Als je voor de keuze staat van winterbanden in maat 195/60 R15 voor de winter, bekijk dan welke producten het populairst zijn. Andere weggebruikers hebben de banden kunnen testen onder de zwaarste omstandigheden. Dankzij hun beoordelingen maak je snel een goede keuze. Wij presenteren een ranglijst van de beste banden. Kies nu een band die bij jouw behoeften past!

Winterbanden dienen rijzekerheid in de sneeuw te bieden.Winterbanden dienen rijzekerheid in de sneeuw te bieden.

De ranglijst van beste banden in maart 195/60 R15 is opgesteld op basis van de beoordelingen van automobilisten die winterbanden hebben besteld via het Oponeo-portaal. Zij hebben bij elkaar duizenden kilometers afgelegd, niet zelden onder zware weersomstandigheden, en delen hun schatkamer aan indrukken en kennis over een bepaald model met anderen. Iedere mening helpt ons mij het maken van een keuze. We hebben jullie beoordelingen verzameld en verwerkt tot een ranglijst van de 5 beste winterbanden in maat 195/60 R15. Bekijk welke banden het beste hebben gepresteerd en maak de ideale keuze.

Op welke auto's passen banden in maat 195/60 R15?

Winterbanden in maat 195/60 R15 worden meestal gemonteerd als eerste uitrusting van grotere personenauto's als de Opel Astra, Toyota Avensis, Toyota Corolla en Volvo V70 (afhankelijk van de generatie, uitrusting, vermogen etc.). Het is een van de populairste maten, die je aantreft op een breed scala aan voertuigen. Ze zijn bovenal populair op stads- en wegvoertuigen.

De beste winterbanden maat 195/60 R15 volgens gebruikers van OPONEO

Je moet toegeven dat het kiezen van nieuwe winterbanden geen simpele opgave is. Bepalen wat voor jou de ideale banden zijn, is meestal geen sinecure vanwege de honderden beschikbare opties. Je moet altijd zorgen dat je alleen gebruik maakt van goede informatiebronnen. Wat dat betreft heb je veel aan de beoordelingen van automobilisten die duizenden kilometers hebben kunnen afleggen.

Bij het creëren van dit overzicht hebben we rekening gehouden met het aantal beoordelingen en het gemiddelde toegekende cijfers tussen januari 2019 en oktober 2020. Dit zijn de beste banden:

BandmodelBeoordeling*
Nokian WR Snowproof5,7
Hankook Winter i*cept RS2 W4525,4
Pirelli Cinturato Winter5,4
Nokian WR D35,35
Dębica Frigo 25,25

*De ranking is tot stand gekomen op basis van beoordelingen van klanten van Oponeo tussen januari 2019 en oktober 2020. Daarbij is een schaal van 1 tot 6 gebruikt. In het overzicht staan alleen modellen die een zeker minimumaantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten die worden getoond op de website van onze winkel kunnen verschillen van die in het overzicht, omdat de hier getoonde cijfers alleen betrekking hebben op maat 195/60 R15.

Nokian WR Snowproof

Het overzicht van beste winterbanden in maat 195/60 R15 wordt aangevoerd door de Nokian WR Snowproof. Dit is niet de enige band van de Finse producent uit onze lijst. Dat is niet verwonderlijk. Nokian was immers de eerste fabrikant ter wereld van echte winterbanden. Met hun ervaring kunnen ze banden ontwerpen en creëren die de meest veeleisende weggebruikers kunnen bekoren. Waarin onderscheidt zich de WR Snoowproof?

Het Alpine Grip rubbermengsel garandeert ideale grip van de auto op het oppervlak en maakt het mogelijk om vloeiend en vooral veilig te rijden onder alle omstandigheden. Dankzij de combinatie van natuurlijk rubber, silica en functionele polymeren konden er zulke goede eigenschappen worden verkregen. Het originele loopvlak met pijlvormige groeven heet ervoor gezorgd dat de band heel goed presteert in zachte sneeuw.


Waarom hebben klanten van Oponeo de Nokian WR Snowproof gekozen?

Geweldige banden met een korte remweg. De auto blijft goed op de weg onder alle omstandigheden. Een aanrader. [Mathieu]

Na vele uren lezen van tests en beoordelingen van gebruikers is mijn keuze gevallen op de Nokian WR Snowproof. Dit bleek een schot in de roos. Het grootste voordeel is de stilte. De auto rijdt er geweldig op. Nooit tractieverlies op natte wegen, en dat is wel zo fijn met ons klimaat. Een aanrader! [Willem]

Hankook Winter i*cept RS2 W452

Onder de beste banden bevindt zich een product van het merk Hankook. De Winter i*cept RS2 W452 is een band die niet alleen in de smaak is gevallen bij weggebruikers. Het rubber is ook op waarde geschat door specialisten uit de motorrijtuigenbranche. De hoge noteringen in de ADAC-tests spreken voor zich.

Wat is het geheim achter het succes van de Winter i*cept RS2 W452?
Hankook heeft gebruik gemaakt van een reeks oplossingen voor de wintermaanden. Het directionele loopvlak heeft dwarsgroeven die uitstekend overweg kunnen met regen. Dit zorgt voor de gewenste grip en minimaliseert het risico op tractieverlies. De speciale groeven en 3D-lamellen garanderen zekere sturing tijdens het rijden op besneeuwde wegen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je tijdens een plotselinge manoeuvre de controle over het voertuig verliest. De Winter i*cept RS2 W452 verschaft veel veiligheid en comfort.


Waarom zijn automobilisten zo dol op de Hankook Winter i*cept RS2 W452?

Zeer goede banden. De beste in deze prijsklasse. Ik heb ze al voor de derde keer op een auto en ben erg tevreden. [Karel]

Stille banden. Ze gedragen zich heel stil op nat wegdek. Ook reageren ze goed op sneeuw. Erg aangenaam om op te rijden. [Roman]

Goede banden tegen een schappelijke prijs. Na een half jaar gebruik heb ik nog geen negatieve veranderingen in kwaliteit opgemerkt. [Oscar]

Pirelli Cinturato Winter

Op het podium van de beste winterbanden in maat 195/60 R15 kon de Pirelli Cinturato Winter niet ontbreken. Dit model staat al enkele jaren onafgebroken hoog in de lijsten van tests door tijdschriften en automobielorganisaties. Dat is dit jaar niet anders want de Cinturato Winter is weer aanbevolen in de tests van het ÖAMTC en TCS. Hoe komt het dat de Cinturato Winter door zowel specialisten als weggebruikers wordt aanbevolen?

Het directionele loopvlak presteert goed onder zware omstandigheden. Het geavanceerde compound garandeert zeer goede grip bij lage temperaturen. De technici hebben ervoor gezorgd dat de band optimaal is afgestemd op winters weer. Het speciale rubbermengsel verkort daarnaast de remweg, zodat de bestuurder meer tijd heeft om te reageren. Een ding is zeker: op de Pirelli Cinturato Winter kom je veilig op je bestemming aan!


Dit zeggen automobilisten over de Pirelli Cinturato Winter:

Onder winterse omstandigheden als lichte sneeuw verliezen de banden geen grip in de bochten, en een noodstop op een besneeuwde weg leidt niet tot een aanzienlijk langere remweg. De banden zijn zacht en blijven dat tot -12 graden. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor het koudste seizoen. Ik kan ze met een gerust hard aanbevelen. [Karsten]

Ik heb de Pirelli Cinturato Winter gekocht voor het seizoen 2019/2020. Tot nu toe heb ik ze nog niet echt kunnen testen bij winters weer. Benieuwd wat ons dit jaar te wachten staat. Alleen in de voorjaarsvakantie heb ik even onder winterse omstandigheden kunnen rijden in de Ardennen. Ik ben positief verrast door de grip op nat en glad wegdek. Ik kan de band aan iedereen aanbevelen die prijs stelt op veiligheid. [Arno]

Nokian WR D3

In het overzicht van de beste winterbanden volgens bestuurders staat ook een van de populairste banden uit de premium klasse. De WR-serie van Nokian is altijd onverminderd populair geweest onder weggebruikers. Wat zorgt ervoor dat de Nokian WR D3 zo vaak wordt gekozen? De betrouwbaarheid in de sneeuw. Dit is een essentiële kwestie voor het Finse bedrijf. Bovendien zorgt het moderne rubbermengsel voor elasticiteit bij lage temperaturen. De talrijke groeven en lamellen dragen aanzienlijk bij aan de juiste grip, ongeacht en heersende weersomstandigheden.


Wat zijn de meningen over de Nokian WR D3 op Oponeo?

De banden doen het geweldig onder zware omstandigheden. Sneeuwmodder, regen, smeltwater, het is allemaal geen enkel probleem. Voor deze prijs vind je niks beter. Ik heb eerder op Bridgestones gereden en moet zeggen dat deze Nokians veel beter zijn. [Michael]

Ik heb mijn setje gekocht in december 2019. Wat winterse omstandigheden betreft, heb ik de mogelijkheden van deze banden 2 weken getest in Frankrijk en heb geen onaangename situaties meegemaakt. De rijeigenschappen, grip op de weg en het gegenereerde lawaai zijn allemaal op uitstekend niveau. Een aanrader! [Roel]

Dębica Frigo 2

Het overzicht van beste winterbanden in maat 195/60 R15 wordt gecompleteerd door de Debica Frigo 2. Het rubber van deze Poolse fabrikant wordt regelmatig onderscheiden door klanten van Oponeo. Automobilisten zijn met name te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. Dit voorstel is gericht aan mensen die de voorkeur geven aan een veilige, comfortabele rit. De Debica Frigo 2 biedt veel zekerheid op winterse wegen.

Wat maakt deze Poolse band onderscheidend? Het dichte lamellennetwerk zorgt voor uitstekende grip. De directionele groeven verminderen het risico op aquaplaning. Dit zijn de hoofdpunten waar de technici zich op hebben gefocust. De Frigo 2 maakt het mogelijk om de remweg te verkorten dankzij de massieve schouderblokken.


Wat zeggen automobilisten over de Debica Frigo 2?

Ik kan de Dębica Frigo 2 banden aan iedereen aanbevelen. Ik heb ze onlangs gekocht en rijd er mijn eerste seizoen op, en ben erg tevreden. Ze grijpen zich goed vast in de sneeuw en verliezen geen grip. Zo blijft de auto goed op de weg. Voor dit geld hoef je niet verder te zoeken. De Debica Frigo 2 is een schot in de roos. [ERIK]

Zeer goede banden tegen een zeer mooie prijs. Ik kan ze echt aanraden. We hebben natuurlijk niet veel sneeuw gehad dit jaar, maar op sommige witte ochtenden kwam de auto snel tot stilstand. Hij rijdt ook ideaal op droog en nat wegdek. Beter nieuwe banden uit de economy klasse nemen dan rondrijden op oude premiums! Een aanrader! [Ali]

Waar moet je je door laten leiden bij het kiezen van banden?

Auto rijden in de sneeuwWinterbanden zijn al aan de orde vanaf 7°C.

Het vinden van goede winterbanden die aan de eigen behoeften voldoen is geen gemakkelijke opgave. Hoe moet je beginnen? Als eerste moet je kijken wat voor routes je het vaakst aflegt, wat het meest voorkomende weer is en hoeveel je rijdt buiten de bebouwde kom. Zo kunnen we precies bepalen, welke model we zoeken. Raadpleeg vervolgens betrouwbare bronnen van informatie. Enkel op die manier verzamel je allerlei nuttige gegevens. Kijk ook naar de beschrijving van de fabrikant zelf en de beoordelingen van andere automobilisten. Hierbij kun je onder meer gebruik maken van onze rankings.

De mening van andere weggebruikers zegt natuurlijk niet alles. Ga ook af op de tests door professionele organisaties en tijdschriften. Dit zijn waardevolle bronnen van informatie. Je vindt hier de meest objectieve gegevens over de prestaties van de banden. Lees ook de meegeleverde bandenetiketten. Hierop vind je informatie over prestaties als grip op nat wegdek, brandstofefficiëntie en lawaai.