Hebt u de meeste beschikbare publicaties over winterbanden gelezen, maar u weet nog steeds niet welke banden voor u de beste zullen zijn? Met het oog op bestuurders die parameters van beschikbare modellen grondig analyseren, hebben we een samenvatting gemaakt, die de beste producten ten opzichte van de rijveiligheid op een besneeuwd wegdek voorstelt. 

Wie koos de winnaars? De beste modellen zijn gekozen na de analyse van beoordelingen van bestuurders. De samenvatting toont de drie best beoordeelde modellen binnen elke klasse aan. Zie welke banden de veiligste voor de winter zijn. 

PREMIUM-KLASSE

1. Continental ContiWinterContact TS850 - gemiddelde beoordelingen: 5,5 

Continental ContiWinterContact TS850

Aanbevolen vanwege: Een geavanceerd lamellensysteem, dat u helpt om de controle over het voertuig onder moeilijke winterse omstandigheden te behouden. 

Producent: Gemiddeld elke derde auto in Europa wordt met Continental banden uitgerust.

Koop Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850 is een voorstel, waaraan vooral de eigenaars van compactauto’s aandacht zullen besteden. En directioneel profiel met brede groeven droogt de band snel af en het lamellensysteem met aangepaste profielblokken zorgt voor de effectieve verkorting van de remweg op sneeuw en ijs. Bij kleine en compactauto’s is de grip in de bochten bijzonder belangrijk. Die wordt gegarandeerd door een groter aantal van snijdingen aan de rand van de band. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • "(...) Ik heb besloten om Continental ContiWinterContact TS850 te kopen. bij het contact met de sneeuw - geen problemen, slush - zoals op sporen, nat wegdek - geen aquaplaning, goede remweg. IJs - Ik dacht dat de banden, zoals bij de meeste banden, niet reageerden, maar tijdens het rijden op ijs werd ik positief verrast. De auto remde op deze banden zonder een lange slip bij een snelheid van 85 km/u (weliswaar met ABS, maar dit was nog steeds op ijs). Het is zeker beter om 5-10 euro meer voor de band te betalen en dan zeker te zijn van de betrouwbaarheid.” 

2. Michelin Alpin 5 - gemiddelde beoordelingen: 5,5

Michelin Alpin 5

Aanbevolen vanwege: Een innovatief, scherp loopvlakprofiel, dat de uitstekende grip en effectieve remmen op gladde wegen garandeert. 

Producent: Michelin is een van de meest bekende bandenfabrikanten in de wereld met een niet aflatende positie op de markt.

Koop Michelin Alpin 5

De winterband Michelin Alpin 5 wordt zeer goed geëvalueerd door de gebruikers van Oponeo dankzij zijn betrouwbaarheid onder zeer moeilijke omstandigheden. De lamellen, die dicht op het loopvlak geplaatst zijn, maken een zogenaamd “klauw effect” - daardoor garandeert dit model de juiste tractie op sneeuw en geeft deze een onvergelijkbaar rijcomfort. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • "Michelin Alpin 5 - misschien niet de goedkoopste banden, maar achteraf moet ik toegeven dat de keuze zeer goed was en nu zou ik geen andere modellen overwegen. De banden doen het zeer goed op de ijzige laag van oude sneeuw, de grip was geweldig. Tijdens een zware regen- of sneeuwval was het rijden op de snelweg bij een snelheid van 140 km/h geen probleem en het grip van de auto bleef steeds perfect. De remweg is zeer goed.”

Pirelli Snowcontrol Serie III - gemiddelde beoordelingen: 5,5

Pirelli Snowcontrol Serie III

Aanbevolen vanwege: Het grotere contactoppervlak en daardoor de betere precisie en de kortere remweg. 

Producent: Pirelli is een merk dat zijn producten voor gewone wegen creëert, maar ook voor de motorsport en circuit. 

Koop Pirelli Snowcontrol Serie III

Het model van Pirelli is een aantrekkelijk voorstel vooral voor de eigenaars van sportieve auto’s. De moderne technologie en het speciale directionele loopvlakprofiel laten de band de beste prestaties geven, ongeacht de weersomstandigheden. Uitstekende grip in de bochten, vlot versnellen en remmen - zelfs op een besneeuwd of nat wegdek - dat zijn slechts enkele voordelen van dit model. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • “De band werd gekocht in de late herfst, dus ik had de kans om te rijden op zowel natte als ook op besneeuwde wegen. In beide gevallen heeft het gedrag van de band geen twijfels opgeroepen. Fantastisch in de bochten, zeer goed tijdens het wegrijden. Ik zou deze band aanraden vooral aan bestuurders die bang voor de winter zijn. Snowcontrol III kan hun een meer zeker en veilig gevoel geven, zelfs onder de winterse omstandigheden.” 

Naast het podium, maar met alleen een beetje lager gemiddeld cijfer van 5,4, werd de zeer populaire Nokian WR D3 geplaatst, die bekend is om zijn uitstekende prestaties onder winterweersomstandigheden. 

Aanbevolen vanwege: Bij de productie van de band werd een innovatief rubbermengsel gebruikt. Daardoor behoudt de band zijn eigenschappen zelfs onder extreme omstandigheden. 

Producent: Nokian is een onafhankelijke Finse fabrikant, die speciale banden voor het rijden op sneeuw produceert. 

Koop Nokian Tyres WR D3

Vanwege de bovengenoemde rubbersamenstelling zijn deze banden lichter, wat tot een lagere rolweerstand en lager brandstofverbruik leidt. Nokian WR D3 is de beste keuze op gebieden die door sneeuw en ijs bedekt zijn. Dankzij zijn loopvlakprofiel, brede afvoergroeven en dicht netwerk van lamellen, garandeert dit model een uitstekende grip op zelfs het meest veeleisende terrein. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • "Direct na montage van de nieuwe banden heb ik een iets betere versnelling en lagere rolweerstand opgemerkt. Ik kan deze banden vergelijken met Hankook banden waarmee mijn auto origineel uitgerust werd. In het algemeen kan ik toegeven dat het lawaainiveau alleen maar een beetje hoger is, en ik denk dat het brandstofverbruik zelfs licht is gedaald. Op deze winterbanden heb ik al 13 duizend km gemaakte en ik ben zeer tevreden. De winter was vrij mild, maar er waren dagen met sneeuw en dooi. Zelfs tijdens de grote dooi kan ik me op een stabiele en veilige manier bewegen. Ik heb geen serieuze slippen meegemaakt of het moeilijk gehad om van een besneeuwde of ijzige heuvel weg te rijden.”

MIDDENKLASSE

1. Uniroyal MS Plus 77 - gemiddelde beoordelingen: 5,2

Uniroyal MS Plus 77

Aanbevolen vanwege: Uitstekende prestaties op natte wegdekken, geen slippen en een kortere remweg. 

Producent: Uniroyal is een merk dat bekend staat om zijn banden die voor natte omstandigheden bestemd zijn, zijn modellen worden vaak “regenbanden” genoemd. 

Koop Uniroyal MS Plus 77

Banden Uniroyal MS Plus 77 zijn bekend om hun unieke loopvlakprofiel dat water op snelle en efficiënte manier van de bovenkant van de band afvoert. Daardoor wordt het risico van aquaplaning geminimaliseerd. Dit model wordt ook geoptimaliseerd voor de winterweersomstandigheden. Deze eigenschappen garanderen betere tractiecontrole en rijcomfort tijdens de winter. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • "Deze winter was er weinig sneeuw, ijs en modder op de wegen maar ik kon deze banden toch testen onder deze omstandigheden. Hun resultaat is echt zeer goed. Bij het parkeren in de zachte sneeuw had ik geen probleem met het wegrijden. Modder en natte sneeuw worden netjes afgevoerd en daardoor raken deze banden niet zo makkelijk in een slip. Op een droog wegdek blijft de grip geweldig. Hetzelfde geldt voor het remmen. Ik moest noodremmen en de banden deden het zeer goed”.

2. Hankook Winter i*cept RS2 W452 - gemiddelde beoordeling: 5,1 

Aanbevolen vanwege: Een hoog niveau van bestuurbaarheid, grip en onderhoudskosten. 

Producent: Hankook is een Koreaans bedrijf dat op de 7de plaats in het klassement van bandenproducenten in de wereld staat. De laatste paar jaar heeft het bedrijf zijn productielijn gerevolutioneert en streeft naar de premiumklasse. 

Koop Hankook Winter i*cept RS2 W452 

Hankook Winter i*cept RS W452 is de opvolger van de fenomenale i*cept RS W442. Ten opzichte van zijn geweldige voorganger werden de belangrijkste parameters verbeterd, dwz. remweg, tractie op winterse wegen en de rolweerstand. De band is even goed voor het stadsverkeer en op moeilijkere wegen. Deze band is de hoogst beoordeelde band ten opzichte van het rijgedrag op sneeuw. 

Een modern loopvlakprofiel wordt met schuine, diepe groeven uitgerust in de vorm van de letter “V”. Dit model gebruikt een modern systeem van randen, daardoor zijn er meer 3D elementen op het profiel wat een betere grip als gevolg heeft. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • "Geweldige banden. Het rijden is zeer vlot en makkelijk maar ook stabiel, wat voor een kleine auto in de winter niet zo makkelijk is. Ik raad deze banden van harte aan!"

 • "De banden presteerden ook in de bergen. Wegen waren daar glad en er lag veel sneeuw, ik had geen sneeuwkettingen!” 

 • "Prima banden - ik rij met een klein kindje, ik had nooit problemen met het wegrijden van diepe sneeuw en geen slippen. Ik zou deze banden aan iedereen aanraden."

3. Firestone Winterhawk 3 - beoordeling van gebruikers: 5,0 

Firestone Winterhawk 3

Aanbevolen vanwege: Een korte remweg, efficiënte afvoer van het loopvlakprofiel en een goede slijtvastheid.

Producent: Firestone is een Amerikaans bedrijf dat tot Bridgestone behoort. Zijn oorsprong lag in de stad Akron, dat als het hart van de Amerikaanse bandenindustrie beschouwd wordt. Vanuit deze stad in Ohio zijn ook volgende merken afkomstig: Goodyear en BFGoodrich. 

Koop Firestone Winterhawk 3

Het model Winterhawk 3 van de beroemde Amerikaanse producent Firestone, is een uitstekende optie voor het winterseizoen voor alle bestuurders die rijveiligheid en rijcomfort waarderen. Een directioneel loopvlakprofiel garandeert een kortere remweg ongeacht weersomstandigheden. Dankzij zijn geoptimaliseerde rubbermengsel wordt deze band door de slijtvastheid en een lange levensduur gekenmerkt. 

Beoordelingen van gebruikers:

Gebruikers van onze portaal waardeerden de uitstekende kwaliteit van dit product en gaven hem een zeer hoge beoordeling ten opzichte van het rijgedrag op sneeuw. In hun meningen lezen we:

 • "De band garandeert goed rijgedrag onder winterweersomstandigheden. Een paar keer dacht ik dat ik me niet langer kan op de weg houden, maar dankzij deze banden kon het wel."

 • "Buiten de stad rijd ik liever niet zo langzaam en ik moet toegeven dat ik in de winter in de bergen met de snelheid van 120-150 km/u reed en dat ging prima! De auto houdt zich goed op de weg, geen problemen met de aquaplaning.” 

ECONOMISCHE KLASSE

1. Dębica Frigo S-30 - gemiddelde beoordeling: 5,2 

Debica Frigo S-30

Aanbevolen vanwege: Hoge duurzaamheid, rijstabiliteit en economie.

Producent: Dębica is een populair Poolse bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van hoogwaardige budgetbanden. De fabriek die in Podkarpacie gesitueerd is, is de derde grootste in de wereld en de eerste grote in Europa’s industriële centrum van Goodyear. Dębica startte haar activiteiten tijdens de turbulente periode van de Tweede Wereldoorlog, met materialen die vanuit het regenachtige Engeland geïmporteerd werden. 

Koop Dębica banden

Dębica Frigo S-30 is ideaal voor personenauto's, vooral voor de stads- en compactauto’s. De band onderscheidt zich van andere modellen binnen de economyklasse door zijn hoge bestendigheid die nuttig in het stadsverkeer of tijdens het parkeren is. Dankzij talrijke inkepingen is de grip op sneeuw uitstekend en het risico van de slip wordt geminimaliseerd. 

Beoordelingen van gebruikers:

De gebruikers van het portaal Oponeo besteden veel aandacht aan prijzenswaardige veiligheidsparameters van Dębica Frigo S-30. Dit model bleek de beste budgetband ten opzichte van het rijgedrag op de sneeuw te zijn: 

 • "Op de sneeuw bestaat er niets beters. Ik schrijf deze beoordeling van de bergen waar iedereen zijn winterbanden test onder zware winterweersomstandigheden. Misschien zijn er op de laagvlakte geen goede winterbanden nodig, daar ligt minder sneeuw, maar onder extreme omstandigheden is dit een superband.” 

 • "Ik kocht deze banden en ik denk dat deze de beste winterbanden die ik ooit gehad heb. Het loopvlakprofiel heeft veel lamellen, ze zien er eigenlijk ook goed uit en het rijden is ook geweldig. Het is moeilijk om te slippen op deze banden en de prijs is in dit geval zeer aantrekkelijk.” 

2. Sava Eskimo HP - gemiddelde beoordeling: 5,2 

Sava Eskimo HP

Aanbevolen vanwege: Remweg, levensduur en betrouwbaarheid. 

Producent: De naam van dit bedrijf is afkomstig van de tweede langste rivier in de Balkanlanden - Sava. Banden worden geproduceerd in fabrieken in Slovenië en in de fabrieken van Dębica in Polen. Beide merken behoren tot het Amerikaanse concern Goodyear. Sava is een van de grootste industriegroepen in Slovenië die bezig is met verschillende activiteiten: de productie van banden, financiën, geneeskunde, energetica en hotelketens.

Koop Sava Eskimo HP

Sava Eskimo HP is de tweede best beoordeelde winterband ten opzichte van het rijgedrag op sneeuw. Het hoge veiligheidsniveau wordt gegarandeerd door een modern directioneel loopvlakprofiel en uitstekende proporties van het rubbermengsel. Deze band behoudt zijn flexibiliteit in het brede temperatuurbereik en zorgt voor de juiste stijfheid van de hele constructie. 

Beoordelingen van gebruikers:

 • „Ik gebruikte deze banden in het winterseizoen en ik ben positief verrast met hun prestaties. De band werkt uitstekend onder moeilijke winterweersomstandigheden. Zeer goede grip op sneeuw is het grootste voordeel van deze band.” 

 • „Ik kan deze band aanraden, de prestaties zijn prima onder winterweersomstandigheden. Op sneeuw en ijs – goede tractie en grip.” 

 • „Iemand die op zoek naar een uitstekende winterband is, moet Sava kiezen Uitstekende kwaliteit tegen een zeer goede prijs. Dankzij deze banden voel ik me veilig en comfortabel op de weg in de winter” 

3. Nexen WINGUARD SUV gemiddelde beoordeling: 5,1 

Nexen WINGUARD SUV

Aanbevolen vanwege: Aanpassing voor SUV’s, laag geluidsniveau, optimale prestaties. 

Producent: Next (volgende) en Century (eeuw) – de samenstelling van deze twee worden vormt de naam Nexen maar die definieert ook het karakter van het hele concern. Het merk streeft naar de doorlopende ontwikkeling en aanpassing aan wijzigende behoeften en eisen van klanten op alle continenten. Het Zuid-Koreaanse merk is ook betrokken bij de promotie van de sport, het is bijvoorbeeld sponsor van het baseball team Nexen Heroes.

Koop Nexen WINGUARD SUV

De laatste budgetband, die door onze klanten gewaardeerd wordt ten opzichte van de rijveiligheid op sneeuw is een band die voor SUV’s bestemd is: Nexen WINGUARD SUV. Dit model is ontworpen voor grotere auto’s met sterke motors en dat kunt u voelen na een paar eerste gemaakte kilometers. Dit model behoudt zijn hoge stabiliteit en heeft een hoog rijcomfort. Het wordt ook door een zeer laag geluidsniveau gekenmerkt. 

Beoordelingen van gebruikers:

Het uitstekende rijgedrag op sneeuw wordt gewaardeerd door gebruikers van Oponeo die over Nexen WINGUARD SUV zo schrijven:

 • „De banden presteren geweldig zowel in het stadsverkeer, op de snelweg als ook op terrein. Tot nu toe, na behoorlijke afstanden zie ik nog geen zichtbare slijtage. Ze zijn echt stil in vergelijking met andere winterbanden. Op sneeuw en op nat wegdek was ik niet teleurgesteld.” 

 • „Echt een goede band, ik moet toegeven dat de prestaties zeer goed zijn onder alle omstandigheden. Ik rijd meestal op autosnelwegen, op ijs en op modder had ik geen problemen” 

 • „Ik ben verrast over de kwaliteit van deze band tegen deze prijs. In dit winterseizoen hoefde ik mijn sneeuwkettingen niet te gebruiken! Uitstekende tractie en grip op sneeuw.” 

De keuze van de winterband is een belangrijke beslissing:

U hebt hier al de hoogst beoordeelde modellen van winterbanden ten opzichte van de rijveiligheid op sneeuw volgens onze gebruikers kunnen lezen. Honderden positieve beoordelingen vormen op zich al van de uitstekende grip en het perfecte rijgedrag van deze modellen op winterse wegdekken.

De aanbevelingen van bestuurders zijn toch niet de enige bron van kennis over de veilige modellen. Lees ons artikel over de Beste winterbanden 2017 en zie de resultaten van de prestigieuze tests van dit jaar. 

Zie ook hoe uw bandenmaat wordt gepresenteerd onder de beoordelingen van andere gebruikers van Oponeo: 

Als u hierna nog geen beslissing kunt nemen, bel ons! Selecteer: 020 790 2079 en wij zullen u helpen om de beste beslissing te nemen!