Eén persoon hoeft niet per se gelijk te hebben, maar kunnen duizenden mensen er allemaal naast zitten? Automobilisten die de meest uiteenlopende routes afleggen, delen hun indrukken graag met andere weggebruikers. Op basis van hun beoordelingen hebben wij een winterbandenranking 2022 opgesteld!  

De winterbandenranking 2022 is een lijst van de banden die als beste beoordeeld zijn door automobilisten.De winterbandenranking 2022 is een lijst van de banden die als beste beoordeeld zijn door automobilisten.

Top 10 winterbanden 2022

Om erachter te komen welke winterbanden door automobilisten worden aangeraden, hebben we de beoordelingen vergeleken van mensen die nieuw rubber hebben aangekocht via Oponeo. Hierdoor zijn niet alleen de beste producten boven komen drijven maar hebben we ook een overzicht gekregen van gemiddelde cijfers in de categorieën rijden op droog en nat wegdek en in de sneeuw. Dankzij deze gedetailleerde informatie weet je zeker dat je het beste van het beste in huis haalt.

.
Bandmodel
Gemiddelde score* Gemiddeld cijfer voor droog wegdek Gemiddeld cijfer voor nat wegdekGemiddeld cijfer voor sneeuw
1.Michelin Alpin 6
5,75,85,75,7
2.Goodyear UltraGrip Performance +
5,655,75,65,7
3.
Michelin Pilot Alpin 5
5,65,75,65,6
4.Continental WinterContact TS 870
5,65,85,65,6
5.Bridgestone Blizzak LM005
5,555,75,65,5
6.Nokian Tyres WR Snowproof
5,55,65,55,5
7.Pirelli SottoZero Serie 3
5,55,65,55,5
8.Goodyear Ultra Grip 9+
5,55,65,55,5
9.Kleber Krisalp HP3
5,45,55,45,4
10.Dębica Frigo 2
5,355,45,25,4

*De gemiddelde cijfers voor beoordelingen tussen 01-2021 en 09-2022 kunnen verschillen van die op de website.

Uit de tabel blijkt dat premiumbanden hun weerga niet kennen en acht van de tien posities in beslag nemen. Ze onderscheiden zich door evenwichtige prestaties, die essentieel zijn voor de betrouwbaarheid. Onthoud dat onder moeilijke omstandigheden zelfs kleine details bepalend kunnen zijn voor onze veiligheid en die van andere deelnemers aan het verkeer.

1e plaats: Michelin Alpin 6

De ranking van beste winterbanden wordt aangevoerd door een Franse band, de Michelin Alpin 6. Deze heeft al eerder hoge ogen gegooid in de tests en heeft het ook geweldig gedaan in de ranking van winterbanden van 2021. De uitstekende eigenschappen zijn ook de weggebruikers niet ontgaan. 


Ondanks dat de hoogste deelscore gegeven is voor rijden op droog wegdek, geeft de band de concurrentie het nakijken wat betreft rijden op nat en besneeuwd asfalt. Dit is onder meer te danken aan de EverGrip-technologie, waardoor het rubber uitstekend overweg kan met winters weer en lage temperaturen. Overigens gaat de Alpin 6 ook erg lang mee.


2e plaats: Goodyear UltraGrip Performance +

De Goodyear UltraGrip Performance + is een echte veteraan in de onafhankelijke tests. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze ook in de winterranking een hoge positie heeft behaald. In vergelijking tot de concurrentie is het rijden op sneeuw de grootste onderscheidende factor.


Dat was niet mogelijk geweest zonder het geoptimaliseerde loopvlakprofiel met een zeer diep net van "sneeuwbijtende" lamellen voor optimale grip. Dit is een zeer waardevolle eigenschap als je bij zware weersomstandigheden toch veilig op de plaats van bestemming wilt kunnen aankomen. Er is ook gezorgd voor andere goede eigenschappen waaronder precieze sturing bij hogere snelheden.


3e plaats: Michelin Pilot Alpin 5

Het podium van winterbanden die aanbevolen zijn door klanten van Oponeo, wordt gecompleteerd door de Michelin Pilot Alpin 5. Onder automobilisten gaat de mening rond dat je bij alle weersomstandigheden op deze band kunt vertrouwen. 


Deze ervaring wordt weerspiegeld door de toegekende cijfers. De fabrikant heeft ervoor gezorgd dat de remweg zo kort mogelijk is en de controle over het voertuig zo groot mogelijk bij winters weer. Er is aan alles gedacht, zelfs aan het visuele aspect, want dankzij het Premium Touch-effect zien de satijnen zijkanten van de band er geweldig uit!


4e plaats: Continental WinterContact TS 870

De Continental WinterContact TS 870 heeft een van de hoogste cijfers voor het rijden op droge wegen. Dat is echter niet alles wat deze band te bieden heeft. Hij is immers gemaakt voor meer veiligheid onder de zwaarste omstandigheden. 


De verbeterde eigenschappen ten opzichte van de populaire voorganger (TS 860) tonen aan dat er vooruitgang geboekt is. Voor de productie is gebruik gemaakt van het Cool Chilli-compound met een harsmengsel dat uitstekend uit de voeten kan met lage temperaturen en bovendien langzaam slijt. Het met lamellen getooide loopvlak voorkomt tractieverlies, vooral in de sneeuw.


5e plaats: Bridgestone Blizzak LM005

Het volgende model in de groep aanbevolen banden is de Bridgestone Blizzak LM005. Automobilisten en experts zijn het eens: dit is een geweldige band voor de winter.

De combinatie van het gelauwerde Nano Pro-Tech-rubbermengsel met silica en de 2D- en 3D-lamellen zorgt voor uitstekende rijeigenschappen op sneeuw en ijs. De synergie van het rubbermengsel en het precies afgewerkte loopvlakprofiel vertaalt zich ook in bescherming tegen aquaplaning en een kortere remweg op nat wegdek. Dit is een band met evenwichtige, stabiele prestaties onder verschillende omstandigheden.

Automobilisten onderwerpen winterbanden aan uitvoerige tests onder de meest uiteenlopende omstandighedenAutomobilisten onderwerpen winterbanden aan uitvoerige tests onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

6e plaats: Nokian Tyres WR Snowproof

Het zou pas een verrassing zijn als er geen enkel product van de Finse winterspecialist Nokian Tyres in de top 10 zou staan.

Dit keer zijn klanten van Oponeo erg te spreken over de WR Snowproof, die gemaakt is op basis van de Alpine Sense Grip-technologie voor maximale controle over het voertuig bij winters weer. In de schouderzones zitten speciale getande Brake Boosters die het rijspoor vasthouden, zelfs wanneer je vol op de rem trap. De Snow Claws zorgen op hun beurt voor optimale sturing tijdens dynamische manoeuvres.

7e plaats: Pirelli SottoZero Serie 3

De volgende band op de lijst is er opnieuw een uit het premiumsegment. De zevende plek wordt bezet door de Pirelli SottoZero Serie 3, die niet alleen al tijden populair is maar ook groot vertrouwen geniet onder bestuurders.


De hoge klassering is het resultaat van optimale elasticiteit binnen een breed temperatuurbereik en de eigenschappen van een loopvlak met brede centrale rib, karakteristiek gevormde blokken en driedimensionale lamellen. Deze elementen zorgen er samen voor dat de band nauwkeurig stuurt, ongeacht of er nu water of sneeuw op het wegdek ligt.

8e plaats: Goodyear Ultra Grip 9+

De Goodyear Ultra Grip 9+ is een Amerikaanse band die als in 2021 op de lijst van beste winterbanden te vinden was. Dat was voor een groot gedeelte te danken aan de overwinning in de ADAC-tests in maat 195/65 R15.


Voor de productie is gebruik gemaakt van enkele innovatieve technologieën waardoor je veiliger aankomst op de plaats van bestemming. Het Winter Grip-rubbermengsel zorgt voor een groter contactoppervlak van de band met de weg en daarmee betere grip en sturing van het voertuig. Bovendien zorgt Mileage+ voor een langere levensduur van het rubber.

9e plaats: Kleber Krisalp HP3

De eerste band uit het middensegment met hoge cijfers is de Kleber Krisalp HP3. Dit model kan de concurrentie met premiumbanden moeiteloos aan, wat bijvoorbeeld blijkt uit de resultaten van onafhankelijke tests.

Wat vinden klanten van Oponeo zo goed aan deze band? Vaak wordt de betrouwbaarheid onder alle winterse omstandigheden, zekere sturing in bochten en tijdens manoeuvres en de goede remkracht geprezen. Dit alles wordt verzorgd door een directioneel loopvlak en de Toboggan-afvoerkanaaltjes die het slipgevaar op besneeuwde en natte wegen verminderen.

10e plaats: Dębica Frigo 2

De top 10 van winterbanden wordt afgemaakt door de uit Polen afkomstige Dębica Frigo 2, een van de meest gekozen banden uit het economysegment.


Deze band biedt tegen een aantrekkelijke prijs bevredigende prestaties, vooral op droog en besneeuwd wegdek. De massieve schouderblokken verhogen de stabiliteit terwijl de groeven die er tussendoor lopen effectief water en sneeuwmodder afvoeren.


Let op!

Bekijk de beschikbare modellen en volg de blog van Oponeo, waar je de nieuwste rankings vindt van banden die worden aangeraden door automobilisten.

De best geteste winterbanden van 2022

We hebben niet alleen de beste winterbanden verzameld op basis van de beoordelingen van onze klanten maar ook aan de hand van experts uit de motorrijtuigenbranche, die elk seizoen weer een aantal maten aan nieuwe tests onderwerpen. Zo kunnen we onze klanten interessante inzichten bieden over bepaalde banden. We hebben een overzicht gemaakt van tests door enkele van de meest toonaangevende organisaties, waaronder de ADAC en ÖAMTC, evenals de tijdschriften Autobild, Auto, Motor und Sport en Autozeitung. Zo konden de best beoordeelde banden worden uitgelicht. 

Organisatie Afmetingen 1. plaats2. plaats 3. plaats 
ADAC185/65 R15
Continental WinterContact TS 870
Goodyear Ultra Grip 9+
Semperit Speed-Grip 5
ADAC
215/60 R16
Continental WinterContact TS 870
Dunlop Winter Sport 5
Goodyear Ultra Grip Performance+
Autozeitung225/45 R17
Continental WinterContact TS 870
Bridgestone Blizzak LM005
Michelin Alpin 6
Auto Motor und Sport
245/45 R19
Michelin Pilot Alpin 5
Continental WinterContact TS 870 P
Vredestein Wintrac Pro
AutoBild
225/45 R19
Michelin Pilot Alpin 5
Continental WinterContact TS 870 P
Vredestein Wintrac Pro
AutoBild
215/55 R17
Michelin Alpin 6;
Pirelli Cinturato Winter

-Goodyear UltraGrip Performance+
AutoBild
245/40 R19

Bridgestone Blizzak LM005;
Hankook Winter i*cept evo3

-Continental WinterContact TS 870 P