel de vraag: Na hoeveel tijd moeten banden worden vervangen?

Wil je dat de door jou gekochte banden je zo lang mogelijk van dienst zullen zijn? Bestuurders stellen verkopers vaak de vraag hoeveel seizoenen of kilometer hun banden mee zullen gaan. Het antwoord op deze vraag is helaas niet eenvoudig en hangt samen met zeer veel factoren, die wij hieronder kort bespreken.

Alles over EASCY en hoe dit in Nederland wordt ingezet

EASCY: Elektrisch, Autonoom, Shared, Connected en Yearly (jaarlijks updated). Dit zijn dé belangrijkste vijf trends in de auto-industrie. Lees hier alles over EASCY en hoe het in Nederland wordt ingezet.

De Hybride auto: is deze het overwegen waard?

Twintig jaar geleden waren hybride auto’s een nieuwe, onbewezen technologie. Wat als de batterijen ontploffen, of vervangen moeten worden? Kun je op de snelweg nog wel inhalen, kun je een steile helling wel aan? Sinds de introductie van de Honda Insight in 1999 is er nogal wat verbeterd in de technologie. Maar benzine blijft duur, en het milieu vraagt nog steeds om aandacht, dus de motivatie is hetzelfde gebleven.

Een klapband tijdens het rijden. Hoe te reageren?

Een klapband tijdens rijden op hoge snelheid kan tragisch aflopen. Voor de veiligheid is het goed om te weten wat je moet doen wanneer er zo’n situatie plaatsvindt, en vooral hoe je het kunt voorkomen.

Bespaar op je autoverzekering met deze vijf tips

Koop jij binnenkort een nieuwe auto? Of wil je overstappen van verzekeraar? Dan geven wij jou hier vijf handige tips om te besparen op je autoverzekering.

Hoe beïnvloeden banden het brandstofverbruik

Als je je afvraagt hoe banden van invloed zijn op het brandstofverbruik, is dit artikel aan jou gericht. Bekijk wat je moet doen zodat je auto zuinig en schoner gaat rijden.

ADAC - vierseizoenenbandentest maat 175/65 R14

De ADAC-test van vierseizoenenbanden in maat 175/65 R14 van dit jaar heeft enkele verrassingen opgeleverd. Bekijk welke banden als beste uit de bus zijn gekomen en maak een verstandige keuze!

Waarom zijn winterbanden niet verplicht in Nederland?

Nederland heeft ervoor gekozen om het gebruik van winterbanden niet verplicht te stellen, maar raadt het gebruik van winterbanden wel aan op winters wegdek. De winterbanden hebben namelijk veel voordelen op het moment dat het glad wordt én zij zijn speciaal ontworpen voor de winterse omstandigheden. Daar horen niet alleen sneeuw en ijs bij, ook bij temperaturen onder het vriespunt is het verstandiger om op winterbanden te rijden.

Winterbanden verplicht in Europa

In welke Europese landen is het verplicht om winterbanden en extra auto-accessoires te gebruiken? Lees het hier.

Bandbreedte. We verduidelijken de belangrijkste zaken

Het veranderen van de bandbreedte kan het comfort alsook bepaalde rijparameters aanzienlijk beïnvloeden,  dus de vraag rijst of het veilig is en waarom eigenlijk chauffeurs beslissen over een andere bandenmaat? In antwoord op deze vragen hebben specialisten van één van de grootste automobielbedrijven ons geholpen.

Hoe om te gaan met moeilijke winterse omstandigheden? Kettingen op wielen in plaats van spijkerbanden

Spijkerbanden zijn een goede oplossing in het geval van moeilijke winterse omstandigheden. Het gebruik ervan is echter niet altijd toegestaan, daarom wordt aan chauffeurs, die veilig willen blijven tijdens uitzonderlijk ongunstig weer, vaker aanbevolen om sneeuwkettingen te gebruiken.

Hoe winterbanden klaar te maken voor het seizoen?

Controleer uw winterbanden. Ontdek waar u op moet letten.

20% meer files in 2018! Wat voorspelt dit voor de winter?

Begin oktober 2018 meldde de ANWB dat de filezwaarte op de Nederlandse wegen met maar liefst 13% toegenomen is ten opzichte van het derde kwartaal in 2017. Dit nieuws volgde het bericht uit juli op, waarin al een stijging van 20% te zien was waarbij de eerste zes maanden van 2018 tegen de eerste zes maanden van 2017 afgezet werden.

Winterbanden - geschiedenis

Winterbanden waren vroeger niet zo populair dan nu.Met betrekking tot hun gebruik geloofden er in het begin maar een paar mensen in.Hoe is het gebeurd dat de meeste chauffeurs ze nu gebruiken ?

Alles wat je moet weten over het reservewiel

Een reservewiel is niet verplicht in Nederland, maar is het toch verstandig om er één bij je te hebben? Lees hier meer over de alternatieve zoals het thuiskomertje en de autoband reparatieset.

Nieuwe of Tweedehands Velgen: Welke afwegingen moet je maken?

Als je weer nieuwe velgen nodig hebt, waar kun je dan het beste voor kiezen? Nieuwe velgen zijn vaak peperduur, maar hebben zo hun voordelen. Tweedehands velgen zijn goedkoper, maar hebben zo hun nadelen. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je weten waarop je moet letten. Dat geldt zowel voor de nieuwe als voor de gebruikte velgen.

De beste winterbanden in de maat 225/45 R17 door bestuurders

Welke winterbanden maat 225/45 R17 worden het best beoordeeld door bestuurders? Lees dit artikel en kom meer te weten!

De beste winterbanden in de maat 185/65 R15 volgens bestuurders

Weet je niet welke banden je moet kiezen voor het aankomende winterseizoen? Bekijk welke modellen het beste zijn beoordeeld door andere bestuurders. Dankzij de opinies van Oponeo-gebruikers hebben we een ranking van winterbanden kunnen maken. Kies het model dat aan jouw verwachtingen voldoet.

De beste winterbanden in de maat 195/65 R15 volgens bestuurders

Wil je winterbanden maat 195/65 R15 kopen maar weet je niet welk model je moet kiezen? Lees dit artikel en kom erachter welke het beste worden beoordeeld door andere bestuurders.

De beste winterbanden in de maat 195/60 R15 volgens bestuurders

In dit artikel vind je een overzicht dat je helpt om de beste winterbanden maat 195/65 R15 voor jouw auto te kiezen. Lees welke modellen andere bestuurders aanbevelen!

De beste winterbanden in de maat 215/55 R16 volgens bestuurders

Als je je afvraagt welke winterbanden je voor jouw auto moet kiezen, check onze lijst! We hebben een lijst van de, door onze klanten als best beoordeelde winterbanden, voorbereid. 

De beste winterbanden in de maat 175/65 R15 volgens bestuurders

Ben je eigenaar van een auto die rijdt op winterbanden maat 175/65 R15? Lees dit artikel en ontdek welke modellen je het best kunt kopen.

De beste wintermodellen maat 205/55 R16 van 2018/2019 volgens ADAC

Bekijk de prestigieuze ADAC-testresultaten van dit jaar voor maat 205/55 R16. Ontdek welke modellen het beste uit de bus komen en kies de ideale banden voor jouw auto.

De beste wintermodellen maat 175/65 R14 van 2018/2019 volgens ADAC

Bekijk voordat je nieuwe winterbanden kiest welke modellen worden aanbevolen door prestigieuze motorrijtuigenorganisaties. De Duitse autoclub ADAC heeft winterbanden maat 175/65 R14 getest en een overzicht gemaakt van de banden die het beste presteren onder alle omstandigheden.

ADAC Winterbandentest 2018/2019

In dit artikel vind je aanwijzingen hoe je de resultaten van de bandentest van de gerenommeerde organisatie ADAC moet aflezen.

Alles over de ANWB winterbandentest

Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe auto's uitgerust met all-season banden die zijn ontworpen om “goed” te functioneren onder de meeste omstandigheden- “goed” maar nooit uitstekend. Met de naderende winter en het wintersportseizoen zal er de nodige aandacht aan de speciale autobanden voor dit jaargetijde besteedt worden: de winterband.

De Toekomst van Tesla

Van een kleine start-up in Silicon Valley tot één van de beroemdste en meest opwindende bedrijven ter wereld: Elon Musk’s elektrische auto Tesla.

Hoe veilig zijn zelfrijdende auto’s?

Enige tijd geleden werden we opgeschrikt door verontrustende berichten over autonome auto’s die dodelijke ongevallen hadden veroorzaakt in de Verenigde Staten. In maart 2018 kwam een 49-jarige vrouw in Arizona om het leven toen een test Uber haar aanreed.

Vliegende auto's: Toekomst of Fantasie?

Je ziet het vaker in het nieuws, de toekomst is om de hoek! De zelfrijdende auto’s zijn al een feit maar nu horen we dat vliegende auto’s ook een entree gaan maken. Maar is dit wel reëel? Lees het hier!

Hoe 'groen' is het produceren van de EVs?

Elektrische auto's worden aangeduid als een 'groene' oplossing als tegenhanger van de benzine auto's, maar is het produceren van EV's wel groen?

Een Allesomvattende Gids over Zelfrijdende Auto’s in Nederland

De laatste 2 jaren staan de media bol van nieuws over de ontwikkeling van de autonome auto. Haantje de voorste in de media is uiteraard Elon Musk, die de geschiedenis in wil gaan als de ondernemer die de autonome auto introduceerde.

Alles over Waterstof: Hoe werkt een waterstof auto?

Vloeibare waterstof is een zeer milieuvriendelijk alternatief voor benzine of diesel en dat maakt het interessant als duurzame brandstof. Als je ook benieuwd bent of waterstof de brandstof van de toekomst is en of de waterstofauto ook in Nederland populair gaat worden, lees dan even verder.

Elektrische auto’s in Nederland

Je ziet ze af en toe rijden op de Nederlandse wegen: elektrische auto’s. En dat geeft meteen al aan dat deze EV’s nu nog niet echt het straatbeeld in Nederland bepalen. 

Max Verstappen - Nederlandse F1 protegé

Ben jij ook al zo'n fan van de Formule 1? Dan ben jij zeker bekend met Max Verstappen! In dit artikel geven wij jou een kijkje in het leven van Max als Formule 1 coureur.

Smart mobility: wat is het en hoe ziet dit eruit voor Nederland?

Heb jij je altijd al afgevraagd wat smart mobility nu is en hoe het in Nederland wordt toegepast? Lees hier dan alles over smart mobility in Nederland.

Hoe belangrijk zijn de banden in de Formule 1?

Vraag jij jezelf wel eens af hoe die Formule 1 wagens met al die snelheid op de weg blijven? Het antwoord is: de autobanden! Lees hier alles over de verschillende type autobanden en strategiën van de Formule 1

Zelfrijdende auto's: is Nederland hiervoor geschikt?

Is Nederland geschikt voor zelfrijdende auto's? In dit artikel lees je alles over de zelfrijdende/autonome auto en hoe de toekomst van deze eruit gaat zien in Nederland.

Overzicht van de beste all-season banden van 2018

Denk je over het kopen van all-season banden en weet niet welk model je moet kiezen? Zoals elk jaar komen wij je helpen door de winnaars van populaire tests en de door onze klanten aanbevolen modellen voor te stellen. Raak geïnspireerd en kies je favoriet.

Overzicht van de beste zomerbanden van 2018

Het overzicht van de testwinnaars is een geweldige kans om de zomermodellen van topfabrikanten te vergelijken. Bekijk welke banden volgens de prestigieuze organisaties en tijdschriften het beste waren.

Lightyear One: de enige (Nederlandse) auto op zonne-energie

Vraag jij je af waar de toekomst van de auto-industrie naartoe gaat? Lees dan ons artikel over de Lightyear One - de enige Nederlandse auto die op zonne-energie rijdt.

Wat doet Nederland aan het verbeteren van de infrastructuur?

Op onze autobanden rijden we vele kilometers over asfalt, klinkers en andere soorten wegdek. Door de hoge verkeersdrukte slijt het asfalt van de drukke wegen behoorlijk.

Dieselauto's: in welke Nederlandse steden zijn ze verboden?

In dit artikel lees je alles over de milieuzones in Nederland - in welke steden je wel en niet meer mag rijden met je dieselauto. Heb jij een dieselauto? Lees dit artikel dan om up-to-date te blijven met de nieuwste regelgevingen.

Gekleurde velgen: de look van je auto veranderen zonder tuning!

De velgenbranche biedt een ruime keuze aan kleuren en modellen waarmee je je auto kunt laten opvallen in het grijze wegverkeer. Je hoeft niet anoniem te blijven op de weg. Lees het artikel en kies samen met ons je nieuwe kleur!

Alu velgen beïnvloeden niet alleen het uiterlijk. Feit of mythe? Lees hier wat lichtmetalen velgen kunnen bieden!

Vele chauffeurs kiezen ervoor om onder hun auto’s lichtmetalen velgen te monteren, vooral door het originele design. Het blijkt echter, dat lichtmetalen velgen niet alleen voor het uiterlijk gemonteerd worden...

Slotbouten voor autovelgen: heb je deze nodig?

Autovelgen kunnen het uiterlijk van je auto echt flink verbeteren, zeker als je de velgen mooi laat passen bij de diameter je autobanden en het type auto wat je hebt.

APK keuring: De meest problematische auto-onderdelen volgens Nederlandse garages

Wij hebben 24 garages door heel Nederland gevraagd naar de top 5 van meest afgekeurde onderdelen tijdens een APK keuring en dit was het resultaat.

Oxygene: de ademende band van de toekomst

Een recent voorbeeld van een innovatief en baanbrekend banden ontwerp komt van Goodyear. Op de autosalon van Genève presenteerde de bandenfabrikant namelijk haar nieuwste conceptband: de Oxygene. Deze band werd gepresenteerd als “de ademende band van de toekomst” en zou een rol kunnen spelen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden.

Bandenventielen - vergeet de regelmatige vervanging niet

Bandenventielen worden vaak onderschat, maar ze vormen een zeer belangrijk element van het wiel. Hun regelmatige vervanging heeft een significante invloed op de rijveiligheid. Controleer, hoe vaak u het ventiel moet vervangen.

Autobeurs Genève: een kijkje in de toekomst

De Autosalon van Genève, de eerste van het kalenderjaar, is misschien wel de invloedrijkste autoshow ter wereld omdat het karakter van Zwitserse neutraliteit gecombineerd wordt met een overdaad aan glamour en ambitie- maar zelfs dan nog was de “Salon international de l’auto et accessoires Genève” van dit jaar een spektakel.

APK keuring: Hoe bereid je je auto voor?

Het is (weer) zover: je hebt van de RDW een bericht gekregen dat je auto dit jaar APK-gekeurd moet worden. Geen reden voor paniek, toch? Of misschien wel een beetje? Als je auto al wat ouder is of als je onderhoudsbudget een beetje krap is, dan kan het wel eens spannend worden. Gelukkig kom je met een goede voorbereiding een heel eind en kun je zelfs nog wat geld besparen op je APK. Om je op weg te helpen geven we hier een aantal praktische tips waarmee je je auto goed kunt voorbereiden op de jaarlijkse keuring.

Rolweerstand - wat is de invloed hiervan op onze financiën?

Lees ons artikel en ontdek alles over de rolweerstand. Leer meer over wat er door het gebruik van banden met een lage rolweerstand onstaat.

De meest voorkomende oorzaken van het verlies van bandenspanning

Heb je wel eens nagedacht over het belang van de juiste bandenspanning en welke functie de gemonteerde druksensoren vervullen? 

Zomerbandentest ADAC 2018 in de maat 205/55 R16

Zie welke zomermodellen in de maat 205/55 R16 dit jaar door ADAC zijn getest en welke beoordelingen hebben ze gekregen. Zie wat het belangrijkst is en krijg een idee voor de aankoop van banden voor het komende seizoen.  

Zomerbandentest ADAC 2018 in de maat 175/65 R14

Ben jij op zoek naar de beste zomerbanden in de maat 175/65 R14? Check de resultaten van de prestigieuze ADAC tests voor 2018 en kies jouw model vandaag!

Tests van zomerbanden ADAC 2018

Zie de resultaten van de nieuwste bandentests, die door een van de populairste automobielorganisaties, de ADAC, zijn uitgevoerd. Als je er niet zeker van bent welke banden te kiezen, zal het vanzelfsprekend zijn na het lezen van dit artikel.

De beste apps voor autobezitters

Moderne auto's zijn steeds vaker “connected”. Dat betekent dat ze voorzien zijn van allerlei elektronica aan boord die de auto kan verbinden met het internet. Door het downloaden van apps via je smartphone kun je onderweg over allerlei informatie beschikken, zoals de conditie van je autobanden en informatie over de wegomstandigheden op je route.

Waarop worden mijn Autobanden gecontroleerd tijdens een APK?

Autobanden zij wellicht het allerbelangrijkste en meest afgekeurde punt van de Algemene Periodieke Keuring (APK), dus controleer ze voor de jaarlijkse APK zodat je ruim de tijd hebt om een goede deal op het internet af te sluiten- dan scheelt al snel zo’n 30%! Hier zetten we alle vereisten op een rijtje zodat je het zelf na kan lopen.

Veilig met de auto op wintersport? Dit moet je weten

Heb je de actuele sneeuwhoogtes al gecheckt en begint de sneeuwkoorts stilletjes aan ernstige vormen aan te nemen? Dan behoor je tot de groeiende groep Nederlanders die ieder jaar met de auto op...

Velgrandbescherming op een band. Is het nuttig om te gebruiken?

Een velgrandbeschermer op een band is niet noodzakelijk maar in sommige gevallen kan het zeer nuttig zijn.  Onze wielen worden, vooral in het stadsverkeer, blootgesteld aan scheuren en schaven. Hoge stoepranden, hellingen en kleine objecten vormen een constante bedreiging. Deze rand beschermt velgen tegen mechanische beschadigingen.  

Markeringen M+S en 3PMSF op de band. Hoe kun je checken of het model geschikt is voor het winterseizoen?

Weet je dat de markering M+S niet noodzakelijk de wintereigenschappen van een band impliceert?  Lees waarom.

Gekleurde streepjes op banden - weet je waarom ze er zijn?

Je hebt nieuwe banden gekocht, ze zijn geleverd en het blijkt dat er op de banden gekleurde streepjes staan. Weet je waarom ze daar staan en wat ze betekenen?  Zo niet, dan moet je dit artikel lezen.

De productiedatum van banden - wat is DOT?

Productiedatum van de band. Wat betekent dit? Dit is een van de meest gestelde vragen door bestuurders die van plan zijn om een ​​nieuwe set van banden te bestellen.

Bandenlabel - grip op nat wegdek, rolweerstand en geluidsniveau

Vanaf 1 november 2012 zijn de EU bandenlabels verplicht. We presenteren u antwoorden op de meest voorkomende vragen over dit onderwerp. Wij nodigen u uit om meer hierover te lezen. 

Uitleg van bandenmaat

Leer meer over alle coderingen die op autobanden te vinden zijn en die door bandenproducenten gebruikt worden. Check wat de betekenis van een bandenmaat is en hoe je de productiedatum van autobanden kunt aflezen, wat de snelheidsindex is en waarmee m+s banden worden gekenmerkt.

De 10 veiligste banden voor de winter!

Hebt u de meeste beschikbare publicaties over winterbanden gelezen, maar u weet nog steeds niet welke banden voor u de beste zullen zijn? Lees onze samenvatting over de veiligste banden, die voor...

Winterbanden ranglijst 2017

Zie de resultaten van dit jaar test van automagazines, we hopen dat de publicaties U zullen helpen om de perfecte band voor uw auto te kiezen.

Geschiedenis van de Semperit banden

Het was in 1850, in het dorp Wimpassing in het westen van Oostenrijk dat de eerste productie van rubberproducten op het oude continent startte. Ter vergelijking moeten we nog toevoegen dat een auto toen nog met de stoommachine van Nicolas-Joseph Cugnot werd geassocieerd. In 1850 heeft Levi Strauss zijn eerste jeans gemaakt, die later zeer populair werden. In Polen begon de bouw van de Grafheuvel van Kościuszko. Autobanden waren, net zoals auto’s, toen alleen nog maar plannen, of misschien zelfs wilde dromen. 

Winterbandentest ADAC in de maat 215/65 R16

Als de keuze voor winterbanden moeilijk voor u is, kunt u de resultaten van de ADAC bandentests doorlezen. Onafhankelijke autoorganisaties voeren elk jaar veeleisende testen uit, die gekozen modellen gedetailleerd beschrijven.  Check welke banden dit jaar zijn getest en geprijsd door ADAC en u zult zeker de beste beslissing nemen!

Winterbandentest ADAC 2017 195/65 R15

Zie welke banden in de maat 195/65 R15 de beste resultaten hebben gekregen in de tests van de prestigieuze ADAC club!

De beste winterbanden in de maat 205/55 R16 volgens bestuurders

Zie welke winterbanden in de maat 205/55 R16 als de hoogste worden gewaardeerd door bestuurders. Kijk welke banden te koop zijnom op een veilige en 

Alles over de juiste bandenspanning

Het controleren en behouden van de bandenspanning is een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud aan je auto. Gelukkig is het ook een van de makkelijkste aangezien je het zelf kan doen bij alle benzinestations.

Top 5 van premium winterbanden voor 2017/2018

De Nederlandse winters kunnen heel grillig zijn, met afwisselend sneeuw of enorme hagel- en regenbuien die de wegen spekglad kunnen maken. Winterbanden kunnen dan goed helpen om je auto bestuurbaar te houden. Maar waar koop je ze?

Hoe houd je Autobanden in topconditie?

Een goede kwaliteit Autoband garandeert controle over de auto, optimaal brandstofverbruik, technische levensduur en comfort. De prestatie van de auto hangt nauw samen met de toestand van de autobanden. Maar autobanden slijten net als de andere onderdelen van een auto, en deze slijtage heeft direct invloed op de controle, veiligheid en het comfort van je auto.

Het Belang van Goede Scooterbanden

Scooters, dat zijn toch een soort kleine motoren? Nee! Scooters zijn een aparte voertuigklasse en hebben hun eigen speciaal ontworpen scooterbanden.

Het Tijdperk van de Winterbanden

Nu de zomer tot een einde komt, is het weer tijd om te denken aan de winterbanden. Wist jij dat het echt niet hoeft te sneeuwen of ijzelen voordat je winterbanden pas nut hebben? Winterbanden spelen namelijk vooral in op het temperatuurverschil tussen zomer en winter. En het wordt in Nederland altijd al vroeg kouder. Tijd om actie te ondernemen, dus!

Bandenprofielen van Dichtbij Bekeken

Het bandenprofiel van je autobanden is een van de meest belangrijke dingen die een rol spelen bij de grip die je auto op de weg heeft.  Het profiel in het loopvlak van de band zorgt dat je banden contact houden met de weg, dat het water onder je banden afgevoerd wordt, dat je auto zuiniger kan rijden en dat je in de bochten je auto op de weg kunt houden. Een goed bandenprofiel is dus van het grootste belang om veilig te kunnen rijden op de weg.

Motorbanden Geschiedenis: van Toen tot Nu

Motorbanden zijn meer dan eenvoudige zwarte rubberen hoepels die voorkomen dat het wiel het wegdek bekrast. Motorbanden bieden niet alleen tractie om te versnellen, remmen en te sturen, maar dienen ook voor het absorberen van schokken. Ze vangen de eersten stoten op –nog voordat de schokbreker begint te werken, en moeten uitstekend blijven presteren onder extreme condities zoals hitte, vorst en regen.

De beste 195/60 R15 winterbanden volgens autorijders

Wil je weten welke 195/60 R15 winterbanden het beste zijn volgens onze klanten? We hebben een overzicht gemaakt waarmee je de beste banden kan kiezen op basis van hun beoordelingen.

De beste 205/55 R16 winterbanden volgens autorijders

Bekijk welke winterbanden in de maat 205/55 R16 het hoogst worden gewaardeerd door autorijders. Controleer wat je moet kopen om veilig te reizen, comfortabel en zuinig in de moeilijkste omstandigheden.

Van het circuit naar de straat - racetechnologie in "civiele" banden

Hoogstwaarschijnlijk is jouw auto geen Formule 1-bolide en komt alleen het automerk overeen met een rally-auto. Toch worden in deze banden technologieën gebruikt die eerst zijn getest in autoraces and rally's. Extreme omstandigheden is de beste test voor oplossingen die later in "civiele" banden worden gebruikt.

Winterbandentests ADAC 2017/2018

Bereid je voor op het winterseizoen. Elk jaar verschijnen er nieuwe, vaak innovatieve bandenmodellen op de markt - zijn ze jouw aandacht waard? Blijf op de hoogte van onze publicaties - we presenteren de resultaten van de tests van individuele modellen - de nieuwe en die, die we al goed kennen. 

Het voordeel van nieuwe banden ten opzichte van gebruikte - Een gids voor de verstandige bestuurder

Het moment is gekomen om de banden van je auto te wisselen. Daarbij ook het eeuwige dilemma: nieuwe of gebruikte? Advertenties op marktplaatsen zijn aantrekkelijk. Overal komen we unieke aanbiedingen en uitverkopen tegen, die binnen de kortste keren uitverkocht zijn. 

Banden voor milieubescherming

Industrie en ecologie zijn twee branches die elkaar niet echt mogen. Bandenfabrikanten proberen al tientallen jaren een redelijk compromis te vinden tussen de productie en exploitatie van de banden en de zorg voor het milieu. Tegenwoordig komt dat niet alleen door de verantwoordelijkheid van de industrie, maar ook door een wereldwijde mode.

Banden snelheidsrecords

Sinds de auto is uitgevonden, proberen mensen deze ook sneller te maken om zodoende nieuwe en steeds onvoorstelbare snelheidsrecords te vestigen. In deze competitie hebben ook beroemde bandenfabrikanten hun aandeel.

Oostenrijks bandenspoor in Sanok

Als de geschiedenis iets anders had gelopen, dan zou in Sanok aan de oostgrens van Polen na de oorlog een van de grootste bandenfabrieken van Europa staan. Wat dit blokkeerde was de oorlog, daarna de jaren van het communisme... en ook nog de afkomst van de eigenaar van de fabriek. Voor de regering toen was dat belangijker dan zijn bedrijf en zijn visionaire ideeën.

Het tweede leven van banden

Het is tijd om afscheid te nemen van de oude, vertrouwde banden en ze te vervangen door nieuw ruikend rubber. Deze wissel geeft de garantie dat je veilig op weg bent, maar zadelt je tegelijkertijd op met het probleem wat te doen met de oude set banden. Wat te doen? Eco-aanhangers zullen de gebruikte banden afgeven voor recycling bij de bandenhandelaar, maar wij zullen je vertellen hoe je ze een tweede leven kan geven.

Draagvermogenindex

Draagvermogenindex is een van de eigenschappen van een band, waarop je bijzonder wilt letten bij de keuze van banden. Laat je informeren over waar het verantwoordelijk voor is en wat de gevolgen zijn van het kiezen van banden met een onjuiste index.

Banden snelheidsindex

Voel je je geen specialist op het gebied van auto’s, maar het seizoen van bandenwisseling staat voor de deur? We hebben voor jou een informatiepakket voorbereid omtrent de snelheidsindex van banden - wat is het en waarom is het de moeite waard daarop te letten? Lees onze tekst en ervaar wat voor gevaren het gebruik van verkeerde banden met zich meebrengt.

Geschiedenis van Formule 1-banden

De geschiedenis van Formule 1 gaat terug tot 1950 toen voor het eerst de volledige cyclus van Grand Prix-races werd georganiseerd en waarin de coureurs aan specifieke regels en technische eisen moesten voldoen. Degene die toen aan het eind van het seizoen het hoogste aantal punten had, werd wereldkampioen. Het was een tijd waarin de race werd gedomineerd door de fabrieksteams, die toegang hadden tot technologie waarmee de bolides gebouwd konden worden.

Gouden banden, die in het Guinness Book of Records kwamen

Welke banden zijn ontworpen voor uitzonderlijke individuen? Makkelijk antwoord: "De banden voor de Bugatti Chiron". De waarheid is echter niet zo eenvoudig. Zelfs voor de nieuwe sportwagen van Bugatti bestaan banden zoals sieraden op de hals van een prachtige vrouw.

De 5 meest bizarre uitvindingen van bandenbedrijven in de geschiedenis

Rijden op gloeiende banden? Banden die opzij rijden? Deze ideeën zijn op dit moment alleen maar in onze verbeelding mogelijk, maar de bandenindustrie is door de jaren heen dankzij ambitieuze visionairs ontwikkeld.  

Coker Tire: banden voor autoverzamelaars en liefhebbers

Firestone banden voor een Packard A-One van 1899? Of nieuwe Excelsior banden voor de Oldsmobile Touring Runabout van 1905? Of misschien Michelin banden voor de Ferrari 250 van 1964? Zulke vragen zouden we eindeloos kunnen stellen. Het Amerikaanse bedrijf Coker Tire heeft antwoord op de meeste vragen. Het concern vervaardigt originele banden voor honderden klassieke vertegenwoordigers van de auto-industrie.  

ADAC tests van zomerbanden met maat 215/65 R16 SUV

De organisatie ADAC heeft zomerbanden met de maat 215/65 R16 getest. In het artikel vind je informatie over de beste modellen voor jouw auto, zodat het kopen van banden makkelijker wordt en je beter weet wat de beste banden op de markt zijn.

ADAC tests van zomerbanden met maat 195/65 R15

Overweeg je de aanschaf van zomerbanden? Weet je niet welke zomerband moet je kiezen? Bekijk welke modellen de grondige tests van ADAC hebben doorstaan en welke ervan het meeste moeite waard is.

De beste zomerbanden 2017 met de maat 205/55 R16 volgens bestuurders

Wil je eenvoudig en snel de beste zomerbanden kiezen voor jouw auto? Bekijk onze ranking en ontdek welke modellen met de maat 205/55 R16 ...

De beste zomerbanden 2017 met de maat 195/65 R15 volgens gebruikers

Vraag je je af welke banden moet je kiezen voor de komende zomer? Bekijk met welke banden zijn de gebruikers van ons portaal het meest tevreden. Maak gebruik van de ervaring van gebruikers zoals jij en kies de beste banden voor jouw auto! 

Geschiedenis van Imperial-banden

Imperial is een van de jongste merken op de mondiale bandenmarkt. Het is bedacht door het Belgische bedrijf Deldo, Europees tophandelaar in banden en eigenaar van een aantal eigen merken, vermaard in het economische segment.

Geschiedenis van Petlas-banden

Petlas is een van de toonaangevende Turkse bandenmerken. Het ontstaan van dit merk is in zekere zin mogelijk gemaakt door de explosieve situatie op het nabijgelegen Cyprus in de tweede helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw.

ADAC tests van winterbanden met maat 225/45 R17 H

Weet je niet welke winterbanden je moet kiezen? Wil je verschillende modellen met elkaar vergelijken om de beste keuze te maken? Bekijk welke banden zijn getest en onderscheiden door de ADAC en...

Ranking winterbanden 2016/2017

In onderstaand artikel vind je de resultaten van tests die dit seizoen zijn uitgevoerd door autotijdschriften en -organisaties. Je vindt hier informatie over de verschillende modellen en hoe zij...

ADAC tests van winterbanden met maat 185/65 R15 T

De ADAC bandentests worden gezien als de meest prestigieuze en veel bestuurders laten zich hierdoor leiden bij de aankoop van banden. Zie de beste bandenmodellen met maat 185/65 R15 T voor het...

Winterbandentest ADAC 2016/2017

De enorme keuze aan banden op de markt is duizelingwekkend. Maar de redding is nabij: de bandentests van ADAC zijn het populairst onder bestuurders en helpen je bij het vinden van de beste producten op de markt. 

Tests van zomerbanden 2016 uit de economische klasse met maat 195/65 R15

De prijs is een van de doorslaggevende factoren bij de keuze van een band. Daarom kiezen chauffeurs meestal de goedkoopste modellen.
Maar hoe zorg je ervoor dat de band zowel goedkoop als veilig is? Lees dan verder.

Tests van zomerbanden 2016 met maat 225/45 R17

Welke banden moet ik kopen om veilig te reizen? In dit artikel raden wij aan de beste zomerbanden met maat 225/45 R17 te kopen op basis van de test die uitgevoerd is door de Duitse organisatie GTÜ.

Test van zomerbanden 2016 met maat 225/45 R17 Y

Voor dit zomerseizoen heeft de ADAC besloten om banden te testen met maat 225/45 R17 Y. Als je dat product zoekt, is de test van deze organisatie een van de belangrijkste informatiebronnen over banden.

Test van zomerbanden 2016 met maat 185/65 R15 H

Zoek je zomerbanden voor het komende seizoen? Weet je niet waar je op moet letten? In het onderstaande artikel lees je hoe je het beste een band kunt kiezen en kom je te weten welke banden het beste zijn volgens de Duitse organisatie ADAC.

Spoorverbreders – wat moet ik weten?

Wijziging van de wielbasis met behulp van spoorverbreders verandert aanzienlijk  het uiterlijk van je auto, maar helpt ook bij andere zaken.
Meer over de rol van spoorverbreders lees je in het onderstaande artikel.

Geschiedenis van de Imperial banden

Imperial is één van de jongste merken op de mondiale bandenmarkt. Het werd bedacht door het Belgische bedrijf Deldo, Europees tophandelaar in banden en de eigenaar van een aantal eigen merken, vermaard in het economische segment.

Ranking van bandenproducenten 2014

Continental heeft de concurrentie ingehaald en de hoogste waardering gekregen in de ranking van bandenproducenten die is uitgevoerd door het Duitse autotijdschrift "AutoBild". Het merk won in alle drie categorieën die in de beoordeling waren meegenomen.

Hoe zijn de bandenmerken ontstaan?

Textielspecialisten, uitvinders, maar ook een mijnbouwingenieur en een dierenarts – die mensen zijn verantwoordelijk voor het creëren van de beste bandenmerken ter wereld. Veel van deze mensen zijn de geschiedenis ingegaan als echte visionairs die het potentieel van de ontluikende automarkt inzagen en in staat waren de ontwikkeling ervan te bespoedigen.

Michelin CrossClimate

Commentaren Het Michelin-concern heeft zomerbanden gepresenteerd met… winterhomologatie. Betekent dit een revolutie op de banenmarkt? Voor wie is de Michelin CrossClimate bestemd?
 

Juist controleren van de bandenspanning

Weet je zeker dat je de bandenspanning op de goede manier controleert? Wil je weten hoe je snel en effectief je bandenspanning controleert? Lees het artikel door en kom erachter wat de meest gemaakte fouten zijn bij het meten van bandenspanning.

Test 2016 van zomerbanden

Kom er achter welke zomerbanden het waard zijn om aan te schaffen voor veilig, zuinig en comfortabel reizen. Maak kennis met de meest actuele testresultaten van ADAC.

Test van zomerbanden 2016 met maat 205/55 R16 volgens gebruikers

Zoek je banden met de maat 205/55 R16? Je bent op de juiste plaats terechtgekomen! In dit artikel zie je welke modellen door onze klanten het hoogst worden gewaardeerd. Welkom bij deze lectuur!

Test van zomerbanden 2016 met maat 225/45 R17 volgens gebruikers

Weet je niet welke banden je moet kiezen voor de komende zomer? Bekijk welke zomerbanden met de maat 225/45 R17 de gebruikers van ons portaal het meest aanbevelen. Dankzij hun meningen vind je de band die het best past bij jouw auto en rijstijl.

Test van zomerbanden 2016 met maat 175/65 R14 volgens gebruikers

Banden met de maat 175/65 R14 zijn vaakst door de bestuurders gezochte producten in de zomer. Voor veel van hen is de keuze van zomerbanden echter te groot. Bevind je zich in deze situatie? Wij schieten je te hulp. Hieronder vind je een overzicht van de 5 zomerbanden die door chauffeurs het hoogst zijn gewaardeerd en het vaakst beoordeeld.

Test van zomerbanden 2016 met maat 195/65 R15 volgens gebruikers

Als jouw auto is uitgerust met banden met de maat 195/65 R15 ben je hier op het goede adres. In dit artikel vind je een beschrijving van de zomerbanden die het hoogst zijn gewaardeerd door onze gebruikers. Lees verder en kom erachter welke band de moeite waard is om aan te schaffen!

Test van zomerbanden 2016 met maat 195/60 R15 volgens gebruikers

De keuze voor zomerbanden is helemaal niet zo eenvoudig. Producenten bieden veel verschillende modellen aan. Hoe kom je er zo snel mogelijk achter welke producten de moeite waard zijn? Bekijk de beoordelingen van bestuurders!

RunFlat banden – markeringen

De runflattechnologie voor banden wordt steeds populairder. Bekijk welke afkortingen de verschillende producenten gebruiken om hun oplossingen te markeren en wat ze betekenen.

Hoe een terreinwagen van een SUV onderscheiden?

Auto's uit het SUV-segment worden vaak verward met terreinwagens, ondanks dat deze auto's weinig met elkaar gemeen hebben. Hoe  een typische terreinwagen onderscheiden van een SUV?

Banden van de eerste uitrusting, banden met homologatie

Wat zijn eigenlijk banden van de eerste uitrusting? Wat betekent het dat banden een homologatie hebben voor het betreffende voertuig?

Alternatieve banden: wees voorzichtig met de bandenmaat

Kan ik op een Audi A3 Sportback 2.0TDI die origineel zijn uitgerust met een banden van de maat 205/55R16, banden monteren van de maat 215/55R16 die ietsje breder zijn?

Combineren van verschillende banden

Mag je op een auto verschillende banden gebruiken? De algemene regel zegt van niet, tenzij de autoproducent die mogelijkheid toelaat. Hoe moet je handelen als je bijvoorbeeld maar twee banden hoeft te verwisselen?

Waar de betere banden monteren? Achter of voor? (test TCS)

Het merendeel van de chauffeurs stelt zichzelf de vragen uit dit artikel. De experts van TCS hebben een aantal geschikte tests uitgevoerd om deze vragen te kunnen beantwoorden. Wat was het resultaat? Lees verder.

Geschiedenis van Nexen-banden

Een van de oudste Koreaanse bandenproducenten heeft in zijn annalen successen en nederlagen genoteerd. Het begon een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de slogan "Next Century Tires", ofwel "banden voor de nieuwe eeuw", afgekort Nexen Tire.

Geschiedenis van Minerva-banden

Als eerbetoon aan de Romeinse godin van de kunst, nijverheid, maar ook van de wijsheid, kreeg de autoproducent aan het begin van de 20e eeuw haar naam. Bijna 100 jaar later heeft een bandenmerk als eerbetoon aan dat bedrijf dezelfde naam gekregen. In deze geschiedenis heet iedereen Minerva.

Geschiedenis van Infinity-banden

Dubai is de snelst ontwikkelende stad ter wereld en het symbool van de sprookjesachtig rijke Arabische wereld. Op deze bijzondere plaats is het bedrijf Infinity ontstaan, het eerste bandenmerk van de Verenigde Arabische Emiraten dat debuteert op de Europese markt.

Verplichte benodigdheden in de auto in Europa

Kom erachter wat je mee moet nemen als je op reis gaat naar het buitenland. Denk eraan dat in elk van de Europese landen andere eisen worden gesteld aan de uitrusting van je auto.

Het bewaren van de banden en velgen na het seizoen

Na het verwisselen van de banden verschijnt vaak de vraag wat je moet doen met de bandenset voor het volgende seizoen? Bekijk de tips voor het juist bewaren van banden en houd ze jarenlang in perfecte conditie.

Brede of smalle banden in de winter?

Is het in de winter beter om smallere of bredere banden te gebruiken? Wat zijn de voordelen van de verschillende mogelijkheden? Waar hangt onze beslissing vanaf? Bekijk.

Banden wisselen bij 7 graden - feit of mythe?

Je moet winterbanden onder de auto leggen als de luchttemperatuur in de loop van de dag daalt tot 7°. Lees verder en overtuig jezelf dat deze regel geen marketingtruc is van bandenproducenten.

Winterbanden in de zomer?

Zijn winterbanden geschikt om mee te rijden in de zomer? Wat zijn de gevaren en heeft het überhaupt zin?

Welke winterband moet ik kiezen?

Bekijk hoe je voor jezelf de beste winterbanden kunt kiezen. Kom te weten welke factoren het belangrijkst zijn bij het kiezen van winterbanden. Door dit artikel heb je geen enkel probleem met de keuze voor geschikte winterbanden.

Wanneer moet ik winterbanden monteren?

De montage van winterbanden moet uitgevoerd worden als de temperatuur overdag lager is dan 7°C.

Hoe monteer ik asymmetrische banden?

Wil je zien hoe zou je stap voor stap asymmetrische banden op de juiste manier monteren? Hier kom je te weten wat de kenmerken van asymmetrische banden zijn en alle fasen die bij hun montage worden doorlopen.

De beste winterbanden 2015/2016 van de maat 165/70 R14 T

Wil je weten welke winterbanden dat je moet kiezen voor een kleine of middenklasse-auto zodat je veilig kunt reizen onafhankelijk van de weersomstandigheden? Bekijk dan de resultaten van de test die uitgevoerd is door Duitse autoclub ADAC en je zult zeker de optimale banden kiezen voor je auto.

De beste winterbanden 2015/2016 van de maat 205/55 R16 H

Als je goede winterbanden wilt kopen, moet je je houden aan een aantal principes en weten welke modellen de moeite waard zijn. In dit artikel halen we die kennis voor je op en presenteren de beste producten in de maat 205/55 R16 volgens ADAC op dit moment.

Winterbanden Test ADAC 2015/2016

De Duitse autoclub ADAC voert ieder seizoen bandentests uit. Modellen van de bekendste producenten en de populairste maten worden beproefd. Welke banden zijn dit seizoen als beste uit de test gekomen?

 

Tests van vierseizoenenbanden 2014/2015 van de maat 195/65 R15 H

Heb je een auto met banden in deze maat en twijfel je of je moet kiezen voor vierseizoenenbanden of winterbanden? Dit artikel beantwoordt al je vragen.

Tests van winterbanden 2015/2016 van de maat 225/50 R17

Het winterseizoen staat voor de deur – dus maken de leidende auto-organisaties en –tijdschriften traditioneel weer hun overzichten van de beste banden. Als eerste heeft de Automobilklub ACE (Auto Club Europa) samen met de Duitse Vereniging voor Technisch Toezicht (GTÜ) zijn test gepubliceerd.

Bandengrip in de zomer- welke soort loopvlak kiezen?

De beste zomerbanden zijn producten met duurzame prestaties. Wij raden banden af die slechts op een oppervlakte goed zijn. Wat bepaalt of de band goed is op droge of natte oppervlakten?

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 45 r17 volgens de gebruikers

Weet je al welke banden neemt voor dit seizoen? Zo niet, bekijk dan deze ranglijst van winterbanden eens. Er zit zeker iets voor je bij.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 205 55 r16 volgens de gebruikers

De banden zijn het enige element van een auto dat direct contact heeft met het wegdek, en daarom is het belangrijk om voor de beste kwaliteit te zorgen. We hebben een samenvatting gemaakt van de opinies van gebruikers die het eenvoudiger voor je maakt om te kiezen.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 195 65 r15 volgens de gebruikers

Bij het kiezen van banden moet je niet vergeten dat dit het enige element is van de auto dat direct contact heeft met de weg. Zorg ervoor dat je de juiste banden op de wielen van je auto hebt. Zo kun je de hele winter genieten van comfort en veiligheid.

Test winterbanden 2015/2016 in maat 195/60 R15 volgens de gebruikers

De winter komt eraan, maar heb je al winterbanden gekozen waarmee je dit seizoen de weg op gaat? Zo niet, dan ben je aan het goede adres. Hieronder vermelden we een overzicht van de 5 beste modellen winterbanden in de maat 195/60 R15.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 175 65 r14 volgens de gebruikers

Ben je op zoek naar winterbanden in de maat 175/65 R14? Dan ben je aan het juiste adres. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de winterbanden in deze maat die het best door bestuurders beoordeeld zijn. Zo kun je snel een goede keuze maken.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 55 r17 volgens de gebruikers

Vraag je je af welke winterbanden je dit seizoen moet kiezen? Ontdek welke winterbanden van de maat 225/55 R17 volgens de onze klanten het beste zijn. Bekijk de meningen van chauffeurs zoals jij en kies de beste banden voor de komende winter.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 225 50 r17 volgens de gebruikers

Ervaringen van andere chauffeurs zijn bijzonder nuttig bij de keuze van banden. Speciaal voor jou hebben we besloten om daar een kleine samenvatting van te maken en jou te laten zien welke modellen winterbanden van de maat 225/50 R17 door hen het best worden gewaardeerd.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 215 60 r16 volgens de gebruikers

Weet je al welke panden je moet aanschaffen voor het naderende winterseizoen? Zo nee, dan is dit een artikel voor jou. We laten je de beste modellen winterbanden zien van de maat 215/60 R16 volgens onze gebruikers.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 215 55 r17 volgens de gebruikers

Ontdek welke winterbanden van de maat 215/55 R17 bijzonder worden aanbevolen door onze gebruikers. Lees en kies de beste banden voor je auto!

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 205 60 r16 volgens de gebruikers

Ben je bezig met het kiezen van winterbanden voor het seizoen 2015/2016? We weten dat dit niet eenvoudig is, daarom hebben we een ranking opgesteld van de best beoordeelde winterbanden van de maat 205/60 R16, om de keuze makkelijker te maken.

Winterbandentest 2015/2016 voor maat 185 60 r15 volgens de gebruikers

Sta je voor de keuze van winterbanden van de maat 185/60 R15? Dan ben je hier op de juiste plek. Hieronder presenteren wij de ranking van de vijf winterbanden van deze maat die door chauffeurs het best zijn gewaardeerd.

Asymmetrische banden

Wat betekent dat een band asymmetrisch is? Wat voor invloed heeft het loopvlakpatroon op de prestaties van de band? Kom meer te weten.

Slijtage en gebruik van motorbanden

Cuppen en andere vormen van onregelmatige bandenslijtage roept vragen op motorrijders over de redenen van dergelijke verschijnselen.

Lekke banden en bandenslijtage

Lees over beschadigingen aan banden die tijdens de exploitatie zijn ontstaan. Kom meer te weten over de meest voorkomende oorzaken van exploitatiedefecten.

Toeristische enduro motorbanden

Het besturen van een adventure bike (zoals de Varadero of GS) buiten de verharde wegen is zeer moeilijk. Daarom worden ze meestal op verharde wegen gebruikt.

Subjectieve test van motorbanden

Ontdek welke banden je het beste kunt kiezen voor een lange reis op verharde en onverharde wegen. Check welke banden geschikt zijn voor motortourisme. Lees de enduro bandentest.

Offroad banden in motortoerisme

Vraagt je je af wat voor banden de beste keus kunnen zijn voor een motorreis naar exotische gebieden? Check, welke banden het beste voor motortoerisme zijn.

Nieuwe achterbanden vervangen

De plaats van montage van banden in het voertuig, wanneer je ongelijke banden bezit is een controversieel onderwerp.

Mitas Enduro Trial motorbanden test

Check de offerte van Mitas motorbanden Enduro Trail serie. Kom te weten of ze aanbevelenswaard zijn. Check onze test!

Directionele banden

Wat zijn directionele banden? Wat zijn hun nadelen en voordelen? Hoe worden directionele banden gemonteerd? Alles wat je moet weten over directionele banden. Check!

Wanneer winterbanden wisselen?

Winterbanden horen gemonteerd te worden, wanneer de temperatuur gedurende de dag minder dan 7 °C bedraagt.

Easy rider - de beste terreinbanden

Sommigen beweren dat Choppers en Cruisers niet geschikt voor reizen zijn. Dergelijke opvattingen kun je alleen hebben als nergens gereisd hebt.

Opbouw en codering van motorbanden

Lees het artikel en kom meer te weten over de bouw en aanduidingen op motorbanden.
Wat zijn de meest belangrijke elementen van motorbanden?

Hoe kunnen de oorzaken van het scheeftrekken van de auto gevonden worden? De 4 stappen gids

Ga na, hoe in vier simpele stappen de oorzaken van het scheeftrekken van de auto gevonden kunnen worden. Lees en vindt de oorzaak van het scheeftrekken van het voertuig.

Cuppen van banden

De oorzaak van onregelmatige slijtage en verbruik van bandprofiel in de vorm van zaagtandslijtage oftewel cuppen is één en ligt aan de samenwerking tussen het bandprofiel en het wegdek.

Runflat banden- waard om te kopen?

Lees meer over Runflat banden. Check welke technologieën het rijden na drukverlies mogelijk maken. Kom meer te weten over de voordelen en nadelen van Runflat banden.

Nieuwe of gebruikte banden?

Laten we eens nagaan wat voordeliger is, de aankoop van goedkopere gebruikte of duurdere nieuwe banden?

Spijkerbanden

Vrij vaak ontvangen we vragen aangaande het gebruik van spijkerbanden in de winter. In dit artikel zullen we de rechtsgrond aangeven die deze kwestie in Nederland regelt, zullen we de bouw en de geschiedenis van spijkerbanden bespreken, stellen we hun voor- en nadelen voor, en zullen we landen waar het gebruik is toegestaan aangeven.

Banden ranglijst - hoe wordt het lawaainiveau en rijcomfort getest?

In dit deel van de cyclus, die het ontstaan van bandenranglijsten betreft, wordt er besproken hoe in bandentests de bandruis en rijcomfort onderzocht worden. 

Snelheids- en draagvermogenindex in winterbanden

Vaak krijgen we van jullie vragen betreft snelheids- en draagvermogenindex. Veel van deze vragen komen op bij het wisselen naar winterbanden. We besloten om de meest voorkomende uit te kiezen en te antwoorden in dit artikel.

Goedkope of dure banden- wat te kopen?

Lees het artikel en maak kennis met de bandenclassificering. Zie wanneer je beter duurdere premium banden kan kopen, en wanneer goedkopere budget banden voldoende zijn.

Camber, de hoek die een wiel in verticale stand met de weg maakt

In dit artikel, uit de serie “ophangingelementen van de auto” wordt het verschijnsel 'Camber' besproken. Lees en kom meer te weten over de hellingshoek van wielen. 

Asymmetrisch of directioneel profiel: wat is de beste keuze?

Check de verschillen tussen asymmetrische en directionele profielen Kom meer te weten over de voordelen van deze twee bandsoorten.

Banden kiezen: winterbanden of all-season banden

5% van Europese bestuurders gebruikt in de winter all seasonbanden. Kom te weten wanneer het goed is om ze te gebruiken. Zie de all seasonbanden testresultaten.

Vervangende banden: vragen en antwoorden

Lees meer over de keuze van vervangende banden. Check de antwoorden op de populairste vragen omtrent. 

Zijn smallere banden goed voor de winter?

De winter nadert, evenzo dilemma's met betrekking tot de keus van banden. In dit artikel zullen we ons bezighouden met de juiste keus van winterbandenmaat. Zijn smallere banden in de winter beter? 

Alles wat je moet weten over asymmetrische en directionele banden

Alles wat je moet weten over asymmetrische en directionele banden. Wat zijn hun eigenschappen en waarom zijn ze beter dan banden met symmetrische profiel? 

Druksensoren in banden - TPMS systeem

TPMS systemen (Tyre Pressure Monitoring System) hebben als taak de bestuurder te informeren over drukverlies. Check, of het de moeite waard is. 

Welke bandenspanning in de winter?

Veel bestuurders vragen zich af hoe hoog de bandenspanning in de winter hoort te zijn. Kom te weten welke bandenluchtdruk waarden de juiste zijn - die door de autoproducent gehomologeerd zijn? Of misschien kleinere of grotere? 

Welke bandenspanning in de zomer?

De banden zijn het enige element van het voertuig die contact maken met de ondergrond. Het zijn echter niet de banden die het gewicht van de auto dragen, maar de luchtdruk binnenin. 

Zomerbandentest 2015 ADAC

Twee keer in elk seizoen worden door ADAC testen uitgevoerd op zoek naar de beste bandenmodellen. Deze testen helpen bestuurders van de hele wereld juiste banden voor zichzelf en voor hun auto’s te kiezen.

Opslag van banden en velgen buiten gebruik

Na het wisselen van banden komt de vraag op – wat te doen met de set van banden voor het volgende seizoen? Lees adviezen over de juiste opslag van de wielen en houd ze in top conditie voor jaren.

De beste winterbanden voor 2014/2015 in maat 175/65 R14 T

Kleine personenwagens zijn het dagelijkse vervoermiddel van de meeste Nederlandse chauffeurs. Wilt u weten welke winterbanden u best voor zo'n wagen kunt kiezen om het hele seizoen veilig en comfortabel te rijden? Bekijk dan de resultaten van de onderstaande test.

Winterbandentest ADAC 2014/2015 voor maat 175/65 R14 T

Zoals elk jaar heeft de Duitse automobielclub ADAC de prestaties van bepaalde winterbanden getest. Lees hier welke modellen als de beste werden beoordeeld.

De beste winterbanden voor 2014/2015 in maat 195/65 R15 T

Heel wat van de in Nederland populaire auto's van de middenklasse en compacte klasse zijn uitgerust met banden van maat 195/65 R15. Als u net als vele andere chauffeurs dit soort banden zoekt, dan bent u op de juiste plaats. De prestigieuze organisatie ADAC heeft de resultaten van zijn test gepubliceerd, die voor vele chauffeurs een grote hulp zijn.


Winterbandentest ADAC 2014/2015 in de maat 195/65 R15 T

ADAC publiceert opnieuw zijn winterbandentests voor de populairste bandenmaten. Dankzij deze tests en de meningen van andere chauffeurs kunt u die winterbanden kiezen die het best voor u en uw wagen geschikt zijn.

Zomerbanden – nieuwigheden seizoen 2014

Voordat elk seizoen bieden bandenfabrikanten aan chauffeurs hun nieuwste producten. Elk van hen is het resultaat van jarenlange ervaring, jaren van onderzoek en vaak betere versie van het vorige model van dezelfde serie.

Zomerbanden test 2014 maat 225/45 R17 door gebruikers

Leer meer over de eerste test van de zomerbanden. Kijk welke modellen gedragen zich het best in de compact auto’s en auto’s van D segment.

Alternatieve bandenmaat: voor- en nadelen

Leer meer over de aanpassing van juiste vervangende banden. Check de voor- en nadelen van het gebruik van vervangende banden. Lees onze gids over de verandering van de bandenmaat en velgmaat.

Welke banden? Zomerbanden gids

Voor het kiezen van zomerbanden moeten we ten eerste een juiste bandenmaat voor onze auto vinden. De makkelijkste manier om dat te vinden is checken wat op onze huidige banden staat. Zoek naar tekenen zoals bv. 185/60R14 – dat is uw bandenmaat.

De beste zomerbanden 2014 volgens de producenten

We willen u een lijst van de zomerbanden introduceren die dit jaar door de grote bandenfabrikanten ter wereld aanbevolen zijn. Check wat voor banden modellen zijn de meest aandacht waard.

De invloed van de convergentie van voorwielen en achterwielen op het autobesturen

In de tweede artikel van de serie “Auto vering elements” leggen we uit wat de convergentie van wielen is en wat invloed heeft die op het besturen en tractie van de auto.

De productiedatum en andere bandmarkeringen

Check de belangrijkste bandmarkeringen. Hoe gaat u een productiedatum van een band, een snelheidsindex en andere bandmarkeringen zoeken? Hoe zijn de asymmetrische banden gemarkeerd? Hoe kunt u checken of een band voor uw auto goedgekeurd is? Lees het artikel en leer meer.

Motorbanden – slijtage en beschadigingen

Lees het artikel over vroegtijdige motorbandenslijtage. Kom te weten bij welke signalen je zorgen moet gaan maken. Kijk wat je moet doen om vroegtijdige slijtage van je banden te voorkomen.

Motorbanden: onderverdeling op de basis van hun toepassing

Ieder voorjaar gaat het motorseizoen weer van start en elk jaar voegen zich weer nieuwe enthousiastelingen toe aan de groep motorrijders. We zullen hier ingaan op het thema van motorbanden en de verschillende typen motorbanden.

Technische adviezen motorbanden

Lees onze adviezen voor motorrijders. Kom te weten hoe je motorbanden op de juiste manier gebruikt en bewaart.

Motorbanden: de temperatuur en grip

Maak kennis met de invloed van de juiste bandentemperatuur op de grip van de motor. Leer hoe je de bandentemperatuur meet. Wat moet je doen om veilig te rijden?

Motorvelgen

Lees het artikel en leer hoe je de velgen van je motor regenereren kunt. Kom te weten waar je rekening mee houden moet als je de velgen vervangt.

Zomerbanden test 2014 maat 175/65 R14 door gebruikers

Bekijk welke banden in de maat 175/65 R14 het vaakst worden aanbevolen door gebruikers van Oponeo. Zie de opinies van andere bestuurders en kies het ideale model voor je auto.

Zomerbanden test 2014 maat 185/65 R15 door gebruikers

Zie welke zomerbanden in maat 185/65 R15 het beste door onze gebruikers worden beoordeeld. Bekijk welke modellen door andere bestuurders worden aanbevolen en kies de juiste banden voor je auto.

Zomerbanden test 2014 maat 185/65 R14 door gebruikers

Zie welke banden in maat 185/65 R14 het vaakst worden aanbevolen door gebruikers  van Oponeo. Vergelijk de modellen en kies het model dat het beste bij je auto past.

Zomerbanden test 2014 maat 185/60 R15 door gebruikers

De keuze van banden hoeft niet moeilijk te zijn. Met de onderstaande beste zomerbanden 185/60 r15 ranglijst kies je sneller banden dan je denkt.

Zomerbanden test ADAC 2014

Des tests van Duitse organisatie ADAC zijn  het meest prestige en betrouwbaar tests ter wereld. Veeel chaufferurs maken kennins met deze tests voordat ze de beste producten kiezen. Maak kenis met de beste zomerbanden 2014 volgen ADAC!

Zomerbanden test 2014 maat 165/70 R14 door gebruikers

Welke beste zomerbanden in de maat 165/70 R14 worden aanbevolen door andere bestuurders? Lees dit en maak kennis met de volgens onze gebruikers beste banden voor kleine en middenklasse auto's.

Zomerbanden test 2014 maat 225/50 R17 door gebruikers

Gebruikmaken van de adviezen van chauffeurs vergemakkelijkt de aankoop van banden. Kijk hieronder om te zien welke zomerbanden het best zijn beoordeeld.

Zomerbanden test 2014 maat 225/45 R17 door gebruikers

Bekijk de beste zomerbanden van de maat 225/45 R17 volgens onze gebruikers. Kom te weten welke banden andere chauffeurs aanbevelen en kies het beste product voor jouw auto.

Zomerbanden test 2014 maat 205/55 R16 door gebruikers

Ontdek de beste zomerbanden van de maat 205/55 R16 in onze zomernbanden test 2014 volgens de klanten van Oponeo. Kom te weten welke banden andere chauffeurs aanbevelen en kies het ideale model voor jouw auto.

Zomerbanden test 2014 maat 195/65 R15 door gebruikers

 Vraag je je af welke zomerbanden je dit seizoen kiezen moet? Ontdek beste zomerbanden 195/65 R15 volgens de gebruikers van Oponeo het beste zijn. Bekijk de meningen van andere chauffeurs en kies de optimale banden voor jouw auto.

Winterbanden test 2013/2014 maat 195/70 R15 door gebruikers

Bekijk de beste winterbanden van de maat 195/70 R15 voor bestelwagens volgens andere chauffeurs. Kies de beste banden voor je auto. Lees verder.

Winterbanden test 2013/2014 maat 215/55 R17 door gebruikers

Zoek je winterbanden van de maat 215/55 R17 en weet je niet welk model je moet kiezen? Ons overzicht van banden die door andere chauffeurs worden aanbevolen, kan hierbij helpen. Lees verder.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 215/55 R16 volgens de gebruikers

Ontdek welke winterbanden van de maat 215/55 R16 worden aanbevolen door andere automobilisten. Kies uit dit aanbod de ideale band voor jou en je auto.

Winterbanden test 2013/2014 maat 205/60 R16 door gebruikers

Weet je niet welke winterband je moet kiezen? Bekijk de ranking van de beste winterbanden en je kiest snel en makkelijk een band voor jezelf.

Winterbanden test 2013/2014 maat 195/55 R16 door gebruikers

Onderstaande ranking helpt je om snel de voor jou geschikte winterband te kiezen. Lees verder.

Winterbanden test 2013/2014 maat 195/55 R15 door gebruikers

Maak kennis met de beste winterbanden van deze maat en kies er een uit voor jezelf.

Winterbanden test 2013/2014 maat 185/60 R15 door gebruikers

Vraag je je af welke winterbanden van de maat 185/60 R15 het beste zijn? De meningen van andere chauffeurs kunnen je hierbij helpen. Bekijk welke modellen van deze maat door onze gebruikers worden aanbevolen.

Winterbanden test 2013/2014 maat 185/70 R14 door gebruikers

Ontdek welke winterbanden van de maat 185/70 R14 volgens onze gebruikers het beste zijn. Kom te weten welke banden andere chauffeurs aanbevelen en kies het ideale model voor jouw auto.

Winterbanden test 2013/2014 maat 185/65 R14 door gebruikers

Zoek je goede winterbanden in deze maat? Je vindt de beste modellen in ons overzicht.

Test van winterbanden 2013/2014 van de maat 175/70 R14 volgens gebruikers

Het kopen van een goede winterband kan ook makkelijk en snel. Onze ranking van de beste winterbanden helpt je daarbij.

Winterbanden test 2013/2014 maat 175/70 R13 door gebruikers

Weet je niet welke winterbanden van de maat 175/70 R13 het beste zijn? De reviews van onze gebruikers kunnen je hierbij helpen. Bekijk welke modellen van deze maat volgens hen het beste zijn.

Winterbanden test 2013/2014 maat 175/65 R15 door gebruikers

Zoek je winterbanden van de maat 175/65 R15 voor je auto? Kijk welke modellen worden aanbevolen door andere bestuurders. Lees het artikel.

Winterbanden test 2013/2014 maat 165/70 R14 door gebruikers

Hier presenteren wij de beste winterbanden van maat 165/70 R14 volgens onze gebruikers. Bekijk de bandenmodellen die volgens andere chauffeurs het beste zijn.

Winterbanden test 2013/2014 maat 155/80 R13 door gebruikers

De ervaringen van andere chauffeurs zijn bijzonder nuttig bij de keuze van winterbanden. Hieronder vind je een overzicht van de 5 best beoordeelde banden van de maat 155/80 R13.

Bandenslijtage – hoe herken je het?

Gebruik van overmatig versleten banden is gevaarlijk. Daarom moet je de staat van de banden regelmatig controleren. In onze gids kom je onder andere te weten waar je op moet letten bij dagelijks gebruik en hoe je het loopvlak van de band meet.

Wielen balanceren

Leer hoe te herkennen of de wiel goed gebalanceerd is. Lees waneer u de wielen balanceren zal.

Check de leeftijd van uw banden

Lees onze korte gids en leer hoe de banden leeftijd te checken. Check wat is de maximum leeftijd van een band.

Zal ik al mijn winterbanden al wisselen?

Lees het artikel en leer of u al uw winterbanden veranderen zal. Nuttige tips van onze specielisten zullen u helpen om veilig te rijden.

Winterbanden test ADAC 2013/2014 in maat 225/45 R17 H

Hieronder stellen we de resultaten van de winterbandentest voor maat 225/45 R17 H voor. U kunt hier lezen welke modellen de beste zijn voor krachtige en dynamische wagens.

Winterbanden test ADAC 2013/2014 in maat 185/60 R15 T

Bekijk hier welke bandenmodellen zijn beoordeeld in een van de eerste winterbandentests van dit jaar. Dankzij deze informatie kunt u banden kiezen, waarmee u zonder probleem de winter doorkomt.

Winterbandentest ACE/GTÜ 2013/2014 in maat 185/60 R15

Vóór elk winterseizoen worden bandentests van automobielorganisaties en automagazines gepubliceerd. Hier kunt u de beste modellen winterbanden voor maat 185/60 R15 bekijken. Veel leesplezier!

Winterbanden test 2013/2014 in maat 225/50 R17 volgens de gebruikers.

Weet u niet welk model winterbanden te kiezen? Bekijk onze ranking voor winterbanden en koop snel de juiste uitrusting voor uw wagen.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 215/65 R16 volgens de gebruikers.

Baseert u bij de keuze van uw banden op de ervaringen van andere chauffeurs en kies het bandenmodel dat het meest populair is. Met behulp van de onderstaande ranking kunt u snel een keuze maken.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 215/60 R16 volgens de gebruikers.

Zoekt u optimale winterbanden en weet u niet welke te kiezen? Bekijk hier welke modellen voor bandenmaat 215/60 R16 andere chauffeurs aanbevelen. Veel leesplezier!

Winterbanden test 2013/2014 in maat 225/45 R17 volgens de gebruikers.

Maak kennis met de beste winterbanden van de maat 225/45 R17 en kies de ideale band voor jou en je auto.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 205/55 R16 volgens de gebruikers.

Bekijk de beste banden van de 205/55 R16 maat. Deze banden zijn door de gebruikers van dit portaal – chauffeurs zoals jij aanbevolen! Heb je geen idee welke banden je kopen moet? Hier ben je op de juiste plek!

Winterbanden test 2013/2014 in maat 195/65 R15 volgens de gebruikers.

Vraag jij je af welke winterbanden dit seizoen te kiezen? Om deze taak te vergemakkelijken hebben we een overzicht van de 195/65 R16 winterbanden, die volgens chauffeurs de beste zijn.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 185/65 R15 volgens de gebruikers.

Zoek je banden in de maat 185/65 R15 voor je auto? Kijk welke bandenmodellen door de gebruikers van ons portaal aanbevolen worden. Het lezen van de beoordelingen van anderen maakt het kiezen van de band die het meest voldoet aan je verwachtingen een stuk makkelijker.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 185/60 R14 volgens de gebruikers.

Zoek je goede winterbanden met de afmetingen 185/60 R14? Maak kennis met de 5 modellen van deze omvang die door automobilisten als beste zijn beoordeeld.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 175/65 R14 volgens de gebruikers.

Ontdek welke winterbanden van de maat 175/65 R14 worden het meest aanbevolen door andere automobilisten. Kijk welke banden kopen waard zijn.

Winterbanden test 2013/2014 in maat 145/70 R13 volgens de gebruikers.

Ben je van plan om winterbanden met de afmetingen 145/70 R13 te kopen? Het onderstaande artikel komt zeker van pas bij het maken van je keuze. Lees verder.

Winterbanden – nieuwe producten voor het seizoen 2013/2014

De bandenproducenten breiden zoals elk jaar hun aanbod van winterbanden uit. Welke modellen zijn er dit jaar op de markt verschenen? Wat is er kenmerkend voor deze banden? Meer hierover leest u in dit artikel.

Welke bandenmaat op mijn auto

Welke bandenmaat heeft mijn auto? Dit is een vraag die vaak door bestuurders wordt gesteld. Lees verder en ontdek waar u informatie kunt vinden over de bandenmaat die onder uw auto past.

Winterbanden test ADAC 2013/2014

Hier worden eind september de uitslagen van de ADAC-winterbandentests 2013/2014 gepubliceerd. Intussen kunt u wat meer informatie lezen over hoe vaak u uw banden moet vervangen. Dit is van cruciaal belang voor uw rijveiligheid.

Geschiedenis van Yokohama-banden

De activiteiten van Yokohama Rubber kunnen onderverdeeld worden in twee basissegmenten. Lees verder en kom meer te weten over de ontwikkeling van het Japanse bedrijf.

Geschiedenis van Uniroyal-banden

Het begon allemaal toen een gewezen Belgische artillerieofficier in 1868 een winkeltje in rubberartikelen begon op de Place Chevaux in Luik. Destijds was dit idee te vernieuwend en de zaken liepen slecht. Oscar Englebert breidde zijn aanbod daarom uit met papierwaren om een faillissement te voorkomen. Na enkele jaren werd zijn geduld beloond toen de vraag naar rubber accessoires razendsnel begon toe te nemen.

Geschiedenis van Toyo-banden

Laten we ons eerst beginnen stap voor stap het bovenstaande opschrift te ontcijferen. Toyo is de eigennaam van de onderneming en Gomu Kogyo betekent min of meer "bandenbedrijf". Kabushiki kaisha is in het Japanse recht de tegenhanger van onze naamloze vennootschap. Hoewel Toyo de jongste is van de belangrijkste bandenproducenten in het land van de rijzende zon, was het dit bedrijf dat de weg naar de beurs vrijmaakte voor zijn oudere en meer bekende rivalen, zoals Bridgestone of Yokohama. Al in mei 1949 debuteerde Toyo op de beurs van Osaka en zes jaar later had het ook een notering op Japans grootste en beroemdste beurs van Tokio. Ter vergelijking, toen het bedrijf in 1961 toetrad tot de beurs in Nagoya, startte Bridgestone pas op de beurs van Tokio. Maar laten we bij het begin beginnen.

Geschiedenis van Sava-banden

Bijna 90 jaar geleden richtten de gebroeders Franc en Peter Sumi, Alojz Pirc en Jozko Veber het bedrijf Atlanta op dat zich bezighield met de handel in rubberproducten. Dat was de kiem van Sava, op dit moment leidend bandenproducent van Midden-Europa, die na een aantal reorganisaties deel uitmaakt van het Goodyear-concern.

Geschiedenis van Pirelli-banden

Al meer dan honderd jaar gaat de geschiedenis van het merk Pirelli gelijk op met de geschiedenis van de auto. Nog voordat de gloeilamp was uitgevonden, werden de fundamenten gelegd van een van de belangrijkste bedrijven uit de annalen van bandenindustrie.

Geschiedenis van Nokian-banden

Het geschiedenis van het bedrijf begint in de tweede helft van de 19e eeuw. In 1865 richtte mijnbouwingenieur Knut Fredrik Idestam in Tampere in het zuidoosten van Finland en klein bedrijf op voor de bosbouwindustrie. Later verplaatste hij het bedrijf naar het plaatsje Nokia aan de rivier Nokianvirta. Dit was de eerste van drie ondernemingen die later opgingen in het concern Nokia Corporation. Uit de naam van het plaatsje is ook de naam van het bedrijf – Nokia Wood Mills – afgeleid, hoewel het woord 'nokia' in het Fins ook boswezel betekent.

Geschiedenis van Michelin-banden

Iedereen kent hem, het ventje die doet denken aan een legomannetje, Casper het spookje en de legendarische Golem. De Michelinman heet Bibendum en is de held van het bandenbedrijf dat de bandenindustrie al tientallen jaren voortstuwt met zijn baanbrekende uitvindingen.

Geschiedenis van Kleber-banden

Aan het einde van het leven van Jean-Baptiste Kleber behoorde de bandenindustrie nog tot het sprookjesland. Kleber werd in 1800 in Caïro vermoord. Exact 111 jaar later werd in de Franse plaats Colombes de fabriek van het Amerikaanse bedrijf BFGoodrich in gebruik genomen. Zijn Franse filiaal functioneerde al vanaf 13 juli 1910. De legende gaat dat de heer Work, directeur van het bedrijf, tijdens een boottocht door de overstroomde wijken van Parijs het besluit nam om een fabriek te bouwen. Op 8 december 1911 produceerde de BFG-fabriek de eerste band. Dit is de eerste belangrijke datum uit de geschiedenis van het merk Kleber dat 35 jaar later officieel in het leven werd geroepen.

Geschiedenis van Hankook-banden

De zevende grootste bandenproducent ter wereld is tevens het grootste en oudste bandenbedrijf van Zuid-Korea. "Voor complete voldoening moet de weg exact worden uitgestippeld" – het devies van de oprichters dat na een halve eeuw nog steeds richting geeft aan het bedrijf.

Geschiedenis van Goodyear-banden

Het idee om een link te leggen tussen het logo van zijn bedrijf en de mythologische patroon van de reizigers en brenger van goede berichten, kwam van Frank Seiberling zelf, de grondlegger van Goodyear. Het standbeeld van Hermes in de hal van zijn huis in Akron was zijn favoriete kunstwerk. Het beeldmerk van de gevleugelde voet werd voor de eerste keer gebruikt in 1901, in een advertentie voor het merk in de 'Saturday Evening Post'. Nu staat het symbool voor een van de drie grootste bandengrootmachten ter wereld.

Geschiedenis van Fulda-banden

Fulda, de baroksparel in het hart van Duitsland. In het begin van de 20e eeuw schitten de heren Gust Becker en Moritz Hasenclever een onderneming die een aantal jaren later de grootste speler op de rubbermarkt van Duitsland en omgeving zou worden. Al in 1901 kwam de productie op gang. In de eerste productcatalogus bevonden zich dagelijkse gebruiksvoorwerpen van rubber – schoenzolen, pakkingringen voor bier- en mineraalwaterflessen en matten. De eerste banden van het merk Fulda waren bestemd voor... kinderwagens en paardenrijtuigen.

Geschiedenis van Firestone-banden

Detroit is het hart van de Amerikaanse auto-industrie. De giganten zoals Ford, General Motors en Chrysler hebben  hun hoofdvestiging hier. Iedereen weet ook dat het mekka van de snelle auto's liefhebbers is in Italië, in Modena, waar Ferrari, Maserati, De Tomaso en ook Lamborghini te vinden zijn. Volgens dezelfde regel is Akron dé bandenstad van de wereld. Daar, niet ver van de Grote Meren zijn grootmachten als BFGoodrich en Goodyear groot geworden. Niet lang na hen begon de geschiedenis van het merk Firestone.

Geschiedenis van Falken-banden

Sinds America een aantal eeuwen geleden ontdekt werd, beschouwen miljoenen artiesten, sporters en zakenmensen het continent als het beloofde land. Falken, een bedrijf die in de productie van banden voor auto's met extreem sterke motoren gespecialiseerd is, ontstaan om de Nieuwe Wereld te veroveren.

Geschiedenis van Dunlop-banden

Het verhaal over het begin van Dunlops betrokkenheid bij de bandproductie is legendarisch, net als het verhaal van Archimedes en zijn 'Eureka'. De Ier observeerde in 1888 zijn zoontje die op zijn driewielertje over hobbelige keien rond het huis reed. Het fietsje was van harde rubberbanden voorzien, waardoor het kleintje weinig comfort had en niet hard rijden kon. Om zijn zoontje te helpen plakte hij een dunne rubberlaag op het wiel en pompte die op met een ballenpomp. Als ventiel gebruikte hij... het bovenstuk van een baby zuigfles!

Geschiedenis van Dębica-banden

In 1937 werd in San Francisco in de Verenigde Staten de Golden Gate-brug geopend. George VI werd gekroond tot koning van het Verenigd Koninkrijk en de Hongaar Albert Szent-Gyorgyi won de Nobelprijs voor medicijnen. Ongeveer in dezelfde periode startte in Dębica de bouw van de fabrieken van het grootste bandenbedrijf van Polen.

Geschiedenis van Dayton-banden

Hoewel het bedrijf bijna drie decennia ouder dan de Japanse gigant waar het deel van uitmaakt is, dayton is de Kleinste en mionst bekende telg uit de Bridgestone familie. Het was ook een van de bouwstenen van de Amerikaanse bandengrootmacht die is voortgekomen uit verschillende hoeken en gaten van de staat Ohio.

Geschiedenis van Continental-banden

Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie – onder die naam begon het concern op 8 oktober 1871. Naast banden voor rijtuigen en fietsen produceerde het bedrijf in eerste instantie ook schoenen, watervaste weefsels en niet lang daarna ook ballen en speelgoed. Autobanden? We mogen echter niet vergeten dat auto's in die tijd alleen bestonden in dromen of op de tekentafels van visionaires. Toen Siegfried Marcus in 1870 het eerste, met een benzinemotor aangedreven voertuig construeerde, voorzagen slechts weinigen dat de auto tientallen jaren later een algemeen vervoermiddel worden zou.

Zomerbandentest voor2013 in maat 205/55 R16 V - welk profiel is het beste?

Voor ons zie je de volgende zomerbandentest. Deze keer zijn de modellen in de populaire maat 205/55 R16 V onder de loep genomen. De test is uitgevoerd door de specialisten van het Duitse blad "Gute Fahrt".

Zomerbandentest 2013 in maat 235/65 R17 V SUV

Zoek je goede banden voor een SUV? "Auto Bild Allrad" vergemakkelijkt deze keuze en publiceert een ranglijst met banden voor dit autosegment. Check welke banden zich het best presenteren.

Zomerbandentest 2013 in maat 215/55 R16 V

Hierbij de volgende editie van de zomerbandentesten van dit jaar. Zoek je alleen bewezen modellen? Bekijk dan de testresultaten; ze kunnen je helpen de juiste keuze voor je auto te maken.

 

Zomerbandentest 2013 in maat 205/55 R16 V

Hieronder kun je de resultaten checken van de volgende zomerbandentest voor 2013. Hiermee kun je probleemloos banden voor je auto kiezen.

Zomerbandentest 2013 in maat 195/65 R15 V - welke banden kun je het best aanschaffen?

Het zomerseizoen komt eraan, en hiermee de noodzaak om banden te wisselen. Heb je al banden voor je auto gekozen? De volgende zomerbandentest van "Auto Bild" gaat je hierbij helpen.

Zomerbanden – nieuws voor het seizoen 2013

Bekijk onze lijst van nieuwigheden in de sector zomerbanden voor het seizoen 2013. Met ons zult u banden vinden die speciaal ontworpen zijn om aan uw noden te voldoen en aan het type van uw auto te passen.

Zomerbandentest ACE/GTÜ 2013 met afmeting 195/65 R15 V

Er is de eerste zomerbandentest van dit jaar gehouden. Welke modellen van banden met afmeting 195/65 R15 V worden door ACE en GTÜ aanbevolen?

Zomerbandentest van ADAC 2013 in de bandenafmeting 185/60 R15 H

Hierbij presenteren we de uitslagen en conclusies van de zomerbandentest van ADAC 2013 met de afmeting 185/60 R15 H. Ontdek welke banden de moeite waard zijn om gekocht te worden!

Zomerbandentest ADAC 2013 met de afmeting 225/45 R17 W/Y

ADAC heeft besloten om de autobanden met afmeting 225/45 R17 W/Y te testen die tegenwoordig bijzonder populair zijn. Controleer welke modellen van de autobanden met deze afmeting als beste uit de bus kwamen en welke banden je gerust voor jouw auto kunt aanschaffen.

Zomerbandentest ADAC 2013

Hierbij presenteren we de uitslagen van de zomerbandentest van ADAC en andere organisaties (waaronder autobladen). Ontdek welke modellen van de zomerbanden op dit moment als beste worden beschouwd.

Bandengeluid

Ontdek waarom banden lawaai maken. Ga na hoe je het geluid kunt verminderen. Lees over stille banden.

Is het de moeite om vernieuwde banden te kopen?

Hier leest u meer over de voor- en nadelen van vernieuwde banden. U komt te weten of het de moeite waard is om vernieuwde banden te gebruiken, en krijgt ook meer informatie over vernieuwde banden.

Banden van de topklasse – de beste modellen

Elke chauffeur heeft banden nodig die zijn aangepast aan zijn behoeften en rijstijl. Lees hier welke kenmerken banden van de klasse "premium" hebben, voor wie ze bestemd zijn en welke modellen het meest populair zijn.

Banden van de middenklasse – de beste modellen

Hier vindt u de beste modellen en producenten van banden van de middenklasse. Elke chauffeur verkiest een ietwat andere rijstijl en heeft dan ook ietwat andere banden nodig. Lees hier welke kenmerken banden van de klasse "medium" hebben, voor wie ze bestemd zijn en welke modellen het meest populair zijn.

Goedkope banden – de beste modellen

Hier geven we een overzicht van de beste producenten en banden in de budgetklasse. Vele chauffeurs rijden in omstandigheden waarin zulke banden aan alle verwachtingen voldoen. Hier komt u te weten welke kenmerken deze banden hebben en welke modellen het populairst zijn.

Radiaalbanden - eigenschappen

Radiaalbanden, die op 4 juni 1946 door de firma Michelin werden gepatenteerd, zorgden voor een stroomversnelling in de automobielsector. Wat zijn de voordelen van deze uitvinding ten opzichte van de diagonaalband en hoe verliep zijn ontwikkeling?

Garantie op banden – producentenoverzicht

Een reclamatie indienen voor banden is niet altijd gemakkelijk, omdat ze onderhevig zijn aan natuurlijke slijtage. Garantie op zulke producten is echter niet enkel een marketingtruc. Lees hier hoe u uw rechten kunt opeisen.

Regenbanden: welke banden zijn het beste voor een nat wegdek?

Sommige banden leveren duidelijk betere prestaties op een nat wegdek dan andere. Hier kunt u meer lezen over regenbanden.

Geschiedenis van Bridgestone-banden

Toen Shojiro begin jaren dertig de fundamenten legde onder de toekomstige wereldmacht op het gebied van banden, wist hij dat de naam van cruciale betekenis was. Omdat producten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk destijds een uitstekende naam hadden, gebruikte Ishibashi een sluwe list. Hij vertaalde zijn achternaam letterlijk naar het Engels en verwisselde de woorden uit het resultaat "stone bridge" van plaats en... voila! Bridgestone was geboren.

Geschiedenis van BFGoodrich-banden

De geschiedenis van BFGoodrich begint in 1870, in het plaatsje Akron in de staat Ohio. Dokter Benjamin Franklin Goodrich, legerchirurg tijdens de burgeroorlog, stichtte toen de eerste rubberfabriek van Noord-Amerika en een klein laboratorium. Verscheidene jaren later rolde de eerste autoband al uit de fabriek.

Geschiedenis van Barum-banden

Drie bedrijven – Bata, Rubena en Mitas waren de stamvadresvan Barum, een toonaangevend autobandenmerk op de Midden-Europese markt. Het drietal grondleggers leverde ook de naam, door de eerste letters van de namen van hun bedrijven te combineren.

67e FIM Rally 2012 [verslag]

OPONEO verwelkomde onlangs met veel plezier de deelnemers aan de FIM Rally in Polen. Lees hier het verslag.

Oldtimer autobanden

Hieronder vindt U antwoorden op de meest gestelde vragen over banden voor oldtimers. Waar vind U de juiste banden, waar moet U op letten? Lees verder.

RunFlat banden – gebruiksvoorwaarden

Voor wie overweegt Run Flat banden te gebruiken is het belangrijk eerst onderstaande, belangrijke informatie goed door te lezen. Verkeerd gebruik van Run Flat banden kan namelijk voor problemen zorgen. Hieronder een aantal punten om rekening mee te houden bij het gebruik van Run Flat banden.

Banden eco-labeling– wat staat er op de bandenlabel

Vanaf 1 november 2012 moeten bandenproducenten volgens nieuwe EU regels alle door hen op markt aangeboden banden van een informatie sticker voorzien. Wat moet U weten over deze sticker en waarvoor dient deze?


  1. SSL beveiligde betaling
  2. Snel en gratis bezorgd
  3. Alleen kwaliteitsmerken
  4. Al meer dan
    2.000.000 klanten
  5. Montagepartners